Çankırı Tuz Lamba, TÜBİTAK Projesinde Örnek Marka Oldu

Çankırı Tuz Lamba, TÜBİTAK Projesinde Örnek Marka Oldu

Çankırı Tuz Lamba, TÜBİTAK Projesinde Örnek Marka Oldu

Geçtiğimiz günlerde “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” sergisi açıldı. Düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisinde çok farklı alanlarda birbirinden farklı projeler gerçekleştirilerek sunuldu ve sunulmaya devam ediyor.  Son yıllarda pek çok açıdan araştırma konusu olan Çankırı kaya tuzu bu yıl düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisinde de birçok projenin konusu oldu. Projeyi gerçekleştiren öğrenciler, Çankırı kaya tuzunu sadece gıda olarak değil diğer yönleriyle de ele almaktadır. Bu yönleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Çankırı tuzunun radyasyon önleyici etkisi (proje için kaya tuzu parçaları ve tuz lambası alınmıştır.),
  • Çankırı kaya tuzunun negatif iyon yayıcı yönü (proje için kaya tuzu lambası satın alınmıştır.),
  • Tuz odası ( proje için tuz tuğlası tedarik edilmiştir),
  • Bel ve boyun için tuz kullanımı (proje için tuz yastığı alınmıştır.).

TÜBİTAK projeleri kapsamında eğitim kurumları yukarıda da belirtildiği üzere Çankırı tuzu, kaya tuzu lambası, tuz tuğlası, tuz yastığı gibi birçok ürünü firmamızdan tedarik etmiştir. Çankırı Tuz Lamba markası, bu yıl sadece satışını yaptığı ürünlerle değil “Türkiye’de Dikey E-Ticaretin Gelişimi” projesinde örnek gösterilen başarılı markalar arasında yer aldı.

Dikey E-Ticaret Modelini Uygulayan Örnek Marka: Çankırı Tuz Lamba

Türkiye’de kendi sektöründe tıklamadan tuğlaya(Click to Brick) geçen ilk ve tek e-ticaret sitesi olma özelliği taşıyan Çankırı Tuz Lamba, sanıldığının aksine faaliyetine ilk olarak e-ticaret sitesi olarak başlamıştır. https://www.cankirituzlamba.com internet sitesinde tek bir kategoride( Çankırı tuzu başta olmak üzere tuz çeşitleri ve ürünleri) satış yapan firmamız, tuz dışında herhangi bir ürünün satışını yapmadığı için dikey e-ticaret modelini uygulamaktadır.

Ürün çeşitliliği sınırlı olduğu için Türkiye’de dikey e-ticaret modelini uygulayan az sayıda firma başarılı olmuştur. Hatta bazı firmalar, dikey e-ticaret modeliyle internet sitelerinde tek bir kategoride ürünlerinin satışını yapmaya başlayıp daha sonra marka bilinirliğinden yola çıkarak kendi sektörünün dışında yer alan ürünlerinin de satışını yapmaya başlayarak yatay e-ticaret modeline geçiş yapmıştır. Türkiye’de birçok kategoride satış yapan yani yatay e-ticaret sistemini uygulayan birçok markalaşmış internet sitesi ve firmayı örnek olarak göstermek mümkünken dikey e-ticaret modelini uygulayıp markalaşan ve başarılı olan çok az sayıda şirketi örnek gösterebiliriz.

Çankırı tuzu ve Çankırı tuzu lambası ile 2013 yılının başında satışa başlayan ve hızlı bir şekilde kurumsallaşan Çankırı Tuz Lamba, yüz binlerce müşteri tarafından tercih edilerek Türkiye’nin en bilinen ve sevilen markaları arasında yer almayı başarmıştır. Bu durum markamızla ve firmamızla hiçbir ilgisi olmayan onlarca satıcının markamızı taklit etmeye ve marka prestijinden yararlanmaya çalışmasına neden olmuştur. Markamız hiçbir yatırım almadan faaliyet göstermesine rağmen kendi sektöründe satış hacmi açısından Türkiye’de 1. dünyada ise 3. sırada yer almaktadır.

 Çankırı kaya tuzu çeşitleri ve ürünleri ile internet sitesi üzerinden satışa başlayan markamız, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında Sergilenen “Türkiye’de Dikey E- Ticaretin Gelişimi” projesinde örnek gösterilen 3 marka arasında yer almıştır. Hem ülkemizin önemli madenleri arasında yer alan Çankırı tuzu ve Çankırı tuz ürünlerinin tanıtılmasında hem de markamızı ilgilendiren konularda şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim kurumlarına en büyük desteği vermeye devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Birbirinden farklı kulvarlarda büyük bir emekle projelerini sergileyen tüm öğrencilere başarılar dileriz.  

Yayınlanan 2019-04-23 HABERLER 1 3705

1 Yorum

  • Ömer GARGILI

    Ömer GARGILI 2019-05-16 Yanıt

    Lambayı günde kaç saat açık kullanabiliriz sürekli açık mı kalacak yoksa sadece yatarken mi kaç saat açık kalabilir uzun süre açık kalırsa bozulur mu yada herhangi bir sorun çıkar mı?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu