Tuz Lambasına Yeni Bir Bakış Açısı: Higroskopik Etki

Tuz Lambasına Yeni Bir Bakış Açısı: Higroskopik Etki

Tuz Lambasına Yeni Bir Bakış Açısı: Higroskopik Etki

Kaya tuzu lambası satışı ya da üretimi yapan hangi kişi ya da firmaya sorarsanız sorun faydası ile ilgili yapacağı açıklama da size eksi iyon ya da negatif iyon ile başlayan cümleler kuracaktır. Basitçe size doğal kaya tuz lambası faydaları ile ilgili olarak ‘’ lambanın içerisinde yer alan ampulün tuzu ısıtmasıyla pozitif iyonlara karşı sağlıklı negatif iyonlar yaymaktadır ve yayılan bu eksi iyonlar sayesinde hava kalitesinde artış sağlanmaktadır.’’ Diyecektir.

Yapılan araştırmalar tuz lambalarının negatif iyon yayılımı sağladığını doğrulasa da iyon lambalarının faydasını sadece eksi iyona bağlamak yeterli değildir. Bu faydanın oluşumunu sağlayan ve özellikle Koah, burun tıkanıklığı, astım, bronşit, nefes darlığı gibi solunum ağırlıklı rahatsızlığı olan bireylerin lambaların faydalı-rahatlatıcı etkisini hissedebilmesini sağlayan diğer bir kavram ise higroskopik etkidir.

Nedir Higroskopik Etki?

Higroskopik etki, kısaca bir maddenin nem çekici gücüdür. Aslında bizler bu kavramı somut olarak yakından tanıyoruz. Mesela tuzluk içerisinde ki sofra tuzunun tuzluktan rahatça akması için içine pirinç taneleri koymuşuzdur ya da en azından böyle bir tabloya şahit olmuşuzdur. Peki, neden doğal tuz çeşitleri başta olmak üzere bütün tuz çeşitleri katılaşır? Çünkü tuz çok güçlü bir nem çekme kabiliyetine sahiptir. Hele ki tuzun ısı düzeyi artırılırsa bu etki çok daha güçlenmektedir.

Negatif iyon dışında tuz lamba faydalarını açıklayabileceğimiz diğer bir kavram olan higroskopik etki gücü tuzun lambalaştırılması ile daha belirgin hale gelmektedir. Çünkü yukarıda da ifade ettiğimiz üzere tuzun ısı düzeyi arttıkça daha fazla rutubet çekmektedir. Doğal olarak üretilen tuz lambaları, içerisinde yer alan ampulün en önemli işlevi tuzun ısı düzeyinin artmasını sağlamaktadır. Bu sayede lamba, hava da yer alan polen, bakteri, virüs, kıl, tüy, toz gibi çıplak gözle görülemeyen ya da çok zor görebildiğimiz maddeleri çektiği nem sayesinde kendisine çekmekte ve yere düşmesini sağlamaktadır. Bu nedenle müşterilerimize lambanın hijyen kalması için belirli aralıklarda nemli bez ile lambanın temizlenmesini tavsiye etmekteyiz.

Bütün bu açıklamalardan sonra müşterileri ve takipçilerimizce sık sorulan bir konuya açıklık getirmekte yarar olduğu kanısındayız. Özellikle nemli bölgelerde yaşayan bazı müşteri ve takipçilerimiz kullanmış olduğu tuz lambasının sulandığını, nemlendiğini, altından su aktığını, eridiğini, aşındığını, ıslandığını vs. ifade etmektedir. Biz de müşterilerimiz lambanın yakılmaması durumunda böyle bir durum ile karşı karşıya kalınmasının gayet normal olduğunu ifade etmekteyiz. Müşteri ve takipçilerimize gece tuzu lambasını devamlı ve düzenli olarak yanık kalması( 24 saat/12 saat) durumunda lambanın higroskopik etkisi sayesinde nemlenmesinin ya da sulanmasının önüne geçilebileceğini ifade etmekteyiz. Doğal kristal kaya tuzu lambasının çektiği neme karşı kendisini koruyabilmesinin tek yolu sürekli olarak ürünün yanık kalmasını sağlamaktan geçmektedir.

Bir önceki blog yazımız olan ‘’Şubat Ayının En önemli Gündemi Doğal Kristal Kaya Tuzu’’ başlıklı yazıda şubat ayının en önemli gündemlerinden birisi olan kaya tuzu konusunda başta Prof.Dr. Canan Karatay olmak üzere kristal kaya tuzu üzerine çeşitli kişi ve kurumlarca yapılan açıklamalardan bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2018-03-10 TUZ LAMBA 0 2464

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu