Tuz Lambası Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tuz Lambası Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tuz Lambası Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çalışma ortamınızda ve evinizde bulundurduğunuz tuz lambalar, çalıştığı süre boyunca havaya eksi yüklü iyon yayar ve bu elektriksel etkileşim sayesinde soluduğunuz havanın kalitesini arttırır. Şehirlerdeki çevre kirliliği pek çok kimyasalın ve mikroorganizmanın havaya karışması kadar bu madde ve canlıların havada uzun süre asılı kalmasıyla alakalıdır. Yer çekimine karşı havada asılı kalan kimyasal maddeler, mikrop ve bakterilerse havadaki pozitif yüklü iyonların elektriksel çekim kuvvetiyle bu şekilde havada asılı kalır. Tuz lambalarsa bu artı yüklü iyonların çekim kuvveti oluşturmasını önler, havaya eksi yüke sahip iyonlar yaydığı için havanın doğadaki dengeye kavuşmasını sağlar. Bu etkinin fazla bilinmemesi maalesef kaya tuzu lambaların havayı nasıl temizlediği, solunan havanın kalitesini nasıl arttığının da bilinmemesine neden oluyor.

Havada uzun süre asılı kalan kimyasal maddeler, ev veya iş yerinizde saatler boyunca bu havayı solduğunuz için sürekli olarak vücudunuzla etkileşim halindedir. Akciğerler vasıtasıyla vücuda giren kimyasallar zaten sağlığınız açısından yeterince zararlıyken havada mantar sporu, çiçek poleni, böcek yumurtası, hayvan tüyü, virüs ve bakterilerin de bulunması sağlık riskini daha da büyütür. Tuz lambaların sağladığı negatif iyon salınımı etkisi bu elektriksel yük dengesinin korunmasını, dolayısıyla tüm bu madde ve canlıların havada saatlerce asılı kalamamasını sağlar. Şehir hayatının doğallıktan uzak olması, egzoz ve baca gazlarıyla havanın sürekli kirlenmesi her yaştan insanın sağlığını tehdit eden bir unsur olduğundan, tuz lambaların sunduğu bu doğal şifadan mümkün olduğunca faydalanmanızı öneririz. Bu faydanın maksimum düzeyde olması içinse bulunduğunuz mekanın büyüklüğüne uygun boyutlarda tuz lambaları kullanmalısınız.

Satın alacağınız tuz lambası birkaç kilo ağırlığında ve küçük boyutlu olması durumunda bu küçük tuz lambasıyla yüzlerce metrekarelik eviniz veya iş yerinizin havasını temizlemeniz mümkün olmayacaktır. Mekanın boyutları büyüdükçe, tüm ortamdaki havanın temizlenmesi için kullanılan tuz lambasının boyutlarının da büyümesi gerekir. Bir başka değişle mekan büyüklüğü ile kullanılan kaya tuzu lambanın boyutları arasında doğru orantı vardır. Mekan büyüdükçe daha büyük tuz lambalarına ihtiyaç olduğundan, birkaç tane tuz lambası alarak tüm mekan havasının temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bu etken lamba alımında etkili olsa da sadece metrekareye uygun alım yapmak tam anlamıyla verimli olmayacaktır. Bununla birlikte mevcut ortamın hava kalitesi konusu da önemli bir kriter durumunda. Kentleşme ve sanayileşmenin çok fazla olduğu aynı boyutta ki bir oda için alacağımız lamba ile tam anlamıyla doğayla iç içe olan ve kent merkezine oldukça uzak yerlerde alınacak olan lamba boyutu elbetteki birbirinden farklı olacaktır. Bu konuya özellikle ''tuz lambası satın alırken metrekare hesabı yapmak yeterli mi?'' başlıklı blog yazısında detaylıca yer verilmiştir.

Bir önceki blog yazımız olan ''kaya tuzu lambalar nasıl üretiliyor? '' başlıklı yazıda kaya tuzu lambası üretimi ve tuz lambası nasıl üretiliyor konularından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 4 6276

4 Yorumlar

  • Kadir

    Kadir 2018-10-22 Yanıt

    Altı köşeli tahta kasalı beyaz tuz lambası siparişi vermek istiyorum. Ödeme kapıda elden olacak.
    Saygılar.
  • Ayşegül Adıyaman

    Ayşegül Adıyaman 2018-10-21 Yanıt

    Aldığım tuz lambası yaklaşık 1 hafta kullandıktan sonra durduğu yerde yanmamaya başladı. En kısa zamanda bana dönüş yapmanızı bekliyorum. İade ya da sorunsuz bir teki ile değişim istiyorum. Bana geri dönüş yaptığınızda fatura bilgilerini göndereceğim.
  • İsa KUM

    İsa KUM 2017-09-22 Yanıt

    Merhaba. Trabzon da yaşıyorum. Ürünlerinizden almayı düşünüyorum. Kargo sırasında kırılma ya da paketin patlaması durumunda yenisi yada para iadesi alabiliyor muyum? Ve lambayı odaya koyunca etkili olması için ısı gerekli mi?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-22 Yanıt

      Merhaba İsa Bey, Çankırı Tuz Lamba olarak paketlenen tüm kargolar taşıma esnasında hasar görmemesi için tekniğine uygun olarak paketlenmekte. Ayrıca küçük bir ihtimal olsa da ürünlerin taşınması sırasında tuz lambalarının kırılması ya da tuz paketlerinin patlaması sonucunda gereken telafi Çankırı Tuz Lamba tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca vermiş olduğunuz sipariş ile ilgili iade şartları hakkında bilgi edinmek için : https://www.cankirituzlamba.com/content/18-iade-sartlari

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu