Kadınlar Günü İçin Tuz Lamba

Kadınlar Günü İçin Tuz Lamba

Kadınlar Günü İçin Tuz Lamba

Her yıl 8 Mart tarihi Dünya Kadınlar Günü kutlanmaktadır. Bu gün Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış olan uluslar arası nitelik taşıyan özel bir gündür.

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 civarında dokuma işçisi iş koşullarının iyileştirilmesi için greve başlıyor ve polisin kadınlara saldırması ve kadınların fabrikada kilitlenmesiyle birlikte çıkan yangında kadınların kurulan barikatlardan kaçamaması sonucu onlarca kadın hayatını kaybediyor. Bu özel günü doğuran olaydır aslında bu yaşanan acı olay.

Clara Zetkin adlı Alman siyasetçi bu tarihin ‘’Dünya Kadınlar Günü’’ olarak kutlanması önerisi getirdi ve bu öneri oybirliği ile kabul edildi.

Türkiye’de 8 Mart Dünya Emekçiler Günü 1921 yılı itibariyle kutlanmaya başlamıştır.

Bu tarihin doğuş sebebi büyük bir acı ile başlamıştır ve kutlanmasında ki en önemli amaç farkındalık oluşmasını sağlamaktır. Sizde bu anlamlı günde annenize, sevgilinize ve bizim için büyük bir değeri olan bayanlarımıza çeşitli hediyeler alabilirsiniz. Bu hediye seçeneklerinden biridir tuz lamba. Klasik tuz lamba türlerinden alınabileceği gibi kaya tuzu lambaları bu güne özel hale getirilebilir. Örneğin yüzey baskılı/işlemeli tuz lamba türleri üzerine ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günün Kutlu Olsun’’ şeklinde gül ya da çiçek ya da güllerle süslenmiş bir tuz lambası gayet hoş olacaktır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hediye tuzdan lamba seçeneklerinden ilk akla gelenlerden birisi de kalp tuz lambası modelleridir. Yine yüzey baskılı modellerde olduğu gibi kalp şekilli negatif iyon lambaları özelleştirilebilir veya sade haliyle de hediye seçeneği olarak kullanılabilir.

Tuz lambası ya da diğer hediye türleri bu özel gün için güzel bir araçtır ancak yukarıda belirttiğimiz üzere en önemli amaç farkındalık oluşmasını sağlamaktır.

8 Mart Kadınlar Günü deyince merhum Neşet Ertaş’ı anmadan edemeyeceğim. Neşet ERTAŞ “Kadınlar insandır.Biz ise insanoğlu...” der.  Bu özel günü böylesine anlamlı bir sözle özetlemiş Neşet ERTAŞ.  Kadınlarımıza sadece doğum günü, kadınlar günü gibi özel günlerde değil bütün günlerde gereken önemi ve değeri vermek zorundayız.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 2 2280

2 Yorumlar

  • Gamze YÜKSEL

    Gamze YÜKSEL 2017-09-21 Yanıt

    Çok güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş. 8 Mart Kadınlar Günü sadece bir gün değil hergün olmalı. Neşet Ertaş'ın sözü ile konuyu bağlamanız ayrıca güzel olmuş.
  • Hülya Poyraz

    Hülya Poyraz 2017-08-27 Yanıt

    Merhaba, gerçek tuz lambası nasıl anlaşılır ?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu