Çankırı Tuz Lamba Markası 2,6 Kat Büyüdü, Peki Neden?

Çankırı Tuz Lamba Markası 2,6 Kat Büyüdü, Peki Neden?

Çankırı Tuz Lamba Markası 2,6 Kat Büyüdü, Peki Neden?

Tuz lambası alanında Türkiye’nin global markası Çankırı Tuz Lamba, yatırım almadan karlı şekilde ilerlemeye devam ediyor. 2016 yılı performansını ve büyüme oranını bir önceki yıla göre 2,6 kat artıran markamız, potansiyelini güçlendirmeye devam etmekte.

Çalışan sayısını geçen yıla oranla %60 artıran firmamız, ekip sayısını ve çekirdek kadrosunu potansiyeli ölçüsünde genişletmektedir.

Çankırı Tuz Lambası büyüme oranını nasıl 2,6 kat artırdı? İşte gerekçeleri:

Doğal Kaya tuzu ve tuz lambası satışları başta olmak üzere tüm ürünlerimizin yurt dışı satışları arttı

2016 yılı başından Ekim ayı ortasına kadar ki süreç ile 2015 yılı Ekim ayı ortasına kadarki süreç karşılaştırıldığında Çankırı Tuz Lamba’nın gönderim hızını 2,84 kat artırdığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte geçen yıl ile bu yıl yukarıda yer alan tarihler arasını kapsayacak şekilde karşılaştırıldığında firmamız kaya tuzu lambası ve diğer tuz ürünlerinin yurt dışı satışlarını %3 ten %12’ye çıkarmıştır. 

2015 YILI YURT DIŞI SATIŞLARI2015 YILI YURT İÇİ SATIŞLARI
%3%97

Tablo 1: 2015 yılı yurt içi ve yurt dışı satışları

2016 YILI YURT DIŞI SATIŞLARI2016 YILI YURT İÇİ SATIŞLARI
%12%88

Tablo 2: 2016 yılı yurt içi ve yurt dışı satışları

Çankırı Tuz Lambası, yurt dışından gelen siparişlerini Türkiye’den göndermektedir. Ancak bu durum açık bir dille ifade etmek gerekirse yurt dışında ki müşterilerimiz açısından önemli bir kargo maliyetini ortaya çıkarmaktadır. 1 kg ağırlığında ki minimum ağırlıkta ki bir kargonun gönderiminin bugünkü bedeli yaklaşık 35 TL’ye karşılık gelmektedir. Ancak yetkili mercilerle yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda şuan 1 kg ağırlığında ki yurt dışı kargo maliyeti yaklaşık 2,8 Euro’ya karşılık gelmektedir. Kargo maliyetinde meydana gelen bu azalma bu yıl yurt dışı satışlarının artmasında önemli bir faktör olmuştur. 

Yurt dışı için toplu olarak kargo alımlarında giderlerin istenilen düzeyde azaltılmaması nedeniyle yurt dışı satışlarımızın önemli bir kısmını oluşturan Avrupa’da ki gönderim merkezimizi Almanya Dorsten şehrine kurduk. 2017 yılında itibaren Avrupa’daki gönderimlerimizin tamamını burada yer alan şubemizden göndermeye başlayacağız. Bu durumun tuz lambası ve kaya tuzundan üretmiş olduğumuz diğer tüm yurt dışı satışlarımızın oranının daha da artmasına katkı sağlayacaktır.

Toptan Kaya Tuzu ve Tuz Lambası Satışları Daha da arttı

Kurulduğu ilk yıllarda alıp-satma yöntemine göre satış yapan Çankırı Tuz Lamba, Özlü Bakliyat firmasının bir markası olunca büyük bir reforma gitmiştir. Üretim sistemini tamamen kendi bünyesinde sağlar hale gelmiştir. Bu bağlamda aracısız şekilde doğrudan müşterilerimize gönderim sağlandığı için müşterilerimiz en uygun maliyetlerde doğal tuz lambası ve doğal kaya tuzu gibi ürünlerimi satın alabilir duruma gelmiştir. Üretimi en temelden kendisi sağladığı için Çankırı tuz lamba, toptan kaya tuzu ve tuz lambası alanında rekabet edilemeyecek düzeydedir. Elbette ki toptan satış yapan müşterilerimizin uygun fiyattan ürünlerimizi almış olması tek başına yeterli bir etken değil. Bunun yanında satıcılarımıza belirli aralıklarda satışlarını artırmaya dönük yapmış olduğumuz teşvik edici bilgilendirmelerde önemli bir katkı durumundadır.

Perakende Kaya tuzu lambası ve Kaya Tuzu Satışında ki Kanallarda İyileşme Sağlandı

Tuz lambalarını perakende olarak yani kendi kullanımı için alan müşterilerimiz elbette ki ulaşılabilirlik etkenine büyük bir önem vermektedir. Bazen çalışılan herhangi bir kargo firmasının bir şubesi çok iyi durumda çalışırken başka bir şubesi istenilen düzeyde olamayabiliyor. Bu nedenle biz de anlaşmamızı bir kargo firması ile sınırlı tutmadık. Çünkü taşımadan doğabilecek bir hasar ya da oluşabilecek bir aksaklık müşterilerimizi mağdur ettiği gibi marka imajımıza da olumsuz etki edebilmektedir. Çankırı tuz lambası, birden çok kargo firmaları ile anlaşmalar sağlayarak kargo firması tercihini müşterilerine bırakmaktadır. Öte yandan taşıma esnasında kırılmaya müsait olan ürünlerimizi geçen yıla oranla çok daha iyi şartlarda ve imkanlarda, tekniğine uygun olarak paketleme ve ambalaj niteliğinde yapmış olduğumuz iyileştirmeler sağlandı.

Bu yıl başta yemeklik Çankırı kaya tuzu ve tuz lambası olmak üzere tuz sabunu, ayak bakım tuzu, sole tuzu gibi pek çok üründe piyasa fiyatı önemli ölçüde yükseldi. Ancak 2015 yılının başlangıcından itibaren Çankırı Tuz Lamba, fiyatlarını sabit tuttu.

Büyük şehirlerimizden olan Ankara, İzmir ve İstanbul tuz lambası ve kaya tuzu alımında ön plandayken bugün Türkiye’de yer alan diğer şehirlerimizde ürünlerimizin tüketimi yükselmiştir. Bu tüketimin seyri sadece tuz lambasının faydaları ile sınırlı kalmamıştır ve özellikle hediye ihtiyacının giderilmesinde de önemli bir alternatif durumunda yer alması da önemli bir etken olmuştur. 

Yeni Hedefimiz Dünya Markası olmak

Türkiye’de satış hacmi açısından lider konumda olan Çankırı Tuz Lamba, yurt dışı satışlarının payını sürekli olarak artırmaktadır. Dünya çapında üretilen bütün tuz lambası ve tuz sabunu, ayak bakım tuzu, sole tuzu gibi ürünlerin satıldığı pazarı incelediğimizde himalaya tuz lambası ve kaya tuzunun hala hakimiyetini devam ettirdiğini söylemek mümkün. Bu açıdan bakıldığına durumun üzücü olduğunu söylesekte Çankırı tuz lambalarının kaya tuzu ve kaya tuzu lambası pazarında ki payını artırması sevindirici bir durum. Özellikle Almanya’da Dorsten Şehrinde yer alan şubemizden 2017 yılından itibaren tüm Avrupa gönderimlerimizi sağlamaya başlayacak olmamız ve Avrupa da yer alan fuar organizasyonların da ürünlerimizin tanıtım faaliyetlerini daha da artırmaya başlamamız global marka olma yolunda attığımız önemli adımlardandır.

Bir önceki blog yazımız olan Prof. Dr. Canan Karatay Kaya tuzu ve Tuz Lamba Hakkında Ne Dedi? başlıklı yazı Canan Karatay kaya tuzu, Canan Karatay kaya tuzu lamba hakkında bilgiler içermektedir.

Yayınlanan 2017-04-19 HABERLER 0 2568

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu