Tuz Lambasında Olmazsa Olmaz Diyeceğiniz 4 Özellik

Tuz Lambasında Olmazsa Olmaz Diyeceğiniz 4 Özellik

Sahip olduğunuz tuz lambası ne kadar kaliteli biliyor musunuz? Yazımız aslında bu sorunun cevabını en net şekilde verecek. Bir hediyelik eşya dükkanında, aktarda ya da tuz lamba satışı yapan bir mağazadan alacağınız lambanın kalitesini aşağı yukarı tespit edeceğiniz faydalı bir yazı sunmak istedik sizlere.

Şimdi gelelim almış olduğunuz veya almayı düşündüğünüz kaya tuzu lambasında olmazsa olmaz 4 temel özelliğe…

Ham Maddesi Çankırı Kaya Tuzu Olmalı

Tuz lambaları, çeşitli kaya tuzlarından imal edilmektedir. Bu kaya tuzlarından en yaygın olanı ise Çankırı tuzu ve himalaya tuzudur. Bir lambayı uzaktan görerek üretiminde kullanılan kaya tuzunun menşeinin Çankırı’mı yoksa Pakistan’dan getirilen himalaya tuzu mu olduğunu basitçe ortaya çıkarabilirsiniz. Eğer lamba rengi pembe ve turuncu renk tonlarına sahipse lambanın üretiminde kullanılan ham madde himalaya tuzudur.

Saf Kristal Çankırı Tuzu

Eğer doğal kaya tuzu rengi, beyaz ve gri renk tonları arasında ise ürün ham maddesi Çankırı kaya tuzudur. Çankırı tuzu, içeriğinde yer alan mineral/element dağılımı açısından oldukça dengelidir. Bu denge sayesinde hiçbir element kendi rengini gösterebilecek kadar baskın değildir. Bu nedenle rengi beyaz ve beyazın tonlarıdır. Bir başka kaya tuzu çeşidi olan himalaya tuzunun görünümü pembedir. Tuzun içeriğinde yer alan demir oksit elementinin yüksek olması tuzun daha pembe-turuncu görünüm elde etmesine neden olmuştur. Bu nedenle almış olduğunuz lamba tuzunun ham madesinin Çankırı tuz mağarasından çıkarılan kristal kaya tuzu olması önem taşımaktadır.

Kablosu Belirli Standartlara Sahip Olmalı

Alacağınız Çankırı Tuz Lambası kullanıma hazır şekilde gönderilecektir. Bu nedenle ürünün ahşabı, ampulü ve kablosu da paket içeriğinde yer alacaktır. Ürünün kablosu; TSE , ISO vb. kalite belgelerine sahip olmalıdır. Kablonun sahip olacağı kalite belgeleri, tuz lambanın güvenliği ile doğru orantılıdır. Öte yandan kablo uzunluğu en az 1,5 metre boyutunda olmalıdır.

Tuz Lambası Kablosu

Kabloda olmazsa olmazlardan birisi de açma kapama düğmesidir. Tuz lambasını yakmak için ürünün fişini prize takıp çıkarmak yerine açma kapama düğmesini kullanmak hem daha kolay hem daha güvenlidir.

Ürünün Ampulü Yeterli Watt Düzeyine Sahip ve Kaliteli Olmalı

Tuz lambası ampulü e-14 duya uygun ampuldür. Fırın ampulü ya da buzdolabı ampulü olarak ifade edilebilmektedir. Ampulün kaliteli olması diğer ifadeyle çabuk patlamaması sürekli ampul değişimi yapmakla uğraştırmayacaktır. Bu nedenle ampul kaliteli olmalı; bu konuda kendini kanıtlamış markaların ürünü olmalıdır. Tuz lambasının faydalı olabilmesi için içerisinde yer alan ampulün Watt’ının lambanın ağırlığına uygun olması gerekir. 4-5 kg ağırlığında ki ve daha düşük ağırlıkta ki lambalar için 10 Watt yeterliyken 5-10 kg arasında ki lambalar için minimum 15 Watt ampul kullanılmalıdır. Çünkü kg ağırlığı arttıkça ampul Watt’ı artmalı ki tuz lambası daha da ısınarak verimlilik artsın.

Ürünün Ahşabı Kaliteli Malzemeden Üretilmiş Olmalı

Tuz lambası ahşabı en az dikkat edilen bileşen arasında yer almaktadır. Ancak lambanın diğer aksesuarları gibi ahşap detayına da dikkat edilmeli. Çünkü bazı ahşaplar ortamın sıcaklığına veya ısı düzeyine göre bozulabilmektedir. Lambanın uzun ömürlü olabilmesi için ahşabının da dayanıklı ve kaliteli olması gerekir. Lambanın ahşabı; kayın ağacı, sarı ve kızıl çam veya gürgen ağacından üretilmelidir. Çankırı Tuz Lamba markalı tuz lambalarının ahşabı ağırlıklı olarak kayın ağacı ve 1. sınıf çam ağacından üretilmektedir.  Piyasada bazı kaya tuzu lambalarının ahşabı köknar ağacı gibi kalitesiz ve ısıya bağlı çabuk bozulabilen ahşaplar da olabilmektedir. Bu nedenle ürünün ahşabı da diğer parçaları gibi dikkate alınmalıdır.

Tuz Lambası Ahşabı

Çankırı Tuz Lamba markalı tuz lambası çeşitleri olmazsa olmaz 4 temel özelliğe sahiptir. Türkiye’nin en büyük ve en çok satış yapan Çankırı kaya tuzu ve tuz lambası markalı tuz lamba modelleri ve fiyatları için https://www.cankirituzlamba.com/12-tuz-lamba bağlantısından ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlanan 2020-07-08 HABERLER, TUZ LAMBA, KAYA TUZU 3 3119

3 Yorumlar

  • Mert Kalafatoğlu

    Mert Kalafatoğlu 2021-03-30 Yanıt

    Çocuğumuzun alerjileri için 2 adet 10-15 kilo arası killi kırmızı tuz lambası aldık. 2 aydır kullanıyoruz. Çocuğumuz geceleri ağzı kapalı daha rahat uyuyor. Firma yetkilileri de canı gönülden yardımsever bir şekilde yardımcı oldular. Whatsup hatlarından ürünlerin fotografını gönderip bizim beğendiğimiz ürünleri gönderdiler. Herkese bu ürünün faydalarını görmeleri için alıp kullanmalarını tavsiye ederim.
  • Melike Nur Tosun

    Melike Nur Tosun 2021-02-19 Yanıt

    Bu tuz lambasını iki yıldır kullanıyorum bendeki elektriği alıyor. Özellikle kış mevsiminde kalın giyiniyoruz, elime değen herkes veya ben metale dokunduğum zaman cereyan çarpıyordu. Çok şükür bu dertten kurtuldum, teşekkür ederim
  • Ersin

    Ersin 2021-02-10 Yanıt

    Aldığım beri gece uykularımda gerçekten bir rahatlama var. Yataktan daha dinlenmiş olarak kalkıyorum. Zamanla daha çok faydasını göreceğimi düşünüyorum. Ayrıca ilgi ve alakanızdan dolayı tekrar teşekkür ederim. Yakın zamanda koah hastası olan annem ve babam için bir sipariş daha vermeyi düşünüyorum. Samimi olarak herkese tavsiye ederim. İyi çalışmalar.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu