Tuz Lambaları Gerçekten Eksi İyonlar Üretiyor Mu?

Tuz Lambaları Gerçekten Eksi İyonlar Üretiyor Mu?

Tuz Lambaları Gerçekten Eksi İyonlar Üretiyor Mu?

''Çankırı tuz lambası ve Himalaya tuz lambası nasıl çalışır?''

‘’Tuz Lambaları Gerçekten Negatif İyonlar Üretiyor mu?’’

‘’Kaya tuz lambaları yararlı negatif iyonlar üretebilir mi?''

Soruları tuz lambasının faydalarından bahsedilirken himalaya pembe tuz lambaları ve Çankırı tuz lambaları satın alan çoğu insanın en çok merak ettiği sorudur

Cevap evet fakat abartıldığı kadar değil. Tuz lambası faydaları negatif iyon üretimi içerir. Negatif iyonlaştırıcı olarak, kristal tuz lambalarının küçük çıkışı vardır. Bu nedenle iyi bir negatif iyonlaştırıcı olduğu söylenemez.

Bazı araştırmalar tuz lambasının her zaman açık kalmasının daha fazla negatif iyon üretmesine ve zaman içindeki hava kalitesini daha da iyileştirmesine işaret ediyor. Tuz lambasının negatif iyon üretimine dönük olarak test edilen odada tuz lambasının birkaç gün sonra önemli ölçüde daha fazla negatif iyon ürettiğini gösterdi. Tuz lambaları kesinlikle herhangi bir odaya güzel bir ektir. Pratikte, bunların negatif iyon üretim aralığı oldukça sınırlıdır.   Kristal tuz lambasının kullanılacağı alan büyüdükçe daha büyük ağırlıkta ki negatif iyon lambaları alınmalıdır.

Tuz lambalarının negatif iyon üretimine dönük yapılan testler negatif iyon üretimini desteklemektedir. Ancak tuz lambasının faydalarına dönük açıklamalar yapılırken lambanın bu sınırlı özelliği üzerinden bahsetmek yeterli değildir.  Tuz lambalarının faydalı olmasını sağlayan en önemli özellik higroskopik hava temizleme etkisidir. Higroskopik hava temizleme etkisi, negatif iyonlara bağlı değildir ve su buharı çekiminin ve buharlaşmanın temel bilimidir.

Bir önceki blog yazımız olan ''Tuz Taşı Lambası Nedir, Nasıl Çalışır?'' başlıklı yazıda tuz taşı lambası tanımlanmıştır. Daha sonra tuzun higroskopik etkisinden bahsedilmiştir. 

Yayınlanan 2017-09-12 NEGATİF İYON 6 7404

6 Yorumlar

  • Adem ELMACI

    Adem ELMACI 2017-12-22 Yanıt

    Slm
    Kolay gelsin
    Sitenize ve yorumlara bayağı bir baktım
    Annem ve çocuğum astım alerjik bronşit hastası
    Tuz lambasından almak istiyorum
    Fiyatlar kendi sitenizde farklı gitti gidiyorsa farklı görüyorum ama
    Yardım olursanız iyi olur
  • Osman BARIŞ

    Osman BARIŞ 2017-12-17 Yanıt

    Satın alacağımız tuz lamba altındaki tabla ile mi gelecek ve de elektrikli mi?
    Ürünün içinde ampül mü var?
  • Çiğdem GÜNER

    Çiğdem GÜNER 2017-10-09 Yanıt

    Resimli tuz lambası yaptırmak istiyordum
  • Ali

    Ali 2017-10-02 Yanıt

    Sevgili Satın Alma Yöneticisi,

    Ben Firmamız Unique Mineraller işleme, el işi ve Himalaya Rock Tuzu ürünleri ihracatı yaptığı Pakistan'da bulunan son 32 yıldır tanıtmak istiyoruz.



    Pakistan'da kurulu ve popüler bir kaya tuzu işleme şirketi olmuştur. Yüksek kalite standartlarını koruyarak paslanmaz çelik tuz işleme tesisinden Gıda sınıfı tuz üreten Pakistan'ın iki şehrinde fabrikalar kurduk.

    Dünyanın her yerindeki pek çok popüler gıda ve tuz markasına kaliteli tuz ürünleri sağlama konusunda mükemmel bir geçmişe sahibiz. Müşterilerimize sağlanan tuz kalitesinden asla taviz vermedik.



    Avrupa, ABD ve Uzak Doğu ülkelerindeki en popüler markalar ürünlerimizi düzenli olarak kullandıklarından, uluslararası pazarda güven ve iyi bir ün kazandık.



    Ürün yelpazemiz şunları içerir: -



    HİMALAYAN KAYA TALAŞLARI ÜRÜNLERİ.

    1. Kaya Tuz Lambaları (Doğal ve Geometrik şekiller)

    2. Çaydanlık / Mumluklar (Doğal ve Geometrik şekiller)

    3. Kaya Tuzu Duvar Taşları, Fayans / Tuğlalar

    4. Yenilebilir Tuz / Sofra Tuzu (iyotlu ve iyodize edilmemiş)

    5. Banyo Tuzu

    6. Siyah Tuz

    7. Endüstriyel Tuz

    8. Kaya tuzu topakları

    9. Hayvan Yalamak Tuz Taşı

    10. Hayvan Yemi

    11. Kaya Tuzluk Pişirme Tabakaları / Döşeme Tabakları

    12. Karayolu Tuzu

  • Tuba ÇAKMAK

    Tuba ÇAKMAK 2017-09-23 Yanıt

    Merhaba. Ben salı günü bir adet 4 kg'lık bir adet de 5 kg'lık tuz lambası siparişi vermiştim sitenizden ve siparişlerim dün evime geldi. Aldığım ürünleri dün gece kullandım ve sabah olunca kapattım bu akşam tekrar yakmak istediğimde 5 kg lık lamba yanmadı. Evimdeki tüm prizlerde denedim fakat lamba hiçbirinde yanmadı. Sıkıntının lamba ile ilgili olduğu kanaatindeyim. Daha bir gece kullanılan bir ürünün bu kadar çabuk bozulması normal midir ? 4 kg 'lık ürün şuan çalışıyor görünüyor fakat onun da akıbetinden endişeliyim. Diğer kaya tuzu ürünlerinizi de denemek istiyordum, yorumlardan güvenilir bir marka olduğunuzu inanıp alışverişlerime devam etme niyetim vardı ama bu durum şuan beni bir miktar hayal kırıklığına uğrattı. Gerekli ilgi ve alakanın gösterileceğini umud ediyorum. Hayırlı akşamlar.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-23 Yanıt

      Merhaba Tuba Hanım,
      Çankırı Tuz Lamba markalı tüm ürünler 1. sınıf kalitededir. Muhtemelen kaya tuzu lambası içerisinde yer alan ampul, taşıma esnasında sallandığı için ertesi gün patlamış. Müşteri hizmetlerimiz mesai saatleri içerisinde konu ile ilgili tarafınıza dönüş sağlayarak gerekli olan telafiyi sağlayacaktır.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu