Çankırı Tuz Lambası Astım Rahatsızlığına iyi Gelir mi?

Çankırı Tuz Lambası Astım Rahatsızlığına iyi Gelir mi?

Çankırı Tuz Lambası Astım Rahatsızlığına iyi Gelir mi?

Çankırı tuz lambası astım rahatsızlıkları için birçok kişinin en önemli tercihi durumunda yer almaktadır. Özellikle doğal tuz lambası modellerini satın alan müşterilerimizin büyük bir bölümü alerjik astım benzeri solunum yolu problemleri için tuz lambası modellerini satın almaktadır.

Bu yazımızda alerjik astım ile kaya tuzu lambası arasında ki ilişki ele alınacaktır. Yazımızda özellikle aşağıda ki sorulara yanıt verildikten sonra astım ve alerji ile Çankırı tuz lambası ilişkisi ele alınacaktır.

  • Astım nedir?
  • Alerjik astım nedir, astım belirtileri nelerdir?
  • Astıma neden olan etkenler nelerdir?
  • Tuz lambası astıma iyi gelir mi?

Yazımıza giriş yapmadan önce kalın çizgilerle belirtelim ki tuz lambası astımı tedavi etmez! Sadece alerjik astım benzeri solunum yolu olan kişilerin soluduğu hava kalitesini artırdığı için rahatlatıcı etkiye sahiptir. Lütfen astım tedavisi için doktorunuza başvurunuz.

Astım Nedir?

Doğal tuz lambası alerjik astım

Astım, solunum yollarının dış etkenlere karşı hassasiyet taşıması nedeniyle ortaya çıkan solunum problemidir.  Alerjik astım genel olarak bahar ve yaz mevsimlerinde görülebilmektedir. Toplumun önemli bir bölümünde ve özellikle de kadınlarda görülen alerjik nezle, ileri boyutlarda astım rahatsızlığına dönüşebilmektedir.

Toz, polen, bakteri, virüs vb. havada yer alan gözle görülemeyecek boyutlarda ki partiküllere karşı duyulan hassasiyet sonucu alerjik astım rahatsızlığı gelişebilmektedir. Alerjen adı verilen bu kirleticilerin meydana getirmiş olduğu alerji, genel olarak genetik ve çevresel etkenlere bağlı ortaya çıkmaktadır.

Astım Belirtileri Nelerdir?

Genel olarak hava yollarında meydana gelen tıkanıklık sonucu oluşan ataklar astımın en önemli göstergesi durumunda yer almaktadır. Kuru öksürük( daha çok gece ve kriz halinde), horlama, hırıltı, nefes problemleri (özellikle nefes darlığı) astımın belirtileri arasında yer almaktadır. Yukarıda belirtmiş olduğumuz alerjen maddeler, astımın en önemli tetikleyicisi olabilmektedir.  

Astıma Neden Olan Etkenler?

Astım, çevresel ve genetik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Astıma neden olan etkenler şöyle sıralanabilir;

  • Anne ve baba da astım hastalığının olması,
  • Bazı meslek çeşitlerinde faaliyet gösterme,
  • Çocukluk ve bebeklik dönemlerinde kirleticilere yoğun şekilde maruz kalma,
  • Çocukluk ve bebeklik dönemlerinde solunum yolu hastalıkları geçirmek,
  • Annenin hamile olduğu süreçte sigara içiyor olması,
  • Ebeveynleri sigara içen çocukların pasif içici olması

Tuz Lambası Astıma İyi Gelir mi?

Higroskopik Etki

Çankırı tuz lambası ve himalaya tuz lamba çeşitlerinin ana maddesi kristal kaya tuzu olduğu için nem çekici özelliğe sahiptir. Özellikle içerisinde yer alan ampul ile birlikte daha fazla nem çekme kabiliyetine sahip olan kristal kaya tuzu lambası, astım rahatsızlığına neden olan alerjenler arasında yer alan toz, polen, bakteri, tüy vb. kirleticilerin nem ile birlikte yere düşmesini sağlamaktadır. Tuz gece lambasının sahip olduğu nem çekme(higroskopik etki) nedeniyle ortamın hava kalitesi artar ve solunum yolu problemi olan kişiler bu sayede rahat bir nefes alır.

Negatif İyon

Havada yer alan sağlıksız pozitif iyonlara karşı doğal negatif iyon üreticisi olan doğal kaya tuzu lambası, alerjik astım gibi solunum yolu problemi olan kişilerin hastalığını tetikleyen alerjenlere karşı savaş açmaktadır.

Kaya tuzu lambasının sahip olduğu higroskopik etkisi ve negatif iyon üretme kabiliyeti sayesinde bu rahatsızlığa sahip olan bireyler astım için tuz lambası tercih edebilmektedir.

Yayınlanan 2020-03-04 TUZ LAMBA, NEGATİF İYON 3 8563

3 Yorumlar

  • Cüneyt ege

    Cüneyt ege 2022-06-30 Yanıt

    Merhaba kaya tuzu astım hastalarına iyi geliyor mu faydası var mi almayı düşünüyorum cvp yazarmisiniz.
  • İrem

    İrem 2020-03-15 Yanıt

    İyi akşamlar.Ben daha önce sitenizden tuz lambası almıştım aldığım zaman kampanyadaydı yanında ayak bakım Tuzu tuz sabunu ve tuz hediyeliydi şimdi sitenizde göremedim.Acaba şu an o kampanya var mı?
  • Merve ATEŞ

    Merve ATEŞ 2020-03-14 Yanıt

    Kaya tuzu ve kaya tuzu lambası fiyatı öğrenebilir miyim?Doğal tuz lamba ürünleri Astım nefes darlığı çekenler için faydalı sanırım.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu