Tuz Lambalarını Verimli Hale Getirmek İçin Neler Yapmalıyız?

Tuz Lambalarını Verimli Hale Getirmek İçin Neler Yapmalıyız?

Tuz Lambalarını Verimli Hale Getirmek İçin Neler Yapmalıyız?

Tuz lambaları ortamın metrekaresine göre tercih edilebilmektedir. Bu nedenle pek çoğumuz tuz lambası alırken önce kullanacağımız alanın metrekaresinin bilgisini veririz ve bu bilgi doğrultusunda satın alacağımız ürüne karar veririz ya da bu karara ilişkin tavsiye alırız. Ancak burada bahsedeceğimiz ana konu ağırlık-metrekare ya da ağırlık-verimlilik ilişkisi olmayacaktır. Ortamda yer alan lambanın daha verimli hale gelmesi için neler yapılabileceğine ilişkin tavsiyelerimizi aktaracağız.

Çoğumuz tuz lambası alırken maksimum fayda elde etmeyi amaçlarız. Bu nedenle maksimum fayda ya da verimlilik sağlamak için yapılası gerekenleri sizler için listeledik.

Tuz Lambası Verimliliğini Artıran Faktörler:

  • Kullanılacak alanın diğer odalarla ya da dış ortama açık olmaması verimliliği daha da artıracaktır. Çünkü iyon lambaları olarakta ifade edilebilen tuz lambaları adından da anlaşıldığı üzere ortama iyon salmaktadır. Bu iyon, negatif iyondur. Bu iyonları ortamda tutabilmek için mekanın kapalı olması verimliliğin artmasını sağlayacaktır.
  • Işığın yaydığı foton enerjisinden dolayı tuz iyonu daha fazla yayar. Ancak negatif iyonun yayılmasının diğer yolu da tuzun ısınmasıdır. Ancak ısı düzeyini artırmanın en önemli yolu kaya tuzu kütlesi içerisinde yer alan ampulün watt değerini artırmaktır. Çünkü bu değer attıkça verimlilikte artacaktır.
  • Tuz lambaların uzak mesafede yer alması da tuz lambasının zararlı hale gelmeden maksimum verimliliği sağlayabilmenin en önemli yollarındandır. Lambanın yakın mesafede yer alması beyinde yer alan ve gece karanlıkta salgılanan melatonin hormonunun salgılanmasını önleyecektir. Bu durum tuz lambasının Zaralı hale gelmesini sağlayacaktır. Çünkü yapılan araştırmalara göre melatonin hormonu kanseri ve yaşlanmayı önleyici etkiye sahiptir.  Bununla birlikte yakın mesafede yer alan lamba ışıktan da olumsuz etkilenmemizi sağlayacağı için lambanın sağlayacağı dinlendirici ve daha rahat uyku ortamı şöyle dursun tam tersine lambanın verimsiz hale gelmesine neden olacaktır.  Şayet ortam kapalıysa lambayı en uzak mesafeye koyabilirsiniz. Ya da büyük lambaları en uzağa küçük lambaları ise daha yakına koyabiliriz. Zaten bu şekilde bile yayılan negatif iyon yine ortamda kalacaktır ve yukarıda ki problemlere sebep olmayacağı için verimliliğin artmasını sağlayacaktır.
  • Temizlik konusu da verimliliği artırıcı bir unsurdur. Özellikle lamba üzerinde yer alan kil-damar, toz polen gibi maddeleri özellikle lamba yandığı müddetçe tekrar havaya göndermez. Ancak özellikle tüy gibi maddeleri kapalı olduğunda da tutucu etkiye sahiptir. Tavsiye ettiğimiz üzere tuz lambaların belirli aralıklarla nemli bir bezle silinmemesi lambanın bu özelliği kaybetmesini sağlayacağı için verimliliğin azalmasını sağlayacaktır.

Bir önceki blog yazımız olan ‘‘İstanbul’da Çankırı Tuz Lamba Satış Mağazası’’başlıklı yazıda İstanbul’da yer alan şubemiz hakkında bilgiler içermektedir. Yazıda kısaca Çankırı Tuz Lamba İstanbul Satış Mağazası, tuz mağazası, seramik objeli Kız Kule’li tuz lamba, İstanbul tuz mağazası konularından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 8 3583

8 Yorumlar

  • Meral ŞAHAN

    Meral ŞAHAN 2019-01-10 Yanıt

    Merhaba sipariş ettiğim tuz lambası dün adresime geldi teslim aldım akşam fişe taktım saat 19.00 dan sabah 07.00 e kadar yani 12 saatte takılıydı lamba böyle çok az ısındı yani hiç ısıtmadı diyebiliriz sonra oda da herhangi bir değişiklik hissetmedim. Yani ısınmadan lamba etkili olacak mı yani dün 12 saat takılıydı oda da hiç değişen bir hava olmadı. Bu gece mi tekrar deneyeceğim yani ısı sıfır bide tekrardan ne kadar yayılım yapacak görelim benim bildiğim lamba baya ısı sı dışa vuruyor bu 12 saat takılı kaldı buz gibi yani ışığın yandığını görmesem hiç bu kadar saat takılı demeyeceksiniz.
  • Hicran GÖRER

    Hicran GÖRER 2017-11-19 Yanıt

    Bizde sizden bu lambalardan aldık fakat eşim ışığından rahatsız oluyor. Ne yapabiliriz. Lambanın rengini değiştirsek veya daha koyu yapsak lambanın etkisinde ya da yararında bir azalma olur mu? Lambanın ışığı haricinde hem bana hem de eşime çok iyi geldi. Etkisine şaşırdım. Teşekkür ederim.
  • Kevser TUNCER

    Kevser TUNCER 2017-09-11 Yanıt

    Merhaba tuz lambaları kaç dereceye kadar ısınmalı? Elimde iki farklı lamba var ikisi de çankırı lambası. Birisi açık renk ısındığında elimizle fazlasıyla hissediyoruz acıtacak sekilde.koyu renkli olan hem ışığı az veriyor hem de ısıyı dokundugunuzda ılık denecek derecede bir ısı veriyor. Tuz lambasının faydalı olması için ne kadar ısınmasi gerekir? Saygılar.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-11 Yanıt

      Kevser Hanım merhaba, bir tuz lambasının faydalı olabilmesi için iç sıcaklığının en az ortalama 30-35 °C olması dış sıcaklığının ise 20-25 °C olması gerekmektedir. En az olarak belirtmemizin nedeni kaya tuzu lambasının ısındıkça faydasının da doğru orantılı artış sağlaması ile ilgilidir. Almış olduğunuz lambalardan birisi diğerine göre kil yoğunluğu açısından daha üstün olabilir. Bu durum doğaldır ki ışığı daha az verecektir. Ancak iyon lambasının ışığı değil ısısı bizim için önemlidir. Isınan kaya tuzu artış sağladıkça daha yararlı olacaktır. Bu kapsamda ayrıntılı bilgi edinmek için sitemizde yer alan Kaya Tuzu ve Tuz lamba Sık Sorulan Sorular başlıklı bilgi yazımızı https://www.cankirituzlamba.com/content/12-kaya-tuzu-ve-tuz-lamba-sss linkinden okumanızı tavsiye edebiliriz.
  • Bekir İyi

    Bekir İyi 2017-08-27 Yanıt

    Hayırlı işler dilerim. Kaya tuzunun astım, bronşit gibi şikayetlerde faydalı olduğunu araştırdım. Yaklaşık 1 yıldır oğlumun birisi astım diğeri bronşit. Binamızda yer alan komşularımızdan birisinin çocuğunda da aynı sorun varmış. O kaya tuzunu bir kaba koymuş yatmadan öncede az çocuklarının ağzına o kaya tuzundan veriyormuş. Sabaha kadar çocuklar rahat uyuyormuş. Faydası oluyor dedi. Bana ne tavsiye edersiniz?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-08-28 Yanıt

      Merhaba Bekir Bey, yapmış olduğumuz araştırmalara göre kaya tuzundan gerçek anlamda verim alabilmeniz için tuzu ısınması gerekmektedir. Kaya tuzu ısınmadan ancak radyasyon açısından etkili olabilmekte. Bu nedenle tuz lamba şeklinde yani tuzu eşit mesafede ısıtacak lambayla birlikte kullanacağınız ürün bu yönde verim sağlayacaktır.
  • Asım Suna

    Asım Suna 2017-08-26 Yanıt

    Benim elim açıkçası el işlerine yatkın değil. Almış olduğum tuz lambalarından birisinin lambası galiba kargo şirketi yol esnasında taşırken sallantıyla birlikte patlamış. Sipariş verirken sizden talep ettiğim yedek tuz lambasını rahatlıkla takabildim. Tuzlambanın alt kısmını gerçekten çok iyi düşünmüşünüz ve lambası ok kolay takılabiliyor. Dediğim gibi benim elim öyle tamir işlerine vs pek yatkın olmamasına rağmen lambayı çok kolay değiştirebildim.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-08-26 Yanıt

      Asım Bey merhaba, öncelikle gelen tuz lambalarınızdan birisinin lambasının patlamasından ötürü üzüldüğümüzü ifade edebiliriz. Ancak size en başında istediğiniz için yedek ampul göndermiştik. Tuz lambasının alt kısmında yer alan lambayı basit bir şekilde değiştirmeniz mümkün. Kullanım kolaylığı açısından tasarımlarımızı bu şekilde yaptık. Ayrıca tuz lambalarının ahşap kısmı için farklı renk alternatifleri sunduk. Bu renk alternatiflerini https://www.cankirituzlamba.com/14-dogal-modeller linkinde yer alan doğal tuz lamba modellerimizden görebilirsiniz.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu