Çankırı Tuz Lamba Ürün Yelpazesini Genişletiyor

Çankırı Tuz Lamba Ürün Yelpazesini Genişletiyor

Çankırı Tuz Lamba Ürün Yelpazesini Genişletiyor

Türkiye’nin en büyük ve en çok satan kaya tuzu ve tuz lambası markası Çankırı Tuz Lamba, ürün yelpazesini her geçen gün artırmaktadır. Sektöre ilk olarak tuz lamba ve doğal Çankırı kaya tuzu ile giriş yapan markamız yelpazesini bugüne kadar hızla artırmıştır.

Tuz lambası modellerini sürekli olarak artıran markamız, bu ürün grubu/kategori dışında yer alan doğal kristal kaya tuzundan üretilen diğer ürünlerin sayısını daha da artıracaktır.

Çankırı tuzu ana maddesinden ürettiği ürünleri ile on binlerce müşterimiz tarafından tercih edilen Çankırı Tuz Lamba şuana kadar yaptığından farklı olarak himalaya tuzu gibi yurt dışı kaynaklı tuzlar hariç olmak üzere ülkemizin diğer kristal kaya tuzu çeşitlerine de yer verecektir.

İlk olarak Kırşehir tuzu : Kurulduğu ilk günden bu yana sadece sofra tuzu çeşidi olarak doğal Çankırı tuzu satışı yapan Çankırı Tuz Lamba, ülkemizin diğer yerli kaya tuzu türlerinden olan Kristal Kırşehir tuzu üretimine de başlayarak ikinci doğal tuz satışına başlamıştır.

Kırşehir ilinde yer alan Tepesidelik Tuz Mağarasından çıkarılan Kırşehir doğal kaya tuzu taş değirmende metal teması sağlanmadan öğütülerek, rafine edilmeden yani doğal haliyle 6,5 TL fiyatla satışa sunulmaktadır.

Kırşehir Tuzu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Kırşehir tuzu, Kırşehir ilinde yer alan tuz ocağından çıkarılan tuza verilen isimdir. Bir kaya tuzu çeşidi olduğu için genel olarak tüm doğal kristal kaya tuzlarının faydalarına sahiptir.

İkinci olarak Sıvı Tuz : Çankırı Tuz Lamba kendi markasıyla pek yakında sıvı kaynak tuzu üretimine başlayacaktır.  Dünyada en çok İspanya ve Japonya’da üretilen sıvı tuzun ana maddesi kaya tuzudur. Ülkemizde pek bilinmeyen ve çok kullanılmamakta olan ve yakın gelecekte kullanımının artacağı öngörülen sıvı tuzun ne olduğunu merak edenler için tanımlayalım.

Sıvı Kaynak Tuzu Nedir?

Sıvı kaynak tuzu, yerin altında yer alan doğal kaynak suyunun yer altında yer alan doğal kaya tuzu ile etkileşimi sonucu suyun içerisinde dağılmasıyla elde edilir. Dağılım yapay değil doğaldır.

Bir kaya tuzunda mineral olarak ne yer alıyorsa ana maddesi kristal kaya tuzu olan sıvı tuzda da aynı mineraller yer almaktadır.

Bir önceki blog yazımız olan ‘’Tuz Lambası Ne Kadar Yanmalı ve Kaç Saat Önce Kullanılmalı?’’ başlıklı yazıda kristal kaya tuz lambasının kaç saat öncesinden kullanılmaya başlanması ve tuzdan lambanın kaç saat/ ne kadar yanması gerektiğinden bahsedilmiştir. Yazıda verilen bilgiler tüm tuz lamba çeşitlerini kapsamaktadır. 

Yayınlanan 2017-12-04 TUZ LAMBA, KIRŞEHİR KAYA TUZU, SIVI TUZ 1 3333

1 Yorum

  • Ferhan POYRAZ

    Ferhan POYRAZ 2017-12-08 Yanıt

    Çankırı Kaya Tuzu ile Kırşehir tuzu arasında ne gibi farklılıklar vardır. Kırşehir tuzu nasıl lezzet bakımından.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu