Tuz Tuğlası Nedir, Ne İşe Yarar?

Tuz Tuğlası Nedir, Ne İşe Yarar?

Tuz tuğlası tarihi geçmişi yaklaşık olarak 250-300 milyon yıla dayanmış olan  tuz kristallerinin kütleler halinde üretilmesiyle oluşur. Pakistan’da üretilen ve ithal edilerek ülkemizde kullanıma kazandırılan himalaya tuz tuğlası ve diğer kaya tuzlarından üretilen tuğlalar genellikle masaj yataklarında, terapi odalarında, yoga, spa ve sağlık merkezlerinde tercih edilir.

Tuz Tuğlası Nedir?

Tuz tuğlası, doğal kaya tuzu çeşitlerinin belirli ölçülerde(20x10x5 cm ve 20x10x2,5 cm) kesilmesiyle elde edilen tuğlalardır. Tuz bloğu gibi kavramlarla da anılabilmektedir. 

Tuz tuğlası horlama, astım, bronşit ve benzeri üst solunum hastalıklarının da tedavisinde, sedef, egzama, alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra tuz tuğlası sadece fiziki rahatsızlıkların tedavisinde değil aynı zamanda depresyon, stres, bunalım benzeri ruhsal sıkıntıların çözülmesinde de pozitif etki sağladığı gözlemlenmektedir. Tuz tuğlasının Dry Aged(Kuru Yaşlandırma) olarak nitelendirilen etin kuru yaşlandırılmasını sağlayan soğutma sistemleri içerisinde kullanılmasını bir sonraki yazılarımızda kapsamlı olarak ele alacağız. 

tuz tuğlası nedir

Tuz Tuğlası Ne İşe Yarar?

Ruhsal ve fizikler açıdan sağladığı faydaların tuz tuğlası ne işe yarar? Sorusu kaya tuzu, himalaya tuzu gibi tuz çeşitlerinin çeşitli formlarda üretilen ürünlerini kullanarak faydasını gören kişilerin merak ettiği sorulardan biridir. Tuz tuğlası bir tuz terapisi odasında veya tuz tuğlasından oluşan bir yatakta kısacası kaya tuzu tuğlasının veya himalaya tuz tuğlasının tek başına değil de toplu olarak kullanılması ve ısınmasıyla ortamda ki havayı doğal olarak temizleyerek eksi (negatif) iyon dediğimiz insan sağlığı açısından faydası olan iyonları bulunduğu ortama yayar. Havanın doğal vitamini olarak da bilinen eksi iyonlar havanın alerjen maddelerden temizlenmesine fayda sağlar. 

Himalaya tuzundan elde edilen tuz tuğlaları ışığı kolaylıkla geçirebilen bir yapıya da sahiptir. Bu özelliği sayesinde tavan ve duvarlarda rahatlıkla kullanılabilirken sağlıklı bir dekoratif ambiyans yaratmasıyla da istenilen her ortamda (tuz duvarı, tuz şöminesi vb.) güvenilir bir şekilde kullanılır. Havadan aldığı nemi faydalı iyonlar yararak ortama geri kazandıran antiseptik mikrop öldürücü özelliğe sahip tuz tuğlası tuz odalarında kullanıldığı için toptan şekilde satışa sunulmaktadır.

tuz tuğlası himalya

Toptan Tuz Tuğlasının Adresi: Çankırı Tuz Lamba

Çankırı Tuz Lamba, genel olarak himalaya tuzu ile birlikte Çankırı tuzu ve Kırşehir tuzu gibi diğer kaya tuzu çeşitlerinin üretmiş olduğu  tuğlaların satışını da yapmaktadır. Himalaya tuzu blokları Pakistan'dan ithal edilmektedir. Diğer kaya tuzu tuğla çeşitleri bizzat Çankırı Tuz Lamba tarafından üretilmektedir. Hem üretici olan hem de bu ürünlerin doğrudan ithalini yapan firmamız Türkiye'deki en uygun tuğla fiyatını vermektedir. Öte yandan tuz tuğlalarının pürüzsüz, en kaliteli tuzlardan kesilmesi gerekmektedir. Çankırı Tuz Lamba firması olarak üretim yeri olan Pakistan’da ki himalaya tuz madenlerinden doğrudan aracısız olarak ithalatını yaptığımız himalaya tuz tuğlarının ve yerli kaya tuzlarımız olan Kırşehir, Çankırı ve diğer kaya tuzlarından ürettiğimiz tuz bloklarının da kalitesi konusunda garanti vermekteyiz.

En uygun toptan himalaya tuz tuğlası (himalayan salt birck) ve diğer tuz tuğlası çeşitleri(rock salt brick) ve fiyatları için cankirituzlamba.com/38-tuz-tuglasi bağlantısını inceleyebilirsiniz.

Hızlı, kaliteli, güvenilir ve ekonomik özelliklerini bünyesinde barındıran tavan, taban ve duvara belirli  ölçüde uygulamak istediğiniz toptan tuz tuğlası siparişleriniz için hızlı sipariş oluşturabilir güvenilir ve en uygun fiyatlı tuz tuğlası alışverişinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yayınlanan 2021-05-30 TUZ TUĞLASI 0 3019

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu