Türk Kadınının Kaya Tuzu Lambası Tercihi

Türk Kadınının Kaya Tuzu Lambası Tercihi

Türk Kadınının Kaya Tuzu Lambası Tercihi

   Abraham Maslow, eğitim alanında çeşitli tespitleriyle ön plana çıkmış bir isim. Bu tespitlerden ya da teorilerden en önemlisi ise Maslow tarafından geliştirilen ihtiyaçlar hiyerarşisidir. Türk kadının kaya tuzu lambası tercihi başlıklı bir yazı yazma sebebimiz kaya tuzu lambasını hiyerarşi içerisinde nereye konumlandıracağımıza ilişkin beyin fırtınası yapma gereğinden ileri gitmektedir. Kısaca Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinden ve bu hiyerarşi ile ilgili kurallardan bahsedelim daha sonra ise kaya tuzu lambasını bu hiyerarşi içerisinde en uygun yer ya da yerlere konumlandıralım. Bu konumlandırmayı özellikle bayanlarımızın kaya tuzu lambasını tercih ederken nasıl hareket ettiğini gözönünde bulundurarak yapacağız. Öncelikle yukarıdaki hiyerarşisinden de anlayacağınız üzere basamağın en altında zorunlu ihtiyaçlarımız yer alırken yukarı çıktıkça zorunluluk azalmakta ve fiziksel ihtiyaçlardan ziyade ruhsal ihtiyaçlarımız yer almaktadır. Örneğin fizyolojik ihtiyaçlar en alt düzeyde yer alan yemek yeme, uyku gibi zorunlu ihtiyaçları ifade ederken estetik ihtiyacı ise zorunluluktan ziyade daha çok ruhsal doyumu sağlamaya dönük ihtiyaçtır.

Maslow, sözkonusu piramitle ilgili bir üst ihtiyaca geçebilmenin yolunun alttaki ihtiyacı karşılamak ile mümkün olabileceğini ifade etmiştir. Bu kural pek çok yazar ve eğitimci tarafından eleştiri konusu olmuştur. Öncelikle kaya tuzu lambasını sadece sağlık ya da sadece estetik için seçen müşterilerimiz Maslow'un bu kuralına uygun hareket ettiği için hiyerarşiye bu anlamda eleştiri yöneltemeyiz. Ancak özellikle tuz lambasını hem görsel-estetik yönüyle hem de sağlık yönüyle tercih eden Türk kadını bu teoriyi bu anlamda çürütüyor gibi. Çünkü bayan müşterilerimizin neredeyse %90'ı sağlık amacıyla tuz lambası seçimi yaptığı gibi aynı şekilde kaya tuzu lambasının estetik yönüne de aynı oranda dikkat etmektedir.  Hal böyle olunca hem görsel-estetik boyutta ön planda olan hem de sağlık için yeterli faydayı sağlayacak büyüklükte tuz lambasını tercih etmektedir. Özetle Maslow, alttaki ihtiyaçlar karşılanmadan üstteki ihtiyaçların karşılanamayacağını ifade ederken Türk kadını çok yönlü düşüncesiyle, hem alttaki ihtiyaçların hem de üstteki ihtiyaçların eş zamanlı karşılanabileceğinden yola çıkarak çok yönlü ihtiyaçları karşılayabilecek ürünleri tercih etmektedir. Kaya tuzu lambası hakkında kapsamlı bilgi edinmek için anasayfamızda yer alan bilgiler başlığının altında yer alan Tuz Lambası Anlayışımız başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

Kaynak:cankirituzlamba.com
Yayınlanan 2017-04-17 TUZ LAMBA 5 5847

5 Yorumlar

  • Erdem Savas

    Erdem Savas 2017-10-14 Yanıt

    SOFRA TUZUNU ISTIYORUM KILISU NE KADAR KARGO UCRETI VARMI KAC KILOYA KADAR ÖRNEĞİN 10 KILO
  • Burcu KARADOGAN

    Burcu KARADOGAN 2017-09-23 Yanıt

    Urunu sizden nasıl temın edıyoruz satın almak istesek?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-23 Yanıt

      Merhaba Burcu Hanım, karar kıldığınız veya tercih ettiğiniz ürün ya da ürünleri müşteri hizmetlerimizden, sitemizden, Türkiye'de yer alan şubelerimiz ve satış noktalarımızdan satın alabilirsiniz. Nereden alırsanız alın fiyatlarımız standarttır.
  • nida

    nida 2017-08-26 Yanıt

    Merhaba, ismim Nida Bir şey sormak istiyorum. Ben ledli tuz lambası almak istiyorum. Ledli olanlarda farklı renklerde ışıklar kullanılıyormuş ve her bir renk farklı bir noktaya iyi geliyormuş. Ancak internette çok fazla aramama rağmen bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Bir diğer sorumda, yatak odasında kullanmak istiyorum. Oda sanırım ortalama 20-25 m2 ' dir, buna göre hangi ağırlıkta tuz lambası almalıyım? Dönüş yaparsanız memnun olurum, iyi çalışmalar dilerim
  • Sevda Çiftçi

    Sevda Çiftçi 2017-05-19 Yanıt

    Sipariş verdim bugün.5 yaşındaki oğlum için burun tıkanıklığı var.İnsallah memnun kalırız.Sifa Allah'tan..İyi günler dilerim

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu