Kristal Kaya Tuzu Yerine Plastik Tüketiyoruz

Kristal Kaya Tuzu Yerine Plastik Tüketiyoruz

Kristal Kaya Tuzu Yerine Plastik Tüketiyoruz

Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, “Birçok firmanın üretmiş olduğu tuzlar satın alınıp incelendiğinde 16 markanın sofra tuzu içerisinde mikroplastik tespit edilmiştir.” İfadesine yer vermiştir.

Biliyorum ki birçoğumuz yukarıda yer alan haberi okuduğumuzda ve dinlediğimizde şaşkınlık yaşadı. Şaşkınlık yaşanması oldukça doğal çünkü en çok tükettiğimiz gıdalar arasında yer alan tuz, bütün çeşit ve markalar için çokta masum değil!

Yanlış anlaşılmasın tuzun kendisi masum fakat biz bu haberle doğal tuzun zararlı hale getirildiğine bir kez daha şahit oluyoruz.

Kristal Kaya Tuzu Diğer Tuzlara Göre Daha Az Mikroplastik İçeriyor

Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, en çok mikroplastiği sırasıyla deniz tuzu ve göl tuzunun içerdiğini belirtmiştir. Ayrıca kristal kaya tuzu, bu tuzlar içerisinde en az mikroplastik içeren tuzdur.

Deniz tuzu ve göl tuzunda ki mikropastik miktarının çok fazla olması deniz ve göllerimizde ki kirliliğin göstergesidir.

Kristal kaya tuzunun çok az da olsa mikroplastik içermesinin sebebi havanın mikroplastik içermesidir.

Kaya Tuzunun Neden Mikroplastik İçerdiğine İlişkin Örnekler

Örnek 1: Kaya tuzu rafine edilmek üzere işlenmesi sırasında fabrikada çalışan işçi, plastikten yapılmış olan bir elbise giyiyorsa bu elbiseden kopan parçalar da tuza bulaşacaktır.

Örnek 2: Tuzların plastik poşetlere koyulması da poşetten kopan parçaların tuza karışmasına neden olmaktadır.

Sonuç

Haber incelendiğinde aşağıda ki sonuçları çıkarabiliriz:

  • Kristal kaya tuzu, deniz tuzu ve göl tuzuna göre çok az miktarda mikroplastik içerdiği için daha sağlıklıdır.
  • Kristal kaya tuzu, tuz mağarası olarak adlandırılan kapalı alanlardan çıkarıldığı için mağarada hava ve deniz kirliliğine maruz kalmaz. Mağara da yer alan kristal tuz asla mikroplastik içermez. Bu tuzun işlenme ya da çeşitli sebeplerle mikroplastik içeren alanlarda yer alması bu tuzun mikroplastik içermesine neden olmaktadır.  Bu sebeple kristal kaya tuzu mutlaka doğal haliyle tüketilmelidir. Herhangi bir işleme ya da rafinasyona tabi tutulmamalıdır.
Doğal kristal kaya tuzu mu satın almayı düşünüyorsunuz? cankirituzlamba.com/25-cankiri-kaya-tuzu bağlantısından ürünlerimize erişebilirsiniz.Kristal Kaya Tuzu
  • Çankırı Tuz Lamba, tuz ocaklarından büyük bir hassasiyetle çıkarılan doğal kristal kaya tuzunu, herhangi bir işleme tabi tutmadan doğal şekilde müşterilerine sunmaktadır. Ayrıca markamız, mikroplastik içerebilme riski olduğu için alternatif paket kullanımını artıracaktır.

Bundan birkaç yıl önce bazı dernekler “kristal kaya tuzunda kanser riski”, “ sofra tuzu kaya tuzundan daha sağlıklı”  açıklamalarını çeşitli haber ajanslarına gönderenler, bu haberi okuduktan sonra nasıl bir yorum yapacak bizde birçok müşterimiz gibi merak ediyoruz doğrusu.

 

Yayınlanan 2018-11-11 HABERLER, KAYA TUZU 0 3482

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu