Radyasyon İçin Kaya Tuzu ve Kaktüs

Radyasyon İçin Kaya Tuzu ve Kaktüs

Radyasyon için kaya tuzu ve kaktüs

Günümüzde radyasyona önemli derecede maruz kalmaktayız. Bu nedenle acaba radyasyona karşı neler etkili olur bunun cevabını aramaktayız ve bu doğrultuda araştırmalar yapmaktayız. Kaya tuzunu anladıkta sizin kaktüsle ne alakanız var diyenleri duyar gibiyiz. Haklısınız, kaktüs ile ilgili radyasyon açısından etkiliyse ne derece etkili olduğuna ilişkin kapsamlı bir araştırma yapmadığımız gibi konu alanımız gereği bu doğrultu da bilgi vermemizde bizce doğru olmaz. Ancak kaktüs görünümü kadar ülkemizde radyasyona karşı faydalı olduğuna inanıldığı içinde kullanılmaktadır.Bu durumu küçük bir hatırlatma ya da bilgi olarak vermiş olalım istedik. Bu kısa açıklamadan sonra biz konumuza geçelim ve gerçekten kaya tuzu radyasyon açısından etkili midir sorusunun cevabını arayalım.

Tek başına tuz lambası ya da kristal kaya tuzu radyasyon açısından çokta fazla etkili değildir neyazıkki. Tek başına kaya tuzu lambası ile ancak bir led lambadan yayılan ve dalgalar dogru acılarda ise kesilmektedir. Dolayısıyla diger ışık kaynaklarından,elektro-manyetik cihazlardan ,çeşitli madenlerden gelen dalga boyları için tek başına kullandığımız tuz lambası yetersiz kalmaktadır. Sadece tuz mağarasında tam koruma sağlaaktadır. Tuzun kalınlığı ve yoğunluğu bildiğimiz tüm dalga boylarını kırmaktadır. Ayrıca kaya tuzu içerisinde yer alan kil ya da damar arttıkça radyasyona karşı etki derecesi artmaktadır. Kil oranının en yoğun olduğu ürünlerimiz doğal tuz lambaları, kırmızı tuz lamba ve radyasyon emici biblodur.

Özetle, normal ve kil oranı düşük bir kaya tuzu ve kaya tuzu lambası tek başına radyasyon açısından etkili olur ancak bu etki yeterli düzeyde olmaz. Tuzun ağırlığı arttıkça bu etki yavaş yaval artmaktadır.

Peki kaya tuzu gıda olarak tüketildiğinde radyasyon açısından etkili olur mu?

Bu yönde yapılan araştırma ve uzman açıklamalarına göre gıda olarak kullanacağımız tuz, bizi radyasyona karşı korumaz ancak radyasyonun doğurmuş olduğu bazı rahatıszlıkları telafi eder. Şöyle ki Yavuz Dizdar’ın bu konuda yapmış olduğu açıklamaya göre radyasyona üst düzeyde maruz kalan bireylerde ishal problemi ortaya çıkmaktaymış. Doğal olarak ishal vücutta tuz kaybına neden olmaktadırki bu kaybı ancak doğal kaya tuzu tüketmekle karşılamak mümkün. Ayrıca Prof. Dr. Canan Karatay, Show Tv 'de Sayın Zahide Yetiş tarafından düzenlenen programda kaya tuzununun radyasyon açısından kullanımına ilişkin vermiş olduğu örnekte nükleer santrallerin dışında, dışarıya ışın salgılanmasın diye kaya tuzu izalasyonu yapıldığını belirtmiştir. Yani nükleer santrallerin çevresinde yer alan bacaların içi kaya tuzu ile doludur. Çünkü radyasyonu önlemektedir. Ayrıca kaya tuzu lambası yakıldığı zaman negatif iyon salgılar. Bulunduğumuz ortamda yer alan kameralar, telefonlar, ışıkların hepsi pozitif iyonlar salgılar. Pozitif iyonlar sağlığımıza zarar verir. Kaya tuzu bunları emer ve ortama negatif iyon verir.

Bir önceki blog yazımız  kristal kaya tuzu nedir başlıklı yazıda doğal kaya tuzu, organik kaya tuzu, doğal tuz, kaya tuzu, kaya tuzu faydaları, kaya tuzu hakkında bilgi, kristal kaya tuzu nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Yayınlanan 2017-04-19 KAYA TUZU, RADYASYON 8 17579

8 Yorumlar

  • Koraycan Akyürek

    Koraycan Akyürek 2018-11-04 Yanıt

    "Tek başına tuz lambası ya da kristal kaya tuzu radyasyon açısından çokta fazla etkili değildir ne yazık ki" demişsiniz.
    Diğer yandan Radyasyon Önleyici Biblo yazmışsınız ürünlerinize bu çelişki değil mi?
  • Ümmühan

    Ümmühan 2018-10-22 Yanıt

    Ben 10 kilo öğütülmüş Tuz alacaktım geçen gün mesaj atmıştım fiyat en son ne oluyordu?
  • Ela Özbakan

    Ela Özbakan 2017-11-02 Yanıt

    iyi günler; sipariş vermek istiyorum. KKTC' ye kargonuz var mı? varsa ücretsiz mi ve kapıda ödeme yapılıyor mu?
  • Hakan ÇELİKAN

    Hakan ÇELİKAN 2017-10-12 Yanıt

    slm,
    hocam daha önceden sitenizden alış verişim olmuştu.
    Fakat şimdi siteye giriş yapamıyorum sanırım site güncellendi.
    sizden bir ricam vardı,
    sofralık tuz alacağım siteden yanında sizden ricam bu radyasyon önleyici tuz blokların altına koyduğunuz tahtalar var onlardan 2 adet lazım onu da verdiğim siparişle kargo yapabilir misiniz?
  • Cavidan Eda Sever

    Cavidan Eda Sever 2017-09-19 Yanıt

    Merhaba sizden daha önce iki adet tuz lambası aldım.cok memnun kaldık.odamızın havası tertemiz oluyor.11 aylık kızım tuz lambası kullanmaya başlayalı çok şükür hiç grip olmadı.babamın astımına iyi geldi.bugün 4 adet daha tuz lambası ve 4 adet radyosyon emici biblo siparişi verdim.akrabalarım hatta komşum için de aldım.sevdiklerimin de bu güzel şifalıürünü kullanmasını istiyorum.hizmetiniz için cok tesekkurler.saygılarımla.
  • Ümit KÖKSAL

    Ümit KÖKSAL 2017-09-12 Yanıt

    Granül tuzun esprisi nedir, toz tuzla arasındaki kullanım farkı nedir?
  • Ümit KÖKSAL

    Ümit KÖKSAL 2017-09-12 Yanıt

    Granül tuzun esprisi nedir, toz tuzla arasındaki kullanım farkı nedir?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-12 Yanıt

      Merhaba Ümit Bey, granül tuz ya da Türk Gıda Kodeksi Tuz Tebliğinde yer alan ismiyle sofrada öğütme tuzu, sofra tuzuna yani toz tuza göre daha kristal tuzlardan üretilir. Toz halinde ki doğal tuzun kullanım alanı daha geniştir.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu