Coronavirüse Karşı Tuzlu Su Lavajı

Coronavirüse Karşı Tuzlu Su Lavajı

Coronavirüse Karşı Tuzlu Su Lavajı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın(pandemi) olarak ilan edilen yeni tip koronavirüs( Kovid-19) dünyanın en önemli gündemi durumunda yer almaktadır.

Tedavi edici olarak belirli zamanlarda çeşitli ülkeler tarafından aşı bulunduğu yönünde açıklamalar yapılmış olsa da şuana kadar kayda değer bir sonuç yer almamaktadır. Ancak corona virüse karşı önleyici olarak Sağlık bakanı Sayın Fahrettin KOCA başta olmak üzere devlet yetkilileri, bilim kurulu üyeleri ve bu alanda uzman doktorlar tarafından birçok önleyici tavsiyeler yer almaktadır. Bu tavsiyeler arasında hijyen, düzenli uyku, egzersiz, sağlıklı beslenme ön plana çıkmıştır. Öte yandan Prof. Dr. Canan KARATAY, Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU, Doç. Dr. Oytun ERBAŞ gibi alanında yetkin doktorlar tarafından özellikle tuzlu su, korona virüse karşı önleyici olarak tavsiye edilmektedir.

Bu tavsiyeler üzerine tuzlu su lavajı yapmak için birçok kişi tarafından Çankırı tuzu, deniz tuzu, delice tuzu gibi çeşitli doğal tuz çeşitlerinin talebi artış göstermiştir.

Aşağıda Doç. Dr. Oytun ERBAŞ’ın bir YouTube kanalı üzerinden corona virüse karşı belirtmiş olduğu korunma yolları yer almaktadır.

Doç. Dr. Oytun ERBAŞ’ DAN Corona virüsten Korunma Yolları

Elleri Yıkayacaksın. Elleri kolları dirseklere kadar… Sabunla 2 defa 30 saniye sürterek ve aralara kadar. Bunu günde 3-4 defa yapıyoruz.

2. Şartımız özellikle hasta sirkülâsyonunun çok fazla olduğu yerlerde (hastaneler, avmler vb.) UVC lambaları; virüsü, mantarı, bakteriyi öldürür.

İnsana bir zararı var mı?

Yok, sadece çok uzun kaldığın zaman gözde korneada yanık yapar. Onun için ortamda yokken 1-2 saat çalıştırdınız mı bütün her yeri sterilize eder.

Tuzlu Su Lavajı

Yarım litre suya 5 çay kaşığı tuz koyuyoruz. Burnumuzu ve ağzımızı günde çalkalayabildiğimiz kadar çalkalayıp tükürün.

Flu Tv YouTube kanalı sunucusunun Dr. Oytun ERBAŞ’a bu virüs benim kafamda bit gibi bir şey şimdi geldi oturdu benim burnuma… Sözleri üzerine Dr. Oytun Erbaş, “Bir tane değil ama enfeksiyon olabilmek için en az on bin ila yüz bin virüs gerekiyor” dedi.  Sunucunun bu virüsün burnumuza oturduktan sonra ne zaman etki ettiğini sorması üzerine Erbaş, “Virüs geldi oturdu ve hücre içine girdi. Bu virüsün alınması için en az 4-5 saat gerekiyor. O arada tuzlu su lavajı yaptığımızda onu hücrenin üzerinden temizleyebiliriz. Yani orayı yıkayabilirsin. Birde bu hücreye girdikten sonra hücreyi patlatıyor. Buna sitopatik diyoruz. Buradan bir giriyor yüz çıkıyor, bin çıkıyor. O, binde yan taraf hücreye girecek yine tuzlu su ile yıkarsın yine dışarı atarsın. Yani her türlü ağız ve boğazı tuzlu su ile ile çalkalamak çok iyidir.” dedi.

Yayınlanan 2020-03-13 KAYA TUZU, TUZLU SU 1 8879

1 Yorum

  • Bahar YENİCE

    Bahar YENİCE 2020-03-14 Yanıt

    İyi günler. Daha önceki siparişimde olduğu gibi bu siparişimde de kristal kaya tuzu istememe rağmen üstelik öncesinde bunu size mesaj olarak atmama ilanda öğütülmemiş yazmasına rağmen toz şeklinde tuz göndermişsiniz. Nasıl bir çözüm öneriyorsunuz? Bir kilo iki kilo değil ki on kilo satın aldık.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu