Mevsim Geçişlerindeki Hastalıklara Önlem :Tuz Lamba

Mevsim Geçişlerindeki Hastalıklara Önlem :Tuz Lamba

Mevsim Geçişlerindeki Hastalıklara Önlem :Tuz Lamba

Tuz lamba çeşitleri ve özellikle doğal kaya tuzu lambası kategorisi içerisinde yer alan doğal modeller, mevsim geçişinin yaşandığı bu zamanda en çok konuşulan ürünler arasında yer almaktadır. Çünkü mevsim geçişlerinde ortaya çıkan alerjenler, alerjik reaksiyonların tetikleyicisidir. Özellikle mevsim geçişleriyle ortaya çıkan polenler başta olmak üzere diğer alerjenler en çok çocukları etkilenmektedir. Bu alerjenleri büyük ölçüde yere ve kendi üzerine çekerek etkisiz kılan ve bu yönde kullanıcılarına büyük fayda sağlayan en doğal çözüm ise tuz lambadır.

Mevsim geçişleri sıkça hasta olduğumuz zamanlardır malumunuz. Solunum yolu problemleri en çok mevsim geçişlerinin olduğu zamanlarda olmaktadır. Mevsim geçişlerinde adını sıkça duyduğumuz polenler alerji riskine neden oluyor. Polenler en önemli alerjenlerdendir.

Alerjenler, vücudumuza çok değişik şekillerde girebilmektedir. Alerjik reaksiyonlar genellikle bedenimizin farklı yerlerinde kendisini göstermektedir. Alerjenler öksürük, solunum zorluğu, burun tıkanıklığı ve kaşıntısı, göz kızarıklığı ve deride ürtiker gibi sorunlara neden olabilmektedir.

Mevsim geçişlerinde çeşitli alerjenlerin oluşturmuş olduğu alerji, astım ataklarına neden olabilmektedir.

Alerjinin Tetiklenmesine Sebep Olan Etkenler Nelerdir?

  • Polenler
  • Ev tozu akarları
  • Hayvanların tüyleri
  • Çeşitli böcekler

Bütün bu tetikleyici unsurlardan uzak durmak ya da bu etkenleri mevcut ortamdan kaldırabilmek bu konuda alınabilecek en etkili önlemdir. Peki, bu etkenleri nasıl ortadan kaldırabiliriz? Tabi ki tuz lambası ile. Neden mi? Çünkü tuz lamba ortamda yer alan toz, polen, bakteri, virüs, tüy gibi maddeleri yere düşürmektedir.

Bu nedenle özellikle mevsim geçişlerinde sayıları çok fazla artan bu maddelerin ya da alerjenlerin doğurmuş olduğu rahatsızlıklar ortadan kalmaktadır.

Önemli Uyarı! Birçok yazıda ifade ettiğimiz üzere tuz lambalar, kısaca alerjen olarak tabir edilen bu maddeleri yere düşürdüğü gibi özellikle yandığı süre zarfınca üzerinde ki kil nedeniyle bu maddeleri tekrar havaya bırakmamaktadır. Bu nedenle belirli aralıklarla kaya tuz lambaların temizliği önem taşımaktadır.

Bazı Önemli Bilgiler:

  • Öksürük, astım hastalığının en önemli belirtisidir. Genelde anneler bu hastalığı taşıyan çocuklarının gece bitmek bilmeyen öksürüğünden bahseder.
  • Mevsimsel alerjiler en çok 10 yaşında görülürken ilerleyen yaşlarda azalmaktadır.
  • Mevsim geçişleriyle ilgili ortaya çıkan rahatsızlıklardan biri de bahar nezlesidir.

Sonuç olarak mevsimsel alerjenlerin oluşturduğu rahatsızlıkları önleyici etkiye sahip olan kaya tuzu lambaları en doğal yöntemlerden birisidir. Özellikle alerjenleri ortadan kaldırılabilmek adına bu aylarda çeşitli kurum ve haber platformlarından çeşitli önleyici tavsiyeler yapılmaktadır. Bunlar arasında tuz lamba vurgusunu da yapmak bu tavsiyelere katkı sağlayacaktır.

Bir önceki blog yazımız olan ''Ev Hanımlarının Çankırı Kaya Tuzu ve Doğal Tuz Lamba Rağbeti Arttı '' başlıklı yazıda ev hanımlarının Çankırı kaya tuzu rağbeti, doğal tuz lamba rağbeti, Çankırı Tuzu, Çankırı kaya tuzu, ev hanımlarının doğal tuz lamba rağbeti konularından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 20 6831

20 Yorumlar

  • Meral

    Meral 2020-11-20 Yanıt

    Merhaba anbemin uzun soluklu oksurugu oluyor bir cok dr.goturdum ilaclar ona keza bitkisel surublar evde bitkisel ne duyduysam caylarini malesef hic bir sey iyi gelmedi alerjik oksurugu degil sanirim geniz akintisi var kuran okusun bogazi kuruyor oksuruk basliyir ozellikle gece yattiginda bu tur tuz iyi gelirmi acaba simdiden tesekkurler hoscakalin
  • Mevlüt YILDIRIM

    Mevlüt YILDIRIM 2017-09-19 Yanıt

    Merhabalar biz Trabzon da oturuyoruz ve kardeşim astım hastası burun polipileri de var solunum sıkıntısı oluyor çoğunlukla onun için tuz lambası almak istiyorum ama bir zararı olur mu burası oldukça nemli bi yer olduğu için onu dahada sıkıştırır mı emin olamıyorum bakanlık tarafından onay belgesi var mı acaba bilgi veririseniz sevinirim teşekkürler.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-19 Yanıt

      Merhaba Mevlüt Bey, özellikle astım ve bronşit gibi solunum problemi yaşayanlar tuz lambalarını rahatlatıcı etkisinden dolayı almaktadır. Tuz lambalarının bilinen hiçbir yan etkisi yoktur zaten ilaçta değildir. Ortam havasını daha kaliteli hale getiren sağlıklı lambalardır. Öte yandan ülkemizde üretilen tuz lamba türleri tıbbi bir ürün olmadığı için Sağlık Bakanlığı, Tarımsal bir ürün olmadığı için T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylı değildir ve böyle bir prosedür yoktur. Ayrıca kaya tuzu lambaları Türk Gıda Kodeksi Tuz Tebliği kapsamı içinde de değildir.
  • Ahmet GENCER

    Ahmet GENCER 2017-09-19 Yanıt

    İyi günler, Benim iki oğlum var birinde alerji birinden bronşit var bu tuzun iyi geleceğini duydum beni bilgilendirirseniz sevinirim. Yatak odaları ortalama 10 metrekare ne kadar büyüklükte almam gerekiyor. Teşekkür ederim.
  • Rana ÖZDİL

    Rana ÖZDİL 2017-09-18 Yanıt

    Merhaba, 16 aylık bir kızım var . Geniz etinden dolayı her gece horluyor ve sürekli olarak ağzı acık uyduğundan sabaha karsı öksürmeye başlıyor. Geniz etinin alerjik durumlardan şişiyor olabileceğini düşünüyoruz. Sorum su : Tuz lambası kullanımı sizce bizim problemlerimizi çözmeye yardımcı olur mu? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-18 Yanıt

      Merhabalar Rana Hanım. Tıbbi nitelik taşıyan bu tarz konular hakkında Çankırı Tuz Lamba markası olarak açıklama yapma yetkisi bize ait değil doktorlara aittir. Tuz lambası yaymış olduğu negatif iyonlar aracılığıyla ortamın hava kalitesini artırmaktadır bu durum ise rahatlatıcı etkiye sahiptir. Herhangi bir hastalık konusunda çözüm değildir.
  • Dilara TOPBAŞ

    Dilara TOPBAŞ 2017-09-14 Yanıt

    Alerjik iki çocuğum var maalesef gece öksürükleri için alacağım bir çok siteyi ve ürünü inceledim ama ürünleriniz doğal mıdır acaba?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-14 Yanıt

      Merhaba Dilara Hanım, Türk Patent Enstitüsünce tescilli markamız Çankırı tuz lamba ürünlerinin tamamı %100 doğaldır ve kimyasal herhangi bir işlemden geçmez.
  • Bülent KOYLU

    Bülent KOYLU 2017-09-12 Yanıt

    iyi aksamlar 3 yasindaki kizimda alerjik astim var ve bu gecis mevsimlerinde cok oksuruyor gece atak geciriyor bu lamba tuzlarinin iyi geldigini ogrendik dogrumu birde simdi siparis etsek nezaman gelir birde kargo ucreti size mi ait ?
  • Arzu ÖZDEŞ

    Arzu ÖZDEŞ 2017-09-11 Yanıt

    Benim oğlumda alerjik astım mevcut. Bu yüzden hangi ürününüzü almalıyım? Ayrıca ışıklı olması gerekli mi? Çünkü oğlum geceleri ışıkta yatamıyor. Bize göre bir ürününüz var mıdır? teşekkurler.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-11 Yanıt

      Arzu Hanım merhaba, şayet tuz lambasını faydası için almayı düşünüyorsanız bu yönde sitemizde ki doğal tuz lambalarını satın alabilirsiniz. Sitemizin kategoriler kısmında yer alan doğal modeller içerisinde yer alan ürünlerimizin kg ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Eğer kullanıcı, ışığa karşı hassas ise kaya tuzu gece lambasını odanızda ki en uzak noktaya koyabilirsiniz. Eğer Çankırı tuz lambasını kullanacağınız ortam kapalı tutulursa yani kapı ve pencere gibi kullanım alanının diğer alanlarla teması ortadan kaldırılırsa ve lamba ağırlığı oda büyüklüğüne uygunsa maksimum verim alınacaktır.
  • Samet Mandacı

    Samet Mandacı 2017-09-11 Yanıt

    Merhaba, Bugün sipariş le bi arkadaşımın tanıdığı getirdi Çankırı dan geliyo dedi. Ama ne marka hic bir fikrim yok. Kızım da astım var ve şuan biraz tedirginlik var bende birsey olurmu diye elektrik li olunca insan bi güvensiz oluyor.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-12 Yanıt

      Merhaba Samet Bey, bilindiği üzere Çankırı hem tuzunun kalitesi hem de tuz mağaralarıyla tuz ve tuz lambası alım-satımının en yoğun olduğu şehirler arasında. Almış olduğunuz ürünü size en yakın bayi ya da şubelerimizden birisine giderek inceletebilir ve lamba da herhangi bir sorun olup olmadığına ilişkin fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Ayşenur ALAN

    Ayşenur ALAN 2017-09-10 Yanıt

    merhaba Çanakalle'de yaşamaktayım. Kızımda alerjik astım rahatsızlığı olduğu için buradan himalaya tuz lambası aldım. Odam yaklaşık 15 m2 tuz lambası ise 3 kg civarında ama faydasını göremedik sebebi ne olabilir?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-10 Yanıt

      Ayşenur Hanım merhaba, alerjik astım konusu ile ilgili yorum yapmamız mümkün değildir. Tıbbi nitelik taşıdığı için bahsi geçen rahatsızlıkla ilgili doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. Biz bir oda için kaç kg ağırlığında tuz lambası almanız gerektiği ile ilgili kg ağırlığı ile 3 katsayısını çarpmanızı tavsiye edebiliriz. Böylece çıkan sonuç kaç m2lik bir alan için tuz lambalarının ideal olduğu sonucuna ulaştıracaktır. Örnek vermek gerekirse sizin bahsettiğiniz oda m2'si olan 15'i, 3'e böldüğümüzde ortalama 4-5 kg ağırlığında bir lamba olması gerektiği sonucuna ulaşabiliriz. Dolayısıyla 3 kg ağırlığında ki lamba verimsiz olacaktır. Ayrıca kaya tuzu lambalarını kullanırken kullanılan alanın diğer alanlara açık olmasını önlemenizi yayılan eksi iyonu alanda tutmanız açısından tavsiye ederiz.
  • Sedef Dilek Leman

    Sedef Dilek Leman 2017-09-10 Yanıt

    Kolay gelsin, astım için tuz almak istiyorum. Doğal tuz lambalarından mı almalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
  • Mesut Demirbilek

    Mesut Demirbilek 2017-08-28 Yanıt

    Merhaba, Tuz lambasını ilk defa gördüm. Eşimde astım ve alerjik rinit rahatsızlıkları var. Faydalı olacağını birçok yerde yazmışsınız Ancak evde yeni doğmuş bebeğim var onlara herhangi bi etkisi olur mu olumlu ya da olumsuz ?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-10 Yanıt

      Merhaba Mesut Bey, kaya tuzu lambası ile ilgili fayda konusunda bilgiler verilirken herhangi bir yaş ya da cinsiyet ayrımı gözetilmez. Ayrıca herhangi bir yaş grubuna tuz lambasının faydalı olacağı ya da daha az faydalo olacağı gibi yaklaşımlar mevcut değildir. Bu nedenle yapılan açıklamalar genel niteliktedir. Bu nedenle herhangi bir yaş grubuna dönük olumlu ya da olumsuz herhangi bir açıklama yapmamız sözkonusu olamaz. Ancak tıbbi nitelikli bilgiler için doktorlarınıza danışmanızı tavsiye ederiz. Astım ve bronşit gibi solunum yolu problemi yaşayanlar genel olarak doğal tuz lamba modellerini tercih etmektedir.
  • Sema Şengül

    Sema Şengül 2017-08-27 Yanıt

    Benim cocuğum için alıcan astım hastalığı var ve odamız 11m2 acaba kaç kiloluk tuz lamba almam lazım ve fiyatını öğrenebilirmiyim?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-08-28 Yanıt

      Merhaba Sema hanım, 11m2 lik bir oda için doğal tuz lamba kategorisi içerisinde yer alan 3-4 kg lık bir lamba ideal olacaktır. Ancak ürünlerimiz tedavi amaçlı değildir, sadece hava kalitesini artırdığı için özellikle solunumla ilgili problem yaşayan bireylerde rahatlık hissi oluşturmaktadır.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu