Doğal Tuz ve Tuz Lamba Hakkında Söyleyeceklerim Var

Doğal Tuz ve Tuz Lamba Hakkında Söyleyeceklerim Var

Doğal Tuz ve Tuz Lamba Hakkında Söyleyeceklerim Var!

Uzun zamandır doğal tuz ve tuz lamba üzerine çeşitli araştırmalar yaptım ve bu araştırmaları bir bütün olarak paylaşma ihtiyacı duydum. Bunu yaparken geniş kitlelere ulaşmak adına sektörde en bilinen ve oldukça saygın olan Çankırı Tuz Lamba’nın müşteri hizmetlerindeki numaralardan birisini arayarak durumu kendilerine aktardım. Daha çok kaya tuzu ve tuzdan lambalar ile ilgili araştırmalar üzerinde durulduğunu belirttiler. Fakat kendilerine bir bütün olarak doğal tuz ve kısmen tuz lambası üzerine paylaşımlar yapacağımı belirttim. Sağ olsunlar beni kırmadılar ve Çankırı Tuz Lamba büyüklüğüne yakışanı yaptı. Başta Sayın Rabia ÖZATA olmak üzere bu konuda benimle yakından ilgilenen tüm Çankırı Tuz Lamba ekibine teşekkürü bir borç bilirim. (Çiğdem ÜNAL)

Konumuza gelince...

Doğal Kristal Tuz ve Rafine Tuz Hakkında

Kemiklerde erime başladıysa,  şekeriniz çıktıysa, tansiyonunuz çıktıysa bunun sebebinin tuz olduğunu göreceksiniz. Bunu ben demiyorum yapılan bilimsel çalışmalar diyor. Şimdi tuz alamazsanız ne olacak? Kemikleriniz tuz isteyecek yani bedeniniz tuz isteyecek. Kemiklerindeki tuzu çekecek kemik erimesi başlayacak. 

Rusya’da devamlı yemekleri tuzlu yaparlar. Bir gün Rusya’da bir restaurantta yemek yerken orada ki kişiye az tuz koy dediğiniz vakit size tuhaf tuhaf bakar. Ama hangi tuz? Kristal tuz.  Doktorlar diyor ki tuz yemeyin. Hangi tuz? Rafine tuzu yani sofra tuzu. Doğal kristal tuzun içinde 84 mineral var. Ancak rafine tuzda 84 mineralin içinden sadece NaCl, bir iki madde var biraz iyot vs. Diğerler mineraller ise tuz, deri sanayide kullanıldığı için %95 i atılır geriye NaCl ağırlıklı bedene hiçbir faydası olmayan maddedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir sofrada tuz yoktur. Tuz ancak diyelim ki kahvaltıya gidiyorsun kahvaltı masasında tuz var. İstersen tuzu getiriyorsun.  Bunu koymuşlar masanın üstünde herkesin bir tuzluk üretilmiş bizde. Dünyada tuzluk diye bir şey yok ki. Yemeklerin zaten tuzu var. Biz daha çorba geldi yanımıza hemen tuz atarız tadına bakmadan.

Tuz rafine edilirken doğal kristal tuz kapkara bu çamurlu maddeyi kim yer demişler. Bunu ancak inekler yalar demişler. Biz size demiş bunu ısıl işlemlerden geçireceğiz kimyasallarla içindeki faydalı 84 minerali alacağız. Ee sana NaCl vereceğiz sen onu kullanacaksın! Hatta içine alüminyum hidroksit koyacağım ki güzelce aksın. 30 yıldır bunu yiyoruz.  Bu ülkede hiçbir üniversite hiçbir profesör hiçbir doktor hiçbir yetkili merci kardeşim ben lityumu, çinkoyu, sodyumu,magnezyumu nereden alacağım diye sormamış.

Peki, bunları neden almamız gerekiyor? Sofra tuzu hangi hastalıklara yol açıyor. Şimdi bu rafine edilmiş olan sofra tuzunu yediğiniz zaman bedeninizde hakikaten doktorların dediği sıkıntılar oluşuyor. Hangi sıkıntılar? Tansiyon oluyor diyorlar değil mi? Niye tansiyon olur çünkü böbrek karaciğer kanın tertibi bozulur. Damar sertliğin başlar vs. bu doktorların konusu. Ama bize kalsiyum lazım nereden alacaksın doğal kristal tuzdan alman lazım kemiklerine her gün. Kemik büyümez yoksa...Kristal tuz alınmalı yani kalsiyum almalı lityum almalı demir almalı mangan almalı çinko almalı. Lityum dünyada en tabii olarak beden formasyonuna uygun DNA formatına uygun ancak tuzda olur çünkü bizim aslımız tuz. Ana rahminde 84 mineral var kanımızda yine yaklaşık bu mineraller var eksik olduğu zaman saçımız dökülür sivilcelerimiz çıkar çocuğumuz olmaz kemik erimesi başlar… Kemik erimeleri eskiden ileri yaşlarda görülürdü şimdi iste 20’li 25'li yaşlarda bile çok rahatlıkla görülmektedir. Neden Alzheimer çünkü lityum çinko dengesi bozulursa bedende beyin damarlarında nekroz oluşur.Beyin damarlarınızda daralmalar oluşabilir. Alzheimer Parkinson yumuşak dokuda hasar oluşur bunları kim söylüyor bunları tıp söylüyor. Bizim tek bildiğim tansiyon hastalığı. Bakın tansiyon hastalarının tansiyon hapında ne yazar diüretik ve ritmi düzenler bide bedenden idrarı atımı rahatlar. Sıcak su içerisine su kristal kaya tuzu katarsanız harika olur. Kaya tuzunu koyup ayağınızı suya koyarak bu şekide damarı açıp kanı aşağı çekerek tansiyonun düzelmesine yardımcı olursunuz. 

Peki, söyleniyor ya suyu al tuz koy ayağını koyarak tansiyonunu düşür. Ee bu geçici olarak düşürür (!). Hayır efendim geçici değil doğal kristal tuz yiyerek tansiyon hastaları tedavi oluyor. Kristal yalama tuzunu alın bu moderatörlük yapanlar, şarkıcılar, polipleri olanlar, sesi kısılanlar alın yalayın. Beyaz elmastır bu. Efendimiz demiş ki yemeğe başlamadan bir miktar tuz diyor. Niye? Yapılan araştırmalarda ağız mukozasındaki bütün mantarları yok ettiği, ağza sulandırma yaptığı ve bütün vitamin ve mineralleri aldığı için mikropları öldürüyor. Ben şunu söylüyorum tansiyon cihazın yok mu senin kardeşim tansiyonun düştüğünde tuzlu su vermiyorlar mı sana dengeleyici bir şekilde bunu kullanabilirsin. Yarım kilo tuz ye demiyoruz 1 gr 2 gr zararlı tuz kullanacağına gel doğal kristal tuzu eriterek kullan. Bu Kristal tuzu eriteceksin bu tuzu atacaksın suyun içine bütün salatalarınıza yemeklerinize bu tuzlu sudan koyacaksınız. 

Peki, tiroit hastaları için ne söyleyebilirim onlarda gönül rahatlığıyla yiyebilir mi bu doğal kristal tuzu? Doğal kristal kaya tuzunda iyot var mı? Dünyada tiroit hastalarının bana göre rahatça tüketebileceği içinde tabii iyot doğal kristal tuzda vardır.  

Kristal Tuzun Faydaları İle İlgili Şunları Söyleyebilirim:

  • Kristal tuzun faydaları kanserli hücrelerin oluşumunu engeller.
  • Uçuk, siğil, çil ve cilt lekeleri için kullanılabimektedir.
  • Sedef ve egzama tedavisinde kullanılmaktadır.
  • vücudun asit ve baz dengesini sağlar kan basıncının dengelenmesini sağlar.
  • Vücutta biriken toksinleri atar.
  • Böbrekte oluşan tas ve kumları atar.
  • Romatizma kireçlenme ve gut hastalığına iyi gelir.
  • Kalp ve damar hastalığına iyi gelir.
  • Kilo kontrolünü sağlar.
  • Depresyon ve strese karşı savaşır.
  • Baş ağrısı ve migrene faydalı kanserli hücrelerin oluşumunu engeller.

Tuz Lamba Konusuna Gelince...

Tuz lamba konusunda işin asıl ehli olan Çankırı Tuz Lamba, çok fazla bilgi vermiş. Ancak ben kısaca şunları söyleyebilirim. Tuz lamba durduğu yerde içinde elektrik yanınca negatif iyon yayar. Amerikan sağlık bakanlığı ile birlikte pek çok yapılan çalışma var. İnsanlar dünyanın her yerinden tuz dağına gidiyor. O kaya tuz mağarasına alerji, astım, nefes darlığı, cilt bozukluğum gitsin diye geliyor.

Tuz lambasının havaya yaydığı eksi iyonlar çocuğunuzun odasına kaya tuzu koyun içine de lambayı koyun ısı versin. Havaya yaydığında sabahleyin çocuğun yatağının orada düz bir cam varsa bak havadaki akarların tamamen oraya düştüğünü göreceksiniz.  Bu eksi iyon yayıyor havadaki mikropları yere düşürüyor. Peki, pozitif iyon ne? Havadaki olumsuzluklar diyelim yani kötü mikroplar. Bunu çeken neler eksi iyonlar. Tuz lambaları aşağı çekiyor senin çocuğun gece astım çekmiyor alerji çekmiyor aynı mağarada yatmış gibi. Peki kaya tuz mağarasına neden gitmeliyiz? Neden kristal kaya tuzunun yer aldığı tuz mağarası bizim için bu kadar önemli? Dünyanın her yerinden Romanya’daki büyük tuz dağlarına binlerce insandan muazzam bir akım var. Bizim ülkemizde de başta Çankırı olmak üzere tuz mağaralarına olan ziyaret arttı. İnsanlar  tuz mağaraları sayesinde sağlık kazanıyorlar. Amerika’da ki tuz mağaralarına sevkli hastalar geliyor 20 gün civarı içerisinde kalıyorlar. 20 gün burada kalarak astım, nefes darlığı, alerji,  cilt problemleri ve KOAH için şifa buluyor.  Tıpkı tuz lamba gibi!

Bir önce ki blog yazımız olan ''öğrenci velilerine en sağlıklı karne hediyesi önerileri'' başlıklı yazıda hediye tuz lambası, karne hediyesi tuz lamba önerileri, tuz lambası tavsiyeleri, öğrenci karne hediyesi konularından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA, KAYA TUZU 6 6642

6 Yorumlar

  • Mustuk

    Mustuk 2021-06-21 Yanıt

    İşlenmemiş ham tuz niye bu kadar pahalı ,her zamanki gibi fırsatçılık olmuyormu
  • Asiye

    Asiye 2019-12-15 Yanıt

    Slm ben tuz sabunu aldım 11,yaşlarında kızlarım yüzlerinde kilkökü iltihabı var kullana bilirkermi bu ürünü bilgi verirsenin çok sevinirim
  • Fatma CİVİL

    Fatma CİVİL 2017-11-29 Yanıt

    Merhaba, ben 2 tane tuz lambası almak istiyorum. Birini oğlumun odasına yani yatak odasına birinide annem için kendisi astım hastası. Odalar 20-25m2 civarı. Hangi boyutları almam icab eder? 8 kg geçiyordu içimden büyük olmasının bir dezavatajı olmaz değil mi onu merak ediyorum ayrıca. Yanlış anlamazsanız bir sorum daha olacak çok araştırdım ve en güvenilir sizin sayfanızı buldum, tamamen doğal değil mi? Şubelerinizde varmış fakat gidip almaya vaktim olmuyor.
  • İbrahim Özcan

    İbrahim Özcan 2017-09-14 Yanıt

    Doğal tuz lambasını bugün teslim aldım, emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Weeb sitenizde ''Sizden Gelen Yorumlar'' olarak bir sahife açarsanız benim gibi memnuniyetini ifade edecek müşterilerinizin çoğaltıp ürününden herkesin bilgi sahibi olmasını sağlarsınız. Benim kızım rinit alerjik ve öksürük sıkınıtısı var, doktorumuz önerdi faide sağlıyacağından eminim, çok teşekkür ederim
  • İrfan Arslan

    İrfan Arslan 2017-09-11 Yanıt

    Merhaba ben doğal tuz lambası istiyorum ama doğal işlenmemiş olmak kaydıyla tamamen doğal iki orta boy bir küçük boy teşekkür ederim.
  • Nezrinal

    Nezrinal 2017-08-28 Yanıt

    Merhaba Baku'ye kargo yapiyormusunuz? Ben acilen tuz lambasi sipatis etmek istiyorum Tskler

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu