Negatif İyon Nedir, Faydaları Nelerdir?

Negatif İyon Nedir, Faydaları Nelerdir?

Negatif İyon Nedir, Faydaları Nelerdir ?

Negatif iyon, ortamda yer alan oksijen molekülünün elektron almış halidir. Bu oksijen molekülleri elektronlarını kaybettikçe pozitif yani zararlı iyonlar artmaktadır.

Negatif iyonlar rüzgarın dalganın, şelalenin ve yağışın olduğu ortamlarda fazlaca yer alır. Bu ortamlara gittiğimizde oluşan ‘’rahatlık hissi’’ eksi iyonlar sayesindedir. Bu iyonları Çankırı kaya tuz lambaları doğal olarak üretebilmektedir.

Negatif İyonun Faydaları Nelerdir?

Negatif iyonların pek çok faydası yer almaktadır. Bu faydayı negatif iyonların daha az yer aldığı kapalı ortamlarda sağlamanın yollarından birisi de tuz lamba kullanımıdır. Çünkü tuz lamba ya da diğer ifadesiyle iyon lambası, ampulün tuzu ısıtmasıyla ortama negatif iyon salar. Tuz lambaları ile yayılan bu sağlıklı iyonlar sayesinde ortamda yer alan pozitif iyonlar azalır. Bu durum havada yer alan polen, toz, bakteri gibi maddelerin yere düşmesini ve bu maddelerin bizi olumsuz etkilemesini önler. Bu sayede bu maddelere bağlı olarak astım, bronşit, KOAH benzeri solunum ile ilgili rahatsızlığı olanlar negatif iyonlar sayesinde rahatlamaktadır. Çünkü bu sağlıklı iyonlar solunum yollarına bağlı hastalıkları önleyici etkiye sahiptir.  Bununla ilgili İsviçre’de bir tekstil fabrikasında aynı boyut ve özellikte ki iki odadan birisine negatif iyon üreten makineler koyulmuş ve iki odada da aynı sayıda çalışan yer alıyormuş. Negatif iyon üreten makineler bulunan oda da makineler çalıştırılmış ve 6 ay süren çalışmada negatif iyon üreten araçların yer aldığı odada verimlilik daha çok artmış.

Bir İsviçre bankasında yine benzer bir araştırma yapılmış. Yapılan araştırma da negatif iyon üreten araçların yer aldığı oda da nezle, grip, farenjit vb. solunum yolu rahatsızlığından dolayı verimlilik diğer odaya göre yaklaşık on iki kat daha fazla olmuştur. Dolayısıyla yaşanan iş kaybı negatif iyonun yoğun olduğu odalarda daha az olmuştur.

Surrey Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre elektromanyetik cihazların yer aldığı bir odaya negatif iyon üreten araçlar sayesinde ortamda yer alan kişilerde bir aylık araştırma süreci boyunca baş ağrısı ve çeşitli hastalıklarda %78 civarında azalma olmuş.

Yapılan ve kaynak olarak cetineris.blogspot.com'da yer alan araştırmalar da gösteriyor ki eksi iyonlar sağlığımız için faydalıdır. Bu nedenle mümkün olduğunca bu sağlıklı iyonların yer aldığı ortamlarda yer almalıyız. Elbette ki şehir yaşamında yaşıyor olmak bu imkanımızı kısıtlıyor. Bu durumda özellikle negatif iyonun az yer aldığı şehir evlerinde doğal negatif iyon aracı olan tuzdan lamba kullanmalıyız. Çünkü tuzdan kaya tuzu lambaları bu sağlıklı iyonları üreterek pozitif iyonun doğurmuş olduğu olumsuz etkileri ortadan kaldırmaktadır.  

Bir önceki blog yazımız olan '' Himalaya Tuz Lambası Fiyatlarındaki Yükselmenin Olumlu Etkisi'' başlıklı yazıda himalaya tuzu, himalaya tuz lambası, himalaya tuz lambası fiyatları, himalaya tuzu fiyatları, Çankırı kaya tuzu, Çankırı tuz lambası, tuz lambası fiyatları konularından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 NEGATİF İYON 2 29780

2 Yorumlar

  • Mustafa

    Mustafa 2017-11-30 Yanıt

    İyi günler öncelikle bu tuz lambasının herhangi bir kullanma suresi var mi büyük boy la küçük boyun bir farkı var mı?
  • Himmet Çetin

    Himmet Çetin 2017-05-29 Yanıt

    Slm çankırı tuz lambasını uşakta bulabilirmiyim. Çok yararlı olarak duydum.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu