Andreas Moritz’e Göre Karaciğer ve Safra Kesesi Sağlığı için Kristal Kaya Tuzu

Andreas Moritz’e Göre Karaciğer ve Safra Kesesi Sağlığı için Kristal Kaya Tuzu

Andreas Moritz Çankırı TuzuYazımıza başlamadan önce Andreas Moritz hakkında bilgi vermek isterim. Andreas Moritz, sağlıklı yaşam üzerine birçok kitabı olan 27 Ocak 1954 tarihinde Almanya’nın Stuttgart şehrinde doğmuş bilim insanı. Alternatif ve Bütünleştirici tıp alanında ki çalışmalarından dünyanın birçok yerinde yararlanılmaktadır.

Özellikle safra kesesi ve karaciğer temizliği konusunda safra kesesi problemi yaşayan birçok kişi önerdiği yöntemlerden şifa bulmuştur. Şifa bulan kişilerden birisi de Çankırı Tuz Lamba editörü olarak ben Rabia ÖZATA.

Andreas Moritz hakkında ilk araştırmamı safra kesemde yer alan yoğun safra çamuru ve milimetrik taşları öğrendikten sonra yaptım. Safra kesesi taşı ve çamuru hakkında ne yazık ki yeterince kaynak bulunmamaktadır. Gitmiş olduğum gastroenteroloji doktoru tarafından ilk aşamada safra kesemde yer alan iltihabın kuruması ve bir ihtimal çamur ve milimetrik taşların gitmesi için ilaç yazılmasına rağmen yaklaşık bir yıl boyunca belirli gıdaları tükettikten sonra çeşitli ataklar yaşayarak acile gittim. İlaçla çözüm sağlanamadığı için iki farklı gastroenteroloji doktoru ve radyoloji doktoru tarafından ameliyat önerildi. Covid-19 nedeniyle ameliyatımı bir süre engellemek istedim ve o süre zarfında doğal olarak acaba safra kesemde ki çamuru nasıl giderebilirim sorusunu cevaplamaya çalıştım. Araştırmalarım sonucu Andreas Moritz’in meşhur yöntemi ile karşılaştım. Epsom tuzu( İngiliz tuzu) ile hazırlanan Yöntemi (kürü)birebir 4-5 kez uyguladıktan sonra ultrason sonuçlarımda da sabit olduğu üzere safra kesem tamamen temiz hale geldi ve düzenli olarak gitmiş olduğum iki farklı Radyoloji doktoru bu duruma şaşırdı.

Andreas Moritz’e Göre Safra Taşı Oluşumuna Karşı Kristal Kaya Tuzu Önerisi

Andreas Moritz’in safra taşı ve çamuru oluşumunu önlemek için sağlıklı beslenmeden düzenli uykuya kadar birçok önerisi yer almaktadır. Bu önerilerden özellikle benim için en dikkat çekici olan ise RAFİNE TUZUN KESİNLİKLE KULLANILMAMASIDIR. Şahsen ben bu öneriyi okuduktan sonra doğal Çankırı tuzu tükettiğim için kendimi bir kez daha çok şanslı hissettim.

Şimdiye kadar Çankırı kaya tuzunda hep 84 mineral olduğundan bahsetsek de Andreas Moritz, doğal kristal kaya tuzu ve deniz tuzunda 92 yaşamsal mineral içerdiğinden bahsetmektedir. Rafine tuz ise bildiğimiz ve Andreas Moritz’in belirttiği üzere sodyum ve klorür olmak üzere sadece iki element içermektedir. Andreas Moritz’e göre Çankırı tuzu, himalaya tuzu, deniz tuzu gibi doğal tuzlar bedensel mekanizma tarafından rahatça kullanılabilmekte ve fazlası gerekmediğinde sağlıklı böbrekler tarafından atılabilmektedir. Ancak rafine tuz, sıvıların eklemlerde, lenfatik kanallarda ve böbreklerde tutulmasına yol açarak suyun bedende eksilmesine, safra taşı oluşumuna, kilo almaya ve yüksek tansiyona yol açmaktadır.

Bir önceki yazımız olan “Tuz Lambasında Olmazsa Olmaz Diyeceğiniz 4 Özellik” başlıklı blog yazısında kaya tuzu lambasının sahip olması gereken 4 temel özellikten bahsedilmiştir. Yazıda kısa hammaddesinin Çankırı kaya tuzu olması, kablosunun belirli standartlara sahip olması, ürünün ampulü ve ahşabından bahsedilmiştir. Eğer tuz lambası almaya karar verdiyseniz özellikle ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yayınlanan 2020-11-08 HABERLER, KAYA TUZU, EPSOM TUZU-İNGİLİZ TUZU 2 8316

2 Yorumlar

  • Özgür Doğan

    Özgür Doğan 2022-07-18 Yanıt

    Merhaba esra hanım.
    https://youtu.be/cSz9qqgcIn0
    Youtube'da ev yapımı tatlar sayfasında Kerim kul isimli beyefendi "safra kesesi taşı(ingiliz tuzu) nasıl yapılır" adı ile andreas Moritz tekniği ile karaciğer ve safra kesesi temizliğimi anlatmış.Bakabilir siniz.
  • Esra

    Esra 2022-04-07 Yanıt

    Rabia hnm merhabalar
    Benimde safra kesemde taş var. İngiliz tuzunu hangi marka nereden aldınız ve uyguladığınız kür nedir acaba

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu