Kristal Kaya Tuzu Nedir?

Kristal Kaya Tuzu Nedir?

Kristal Kaya Tuzu Nedir?

İçerisinde barındırmış olduğu mineraller sayesinde en çok ihtiyaç duyduğumuz tuz sağlığımız için en önemli gıda maddelerden birisidir. Kaya tuzu ise organik olarak yani tuz mağarasından çıktığı gibi, rafine edilmeden müşterilere sunulan formudur. Tuz tebliğinde de ifade edildiği haliyle sofra tuzu olarak nitelendirilen ve belirli bir ısıl işlemden geçerek rafine edilen madde, birçok kimyalasal içermektedir. Buna rağmen bu tarz kimyasalların insan vücudunda oluşturmuş olduğu hasarlar açık bir şekilde bilinmesine karşın bu tuzların arzı da talebi de devam etmektedir. Son zamanlarda medyada çıkan ve rafine tuzlarla ilgili farkındalık oluşturan faaliyetler insanları doğal tuz arayışına sürüklemiştir. Kaya tuzu bu konuda en önemli alternatif olmuştur. Çünkü bu tuz diğer türlerine göre hem sahip olduğu mineraller açısından hem de minerallerin dağılımı açısından dengeli kristal bir tuz çeşididir.

Kaya tuzu doğal yapısı ve kristal yapısına mağaradan çıktıktan sonra müdahil olunmaması nedeniyle bilinen 84 minerale sahiptir. Bu mineraller insan vücudu için gereklidir ve gerekli olmasının sonucu olarak sağlıklıdır. Buna rağmen bir kısım medyanın bu konudan bahsederken net olmaması ve yanlış bilgilendirmesi nedeniyle ‘’sağlıklı olayım düşüncesi ‘’ bu maddenin tüketimini sınırlamaktadır ya da engellemektedir. Son yıllarda Prof. Dr. Canan Karatay Karatay gibi doktor ve uzmanların kaya tuzu tüketimini teşvik edici açıklamaları tüketimde ki bu azalmalara karşı meyvelerini vermektedir. Ayrıca bu tarz bilgilendirmelerle içerisinde pek çok kimyasal bulunan rafine tuzların tüketimini de ciddi derecede azaltmıştır. Kaya tuzunun kristal ve doğal olması ve mağaradan çıktıktan sonra herhangi bir işleme tabi tutulmamasından dolayı bu genelde yapılan yorumların seyri genelde olumlu yöndedir. Kaya tuzu genelde endüstriyel amaçla üretilen rafine tuzlar kadar yaygın olmadığı için ve fiyatı daha yüksek olduğu için bütün yerlerde ulaşımı güçtür.

Kaya tuzu Faydaları

  • Kaya tuzu kullanımı rahat ve dinç olmamıza katkı sağlar.
  • Sindirim sisteminin daha etkin çalışmasını sağlar.
  • Tuz lambası gibi tek başına da solunum problemleri için tercih edilebilmektedir.
  • Sahip olduğu mineraller sayesinde insan vücudu için gerekli olan minerallerin büyük kısmının sağlanmasına yardımcı olur.
  • Astım, bronşit, nefes darlığı, horlama gibi rahatsızlıklara karşı farklı şekillerde ve yerlerde kullanılabilmektedir. Bunun en belirgin örneği tuz mağarasıdır.
  • Bakteri karşıtı olduğu için kullanıldığı gıdaların daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.

Bir önceki blog yazımız ''anneler günü için tuz lambası '' başlıklı yazıda anneler günü,anneler günü için hediye seçenekleri, anneler günü için tuz lambası hakkında bilgiler verilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 KAYA TUZU 0 5024

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu