Kaya Tuzu Bakım ve Performans Ürünleri

Kaya Tuzu Bakım ve Performans Ürünleri

Kaya Tuzu Bakım ve Performans Ürünleri

Organik kaya tuzunun sadece sofralarda yemeklerimizi lezzetlendirme de kullanıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Neden mi? Çünkü doğal kaya tuzu birçok amaçla kullanılmakta ve bu nedenle çeşitli boyut ve şekillerde satışa sunulmaktadır.

Kristal kaya tuzu çeşitleri arasında üzerine Himalaya tuzundan sonra en çok araştırma yapılan ikinci tuz çeşidi Çankırı kristal kaya tuzudur.  Ayrıca başta demir elementi olmak üzere diğer elementlerin dengeli olarak dağılım göstermesi Çankırı kaya tuzunun dünyanın en kaliteli tuzu olduğu ile ilgili birçok açıklamanın yapılmasına neden olmuştur.

Çankırı kaya tuzu gıda olarak kullanılabildiği gibi tuz lamba yapımında da dekoratif ve sağlığa faydalı olarak da kullanılabilmektedir. Ancak bu yazımızda Çankırı tuzunun gıda olarak ve tuz lambası şeklinde kullanımını bir kenara koyup sadece bakım ve performans yönünden bahsedeceğiz

Kaya Tuzu Bakım ve Performans Ürünleri

Tuz Sabunu

İçeriğinde barındığı 80 üzerinde ki mineral ve tuzun antibakteriyel yönü kaya tuzu sabununun özellikle cilt sağlığı için kullanılmasının en önemli sebepleri arasında yer almaktadır.

Tuz sabunu denildiğine bakmayın! Normal bir sabun yerine geçmez ve diğer sabunlar gibi köpürmez. Yardımcı bir bakım ürünü olduğunu söyleyebiliriz.  Genelde duş sonrası durulanmadan önce vücudun çeşitli bölgelerine sürülüp 3-5 dakika kadar beklenip durulanması şeklinde kullanılmaktadır.

Ne İşe Yarar?

Tuz sabununun bilinen en belirgin özelliği ter kokusunu oluşturan bakterilerin ortadan kalkmasını sağlayarak ter kokusunu önlemesidir. Ayrıca cildin temizlenmesini, nem düzeyinin dengeli kalmasını ve taşıdığı minerallerle beslenmesine yardımcı olmaktadır.  Cilt sağlığı için kullanılan ürünlerden olan ve deodoranta alternatif ürünler arasında yer alan kaya tuzu sabunu; akne, sivilce ve sedef rahatsızlığı olanlar tarafından da tercih edilebilmektedir.

Tuz Yastığı

Kristal tuz yastıkları, özellikle bel ve boyun bölgesinde ki ağrıları hafifletmek amacıyla kullanılmaktadır. Tuz yastığı içerisinde ki kristal nitelikte ki iri taneli granül tuzlar sürekli kullanılabilmektedir. Bu nedenle yastık sürekli kullanılabilmektedir.

Özellikle ağrıyan bölge için kullanılan tuz yastık, adet sancısını hafifletmek amacıyla da kullanılmaktadır.

Ayak Bakım Tuzu

Çankırı kaya tuzundan üretilen ve ayak sağlığı için kullanılabilen ayak tuzu, özelikle yaz aylarında oluşabilen ayak kokusu için kullanılabilmektedir. Kaya tuzu yukarıda da belirttiğimiz üzere ter kokusunu oluşturan bakterileri önlemektedir. Bu nedenle ayak tuzu, ayak terlemesine bağlı koku oluşmasının önlenmesine ve giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Ayak sağlığı için tercih edilebilen ayak bakım tuzu, ayrıca ayak mantarı ve ayak kaşıntısı içinde kullanılabilmektedir.

Ağız ve Diş Bakım Tuzu

Ağız ve diş sağlığını korumak amacıyla kullanabileceğiniz ağız ve diş bakım tuzu, içeriğinde ki nane ve karanfil karışımıyla çok daha zengin bir içeriğe sahiptir.

Banyo Tuzu

Killi banyo tuzu, günün yorgunluğu ve stresini atmanıza yardımcı olabilecek ürünler arasında yer almaktadır. Belirli ölçülerde küvet içerisine koyulan banyo tuzu, kaplıcanın olanaklarının evinize gelmesini sağlayabilmektedir.

Bulaşık Makinesi Tuzu

Bulaşık makinesi için geliştirilen bulaşık makinesi tuzu, makinenizin performansını artırmak amacıyla kullanılmaktadır. Sert suyu yumuşatma özelliğine sahip olan bulaşık tuzu bu yönü sayesinde hem makinenizi kirece karşı korur hem de bulaşıklar üzerinde su lekelerinin oluşumunu dolaylı olarak önler.

 Bir önceki blog yazımız olan "Tuz Lamba ile Eşdeğer Kavramlar" başlıklı yazıda tuz lambası ile aynı anlama gelebilen diğer kavramlar hakkında bilgi verilmiştir.

4 Yorumlar

  • rıfat uğur ATAHAN

    rıfat uğur ATAHAN 2022-06-17 Yanıt

    bugün bir satıcı geldi nikâh şekeri gibi bir poşette çankırı kaya tuzu satıyor, sinekleri ve haşereleri kovar diye söylemler yaptı pek inanmadım, ayrıca esans kokusu gibi de koku yaymakta.. sivrisinek, sinek, böcek gibi haşereleri kovmak, yanaştırmamak gibi bir özelliği var mıdır diye sormak istiyorum. tanesini 12,50 liradan satıyor.
  • Merve

    Merve 2018-10-22 Yanıt

    Merhaba 2 adet tuz lambasi almistim birini hic acmadan iade etmek istiyorum.
  • Murat

    Murat 2018-10-09 Yanıt

    Selam Kırşehir tuzu son zamanlarda gündemde yurt dışından da çok talep varmış bu Kırşehir tuzu başka Çankırı kaya tuzu var mı ya da nereden temin ederim İstanbul Sarıyer'de oturuyorum.
  • Hanife KARAKAYA

    Hanife KARAKAYA 2018-10-06 Yanıt

    Şekilli tuz lambalarının, doğal kesim tuz lambasından sağlık acından farkı var mı? Doğal kesim daha mı etkili acaba ?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu