Çankırı Kaya Tuzunu Tercih Etmeniz İçin 3 Etkili Neden

Çankırı Kaya Tuzunu Tercih Etmeniz İçin 3 Etkili Neden

Çankırı Kaya Tuzunu Tercih Etmeniz İçin 3 Etkili Neden

Birbirinden lezzetli yemekler yapmak için bir gurme şefi olmanız gerekmez. Gerekeli olan tek şey biraz Çankırı Kaya Tuzu!

Bir gurme şefi olmasınız bile damak tadına uygun bir yemeğin nasıl olacağına ilişkin iş ve yetenekler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.  ‘’Yemek’’ ve ‘’yemek’’ arasında büyük bir farklılık vardır.  Gurme damağına sahip olmasanız bile lezzetli yemeklere sahip olabilmek için yiyeceklerinizi bir sonraki seviyeye taşıyabilmek için bazı şeyler ararsınız.

Çankırı Kaya Tuzu Neden Bu Kategoriye Giriyor?

1) Oldukça Saf

Gurme yani tatbilir kişileri düşündüğümüz zaman tüm besin değerlerinden arındırılmış, aşırı işlenmiş gıdaları düşünmüyorsunuzdur. Bunun yerine muhtemelen saf, sağlıklı ve doğal lezzete sahip bir şey düşünüyorsunuzdur.

İşte tam olarak bu tanıma da Çankırı kaya tuzu uymaktadır!

Coğrafya dersinden de hatırlanacağı üzere dünya denizlerle kaplıydı. Bu denizler yüz milyonlarca yıl önce kurumuşlardı. Bu kuruma sonucunda kristal tuzla dolu mağaralar ortaya çıktı. Bu mağaralardan en önemlileri arasında Çankırı tuz mağaraları yer alır.

Çankırı kaya tuzunun beyaz renge sahip olması tuz içerisinde ki minerallerin kombinasyonundan gelir.

Bugün gördüğünüz Çankırı tuzu, 250 milyon yıl önce ortaya çıkmıştır. Çankırı tuzunu doğanın gurme hediyesi olarak düşünebiliriz.

2) Daha Zengin Bir Lezzete Sahiptir

Hem doğal yapısının bozulmaması hem de sahip olduğu mineral değerleri açısından Çankırı kaya tuzu hem keskin hem de daha lezzetlidir. Gıdalarınızı sezonluk kullanmanız gerekmez. Çankırı tuzu kristalleri ile gıdalarınız daha zengin bir tada sahip olacaktır.

Çankırı tuzunun bir başka özelliklerinden birisi de tatları daha da geliştirici özelliğidir. Belki ilginç gelecek ama salatalık, elma, erik, çikolata, karamel gibi gıdalar üzerine de serpebilirsiniz.

3) Sunum İçin Mükemmeldir

Şunu kabul edelim ki kimse iştah açıcı görünmeyen bir yemek yemek istemez. Sunum gurme yemeklerinin en önemli parçasıdır ve Çankırı kaya tuzu türlerinden özellikle sofrada öğütme tuzu, tuz değirmeni ile birlikte kahvaltı ve yemeklere renk katar.

Peki Neden?

Çünkü Çankırı yemeklik kristal kaya tuzu ve sofrada öğütme tuzu birçok malzemeyle büyük bir kontrast oluşturan beyaz ve kristalize olmuş renk tonuna sahiptir. Örneğin, iyi görünmeyen bir biftek üzerine, yumuşak bir peynir tabağına veya erik ve salatalık üzerine serpildiğinde gıdalar sıradan olmaktan çıkar ve olağan dışı hale gelir. 

Bir önceki blog yazımız olan '' Negatif İyon Nedir, Faydaları Nelerdir? '' başlıklı yazıda negatif iyon, negatif iyon faydaları, tuzdan kaya tuzu lambası, sağlıklı iyonlar ve negatif iyon konularından bahsedilmiştir. 

Yayınlanan 2017-04-19 KAYA TUZU 1 1721

1 Yorum

  • Ömer İLTAŞ

    Ömer İLTAŞ 2017-09-12 Yanıt

    Tek blok halinde kristal tuz kayası lazım hangisini almalıyım?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu