Kaya Tuzu Fiyatı

Kaya Tuzu Fiyatı

Kristal kaya Tuzu Fiyatını Belirleyen Unsurlar

Kristal kaya tuzu fiyatını belirleyen bazı unsurlar vardır. Bu unsurları veya hususları aşağıda ki gibi sıralayabiliriz:

...Çeşitli kaya tuzlarının miktarı:

...Kristal kaya tuzunun kalitesi

...Kaya tuzunun mineral dağılımı

...Kristal kaya tuzuna ilişkin medyanın yapmış olduğu bilgilendirici haberler.

Çeşitli kristal kaya tuzlarının miktarı

Kaya tuzunun miktarı kaya tuzu fiyatlarını belirleyen en önemli etkenlerdendir. Bir ürün ne kadar çok ise fiyat seviyesi o kadar düşüktür. Aynı şekilde bir ürün az ise fiyatı da o kadar yüksektir.Bu durum kaya tuzu içinde geçerlidir. Ülkemizde Çankırı kaya tuzu fiyatının diğer kaya tuzlarına oranla biraz daha yüksek olmasının sebeplerinden birisi Çankırı tuz mağaralarından çıkarılan Çankırı kaya tuzunun miktar yönüyle düşük olmasıdır.

Kristal kaya tuzunun kalitesi

Kaya tuzu kalitesi de kaya tuzu fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden birisidir. Çünkü kaya tuzunda kalite arttıkça kalitesi yüksek olan kaya tuzları müşterilerimiz açısından daha çok tercih edilmektedir ve kalitesi yüksek olan kaya tuzları bu alanda bilgi sahibi olan kişilerce tavsiye edilmekte ve medyada bilgilendirici haberler yapılmaktadır. Genel olarak kaya tuzunun kalitesini belirleyen etkenler aşağıda ki gibidir:

  Kristal kaya tuzunun rengi

 Genel olarak tüketiciler almış olduğu tuzun beyaz renkte olmasını istemektedir. Ülkemizde doğal olarak elde edilen ve taş değirmende üretilerek müşteriye sunulan kaya tuzlarından en beyaz olan Çankırı tuzudur. Çankırı tuzundan sonra doğal şekilde elde edilmiş kaya tuzlarından en beyaz olanı ise Nevşehir tuzudur. Nevşehir’de yer alan tuz mağarası geçen yıl tam olarak faaliyete geçmemişti. Günümüzde ise artık faaliyet verecek duruma yavaş yavaş gelmeye başlamıştır. Nevşehir kaya tuzundan sonra en beyaz tuzun Kırşehir tuzu olduğunu söyleyebiliriz.      

 Kristal kaya tuzunun sahip olduğu mineral dağılımı

 Ülkemiz kaya tuzu açısından oldukça zengindir. Ancak bu kaya tuzları arasında ki en temel farklılık mineral dağılımıdır. 2012 yılında ülkemizde mineral dağılımı açısından en dengeli dağılımın Çankırı kaya tuzuna ilişkin olduğu araştırma sonucunda ortaya çıkmıştır. Ancak biz bilinen 84 minerale sahip olan ülkemizde yer alan diğer kaya tuzlarının da tüketilebileceğini net olarak söyleyelim. Çünkü Nevşehir tuzu, Kırşehir tuzu, Çorum tuzu gibi diğer kaya tuzları da tıpkı Çankırı kaya tuzu gibi olumsuz ortamlardan etkilenmemektedir. Bununla ilgili olarak kaya tuzunun ne olduğuna ve kaya tuzlarının  deniz tuzu ve diğer tuzlardan farkını ortaya koyan ‘’ kaya tuzu nedir ‘’ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Çankırı kaya tuzunun ülkemizde ki diğer kaya tuzlarından tek ayırt edici farkı mineral dağılımının daha dengeli olmasıdır. Onun dışında sahip olduğu tüm özellikler diğer kaya tuzlarıyla hemen hemen ortaktır.

Kristal kaya tuzunun sahip olduğu mineral dağılımı 

Yukarıda ifade edildiği üzere kaya tuzunun sahip olduğu mineral dağılımı kaya tuzunun hem fiyatını hem de kalitesini belirlemektedir. 

Kristal kaya tuzuna ilişkin medyanın yapmış olduğu bilgilendirici haberler

 Kristal kaya tuzu türlerine ilişkin medyada yapılan bilgi niteliği taşıyan haberlerde kaya tuzunun arz-talep durumunu etkilemektedir. Bu durumda kaya tuzlarının fiyatına yansımaktadır.

Yayınlanan 2017-05-10 KAYA TUZU 0 6169

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu