Şifa Kaynağı Çankırı Kaya Tuzu

Şifa Kaynağı Çankırı Kaya Tuzu

Şifa Kaynağı Çankırı Kaya Tuzu

Sadece gıda olarak kullanılmayan kaya tuzu astım gibi birçok sağlık sorunu açısından tercih edilmektedir.  Ülkemizde Nevşehir, Kırşehir, Çankırı, Mersin, Beykoz, Iğdır gibi pek çok ilimizde tuz mağarası mevcuttur.  Bu nedenle ülkemizin tuz cenneti olduğunu söyleyebiliriz. Çankırı tuz mağaralarında yer alan içerdiği elementlerin dengeli dağılımı, kristal yoğunluğunun yüksek olması, Prof. Dr. Canan Karatay gibi bilim insanlarınca tavsiye edilmesi bu tuzun talebinin artmasını sağladı. Ayrıca renginin beyaz ve yapısının uygun olmasından dolayı tuz lamba, tuz sabunu gibi şifa kaynaklarının üretiminin de yapıldığı Çankırı kaya tuzu astım gibi rahatsızlıklar için de talep edilmektedir. Talebinin yüksek olmasından dolayı Burhan Gökçe, esnaf tarafından çeşitli fiyatlarda satılmaktadır.

Çankırı kaya tuzu satışını Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yapan ve kazancını sağlayan Burhan Gökçe, Çankırı tuzunun şifa kaynağı olduğundan bahsetti. Gökçe,  Çankırı kaya tuzundan yapılan tuz lambalarının astım, bronşit gibi solunum yolu problemleri açısından fayda sağladığını ifade etti.

Körfez yöresinde yer alan tüm pazarlarda satışını yaptığı Çankırı kaya tuzu ve Çankırı kaya tuzundan imal edilen tuz lambalarının yoğun ilgi gördüğünden bahseden Gökçe, kaya tuzunun bazı özelliklerinden bahsetti.

  • Onur Gökçe kaya tuzu ve tuz mağarası yararları ile ilgili neler söyledi?
  • Çankırı kaya tuzu lambalar astım, bronşit gibi rahatsızlara iyi gelmektedir.
  • Çankırı tuzu gıda maddesi olarak kullanılan sağlıklı ve şifa kaynağıdır.
  • İnsanlar asırlar boyunca şifa bulmak için tuz mağaralarına gitmektedir.

Görüldüğü gibi kaya tuzu astım başta olmak üzere birçok sağlık sorunu için şifa kaynağı olarak kullanılmakta. Çeşitli tanıtımlar ve farkındalıklar sonucunda kaya tuzu alan sayısı her geçen gün arttığı için yani talebe bağlı olarak bu ürünlerin satışını yapan kişi ve firmaların sayısı da artış sağlamaktadır.

Bir önceki blog yazımız olan ''Bulaşık Makinesi Tuzuna Neden İhtiyaç Duyarız'' başlıklı yazıda Çankırı Tuz Lamba markalı bulaşık tuzu ve bu tuza neden ihtiyaç duyduğumuza ilişkin bilgiler yer almaktadır.

Yayınlanan 2017-08-23 HABERLER 3 2404

3 Yorumlar

  • Dilek Çınar

    Dilek Çınar 2017-08-23 Yanıt

    Merhaba benim iki oğlumda da alerjik bronşit var özellikle kış mevsimi sürekli öksürük sürekli hastane ve hava kullanmak zorunda kalıyorlar bayramdan sonra bu tuz lambasından almayı düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz? Metrekare yere göre olanından istiyorum iki adet biri salona diğeri çocukların odasına fiyatı nedir acaba? Kaç günde ulaşır elimize yorumlarda herkes memnun kaldığını yazıyordu bende umutlandım inşallah çocuklarıma fayda verir. Bayramdan sonra inşallah Allah'ın izniyle alacağım nasıl ulaşabilirim sipariş vermek için telefonu verebilir misiniz? Ben İstanbul Esenyurtta ikamet etmekteyim cevap verirseniz sevinirim
  • Nazlı Yılmaz

    Nazlı Yılmaz 2017-08-23 Yanıt

    Kaya tuzu lambası sipariş vermek istiyorum , Odanın çapı 21m² .Altı kg kıllardan sade olanindan
    Alerjik hasta kizim sık boğaz enfeksiyonu oluyor .Kapı ödemeli sipariş vereceğiz.Faydası oluyormu adresi versem ne kadar sürede gelir kargo dahil fiyat ne kadar?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-08-23 Yanıt

      Merhaba Nazlı Hanım, 6 kg fiyatı 60 TL'dir. 2 iş günü içerisinde tarafınıza teslim edilmiş olur.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu