Niçin Kristal Kaya Tuzu Tüketmeliyiz?

Niçin Kristal Kaya Tuzu Tüketmeliyiz?

Niçin Kristal Kaya Tuzu Tüketmeliyiz?

Kristal kaya tuzu, tuz ocaklarından çıkarılan kristal tuzların yemeklik olarak kullanıldığı halidir. Bu yazımızda bahsettiğimiz kristal kaya tuzu, 84 mikro element ya da mineral içeren doğal kaya tuzunu ifade etmektedir.

Yıllarca büyük bir korkuyla sofralarımızda yer alan ve sofra tuzu olarak ifade edilen rafine tuz, yani sadece sodyum klorür içeren madde, sağlığımız açısından son derece zararlıdır. Çünkü 80 küsür mineral içeren doğal tuz, insan vücudu için gerekli olan mikro elementlerden fabrikasyondan geçerek( rafine edilerek) arındırılmıştır.  Sonuçta sadece sodyum klorür kalmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki geriye kalan sodyum klorürün dahi doğal yapısı bozulmuştur.

Her kaya tuzu gerçekten doğal kristal kaya tuzu mudur? Bu konu hakkında bilgiye sahip olmak için cankirituzlamba.com/blog/122_her-kaya-tuzu-gercekten-dogal-kristal-kaya-tuzu-mudur.html bağlantısında yer alan yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

Günümüzde tuz üzerine birçok araştırma yapılmış ve bu araştırmaların bir bölümünde tuz yerden yere vurulmuş diğer bölümünde ise yerden göğe yükseltilmiştir. Tuzun yerden göğe yükseltildiği araştırmalarda sunulan bilimsel dayanaklar dahi rafine edilmiş sofra tuzları yani saf (NaCI) sodyum klorür baz alınarak yapılmıştır.  Acaba sadece rafine tuzlar değil de Çankırı tuzu ya da diğer doğal kristal kaya tuzu çeşitleri baz alınarak yapılsaydı kim bilir ortaya daha hangi faydaları koyulacaktı...

Şurası bir gerçek ki insan vücudu içeriğinde birçok mineral içeren tuza ihtiyaç duymaktadır. Ancak tuza olan ihtiyacımızı yapısı bozulmuş ve sadece sodyum klorür( NaCI)'dan oluşan maddeden değil Çankırı kaya tuzu gibi doğal kristal kaya tuzu çeşitleri ile karşılamalayız.

Tuz asırlardır toplumlar için çok önemli bir madde olarak görülmüştür ve kullanılmıştır. Eski dönemlerde ticari mübadele aracı olarak kullanılan ve uğruna savaşlar dahi yapılan tuz, Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın yazısında da ifade edildiği üzere beyaz altın olarak görülmüştür.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın birçok konferansta belirttiği üzere çam ağacı ve zeytin ağacının asırlardır yaşamasının en önemli nedeni kayalardan beslenmesidir. Sadece insanlar değil bitki ve hayvanlarda tuza ihtiyaç duymakta ve asırlar boyunca bu ihtiyacını doğal olarak gidermiştir. Ancak tuz endüstrisi maalesef tuzun işlenmesinin yani rafine edilmesinin önünü açmıştır. Hatta günümüzde "rafine tuz mu doğal kristal kaya tuzu mı daha sağlıklıdır?" gibi tartışmalar dahi başlamıştır. Ancak bitkilerin, hayvanların ve geçmişte ki ataların doğal kristal tuzun daha sağlıklı olduğu gerçeğini tartışmak biraz yersiz olur galiba.

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının tavsiye ettiği ölçülerde Çankırı tuzu gibi doğal kristal tuz çeşitlerini tüketerek vücudumuz için gerekli olan tuz ve bu tuz içerisinde yer alan mineral ihtiyacımızı karşılayabiliriz.

Çankırı kristal kaya tuzu ile ilgili yayınlanan analiz raporlarını incelemek için Çankırı kaya tuzu analiz raporu bağlantısını incelemenizi tavsiye edebilirim.

Neden Kristal Kaya Tuzuna İhtiyaç Duyarız?

  • Doğal kristal kaya tuzu, metabolizmamızın hızlanmasına yardımcı olacaktır.
  • Enerji seviyemizi yükselten kristal tuz, sürekli acıkma hissi oluşumunu önleyebilecektir.
  • Sık terleyen ve sporla ilgilenen kişiler sıvı kaybıyla ortaya çıkan tuz kaybını kristal kaya tuzu ile karşılayabilecektir.
  • Rafine tuzlar( işlem görmüş sofra tuzu) zararlarından yola çıkılarak tuzu kısıtlı olarak tüketen kişiler tuz ihtiyacını doğal kristal kaya tuzu ile karşılayabilir.
  • Doğal kristal tuzun; oboziteye karşı, kan şekerinin düzenlenmesinde, tansiyonun dengelenmesi, insülin direncinin düzelmesi açısından gerekli olduğu bilinmektedir.

Yayınlanan 2019-01-13 KAYA TUZU, KIRŞEHİR KAYA TUZU 0 4367

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu