Tuz Lambası Ampul Değişimi

Tuz Lambası Ampul Değişimi

Tuz Lambası Ampul Değişimi

  • Kaya tuzu lambası ampulü nasıl olmalı?         
  • Çankırı tuz lambası ampulü nasıl değiştirilir(takılır)?

Kaya tuzu lambası ile ilgili en sık merak edilen konulardan birisi de ampul değişimidir. Konuyla ilgili olarak çekimi bittikten sonra daha da açıklayıcı olması açısından video da paylaşılacaktır.

Konumuzun tarafımıza sıkça yöneltilen “ tuz gece lambasının kullanım ömrü var mı?” sorusuyla ilişkili olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü her gün onlarca kez karşılaştığımız bu soruya aynen aşağıda ki cevabı veriyoruz:
- Hayır, tuz lambalarının herhangi bir ömrü yok. Sürekli olarak kullanabilirsiniz. Ancak zaman içerisinde doğaldır ki ampulü patlayabilir. Bu durumda basitçe ampulünü yenileyerek yeniden kullanımına devam edebilirsiniz.

Yazımızı iki alt başlık altında ele alacağız. İlk olarak tuz lamba ampulünün nasıl olması gerektiğinden bahsedilecek. Daha sonra ise lamba değişimi hakkında bilgi verilecektir.

Kaya Tuzu Lambası Ampulü Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Tuz Lambası AmpulüÖncelikle tuz lambası için 7 Watt, 10 Watt ve 15 Watt olmak üzere derecesine göre üç çeşit ampul önermekteyiz. Kaya tuzu lambasının ağırlığına ve ışığa karşı olan duyarlılığınıza göre ihtiyacınıza en uygun Watt’lı ampulü kullanabilirsiniz. Ancak bilindiği üzere ampulün Watt derecesi arttıkça tuzun ısı derecesi de artacağı için doğru orantılı olarak kristal tuz lambasının faydası da artacaktır. Bu nedenle verimli olmayacağı için tasarruflu ampul çeşitlerini tavsiye etmiyoruz.

Alacağınız ampulun E14 duya uygun nitelikte olması gerekmektedir. Ampulün ömrü, alacağınız ampulün kalitesine ve markasına bağlı değişiklik gösterebilecektir. Piyasa da maalesef oldukça kalitesiz tuz lamba ampulleri yer alabilmektedir. Bu nedenle ampulün kalitesine dikkat etmenizde fayda olduğunu düşünüyoruz.

Tuz Lambası Ampulü Nasıl Değiştirilir?

Çankırı Tuz Lamba markalı tuz lambalarının tamamının ampulü çok basit olarak değiştirilebilmektedir. Öyle ki ürünün ampulünü değiştirmek için tornavida dahi kullanmanıza gerek kalmamaktadır. Çünkü ürünün güç kablosu iki tarafı çelik yay kıskaçlı duydan oluşmaktadır.

3 Adımda Ampul Değişimi

  1. Yaylı güç kablosunu ahşap kaidenin dip kısmından yavaşça çekerek patlamış olan ampulü çıkarıyoruz.
  2. Yeni ampulü duyun içerisine yerleştiriyoruz.
  3. Parmağımızla kıskacı sıkıştırarak ahşap tabanın deliğinden(giriş kanalından) içeri doğru yerleştiriyoruz. İşte bu kadar!

Konu başlığımıza çok yakın olan ve sıkça merak edilen sorulardan olan “ tuz lambası ne kadar yanmalı ve kaç saat kullanılmalı” başlıklı blog yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz. Yazımızı aşağıda ki bağlantıyı tıklayarak okuyabilirsiniz.

cankirituzlamba.com/blog/126_tuz-lambasi-ne-kadar-yanmali-ve-kac-saat-once-kullanilmali.html

Yayınlanan 2019-06-04 TUZ LAMBA 2 9961

2 Yorumlar

  • Yuşa uyar

    Yuşa uyar 2022-10-03 Yanıt

    Kaya tuz lambasının içine 220 voltluk ampul taktım kullanıyorum fakat çok fazla sünüyor herhangi bir zararı olur mu teşekkür ederim
  • Alihan KAYA

    Alihan KAYA 2019-06-28 Yanıt

    Run Fire Salt Lake Kupa İçin Tuz Lamba Yapımı
    Merhaba,
    Yarış logomuzun ve şirket logomuzun basılı olacağı tuz lambası siparişinde bulunacağız.

    Plaka yüksekliği 3 cm genişliği ise minimum 8 cm olacaktır.

    Kaide üstündeki Tuz Lambanın boyutuna göre alttaki kaide yüksekliği 5 cm altında genişliği ise 10 cm'in altında olmamalı ve görüntü açısından düzgün olmalıdır.

    Tuz Lamba için standart boyutlarınız üzerinden fiyat teklifi alabilir miyiz.

    Bizlerin isteği en fazla yüksekliği 20 cm den fazla olmamalıdır. En düşük yüksekliği ise 10 cm den az olmamalıdır.

    Eğer mümkünse standart boyların dışında da yapabiliyorsanız 10cm-15cm-20cm lik ürünler için fiyat teklifi istiyoruz.

    Adet ise toplamda 120 adet olacaktır.

    *** Kaideye yapıştırılacak plakanın yapımı bizlere ait olacaktır.
    ***İçerisine Lamba (ampul) olmayacak ödül kupası olarak kullanılacak fiyat teklifi yapılırken bunu da göz önünde bulundurmanızı rica ediyoruz.

    İyi çalışmalar.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu