Tuz Lambası Faydaları Nelerdir ?

Tuz Lambası Faydaları Nelerdir ?

Tuz Lambasının Faydaları

Daha önce bilgiler sayfasında yer alan Çankırı tuz lambası başlıklı yazı içeriğinde yer alan ''Çakırı tuz lambasının faydaları'' ile ilgili genel hatlarıyla bilgi vermiştik.  Ancak burada konuyu daha da açmak ve detaylandırmak amacıyla tuz lambası ile ilgili bazı hususlara da değinme gereği duyduk. Öncelikle kaya tuzunu tanımlamakla başlamakta fayda olduğunu düşünmekteyiz. Kaya tuzu milyonlarca yıl önce denizden kalan tuzun kaya katmanları haline gelmesi ile oluşmuştur. Kaya katmanları içerisinde yer alan tuzların güneşin ve basıncın etkisiyle kristalize hale gelmesine ise kristal kaya tuzu denir. Kristal Kaya tuzları ağırlıklı olarak Bir Yaren şehri olan Çankırı kaya tuzunda bulunmaktadır. Çankırı kaya tuzu ,tuz mağarasındayken dışarıyla teması sağlanmadığı için ya da daha doğru bir ifadeyle dışarıdaki hava tuz mağarası içerisindeki kaya tuzuna müdahil olmadığı için doğallığını ve saflığını korumaktadır.

Tuz lambasının özellikle ofis ortamlarında kullanımında elde edilen faydalar aşağıda ki şekilde özetlenebilir :

  •  İş temposundan dolayı ofislerde meydana gelen yorgunluğu ve konsatrasyon eksikliğini( odaklanamama problemini) azaltmaktadır.

  •  İş ortamında kullanılan elektronik cihazların( yazıcı, bilgisayar, iletişim araçları vs.) yaymış olduğu radyasyonun olumsuz etkisini  giderici yapıya sahiptir.

  •  Odanın havasını kaliteli hale getirerek odada ki atmosferi iyileştirir. Bu nedenle ofis içerisindeki bireylere rahatlık hissi verir.

  •  Sigara dumanının olumsuz etkisini minimize eder.

  • Kaya tuzu lambası, higroskopik yani güçlü bir nem çekici özelliğe sahiptir. Kaya tuzu lambası bu özelliği sayesinde ortamda yer alan toz, polen, bakteri, virüs, akar, kıl, tüy gibi alerjenleri kendisine çeker ve yere düşürür. Böylece rahat bir nefes ortamı sağlar.
  • Astım, bronşit, nefes darlığı, horlama, burun tıkanıklığı, kuru öksürük, hırıltı, KOAH gibi problemleri tedavi edici özelliğe sahip olmayan kaya tuzu lambası, sadece ortamın havasını temizlediği için çok daha rahat bir nefes alma imkanı sağlar.

Buraya kadar tuz lambasının faydaları ile ilgili faydalardan bahsettik. Daha önceki yazılarımızdan birisi olan Çankırı tuz lamba başlıklı yazımızda da genel hatlarıyla bu konuya değindik. Bundan sonraki aşamada Tuz lambası faydalı ama neden faydalı olduğuna ilişkin küçük bir bilgi vereceğiz.

Çankırı tuz lambası neden faydalı?

Çankırı tuz lambasının neden faydalı olduğuna ilişkin olarak verilebilecek en güzel cevap elbetteki negatif(eksi) iyonlardır.

Negatif iyonlar, genel olarak havanın vitaminleri olarak ifade edilmektedir. Negatif iyonla bağdaşlaştıracağımız diğer bir kavram ise rahatlık hissidir. Bir ormanlık alanda, bir nehir kenarında ya da şehir merkezinden uzak bir köy ya da kasaba ortamında bir rahatlık hissi oluşur hepimizde. Bu hissin oluşmasını sağlayan en temel faktör ise negatif iyonlardır. Negatif iyonlar bulunduğumuz havayı temizler havanın tazelenmesini ve daha canlı hale gelmesini sağlar.
Çünkü tuz lambası havadaki bakteriler, polenleri, tozları, virüsleri, kılları kendisine çeker.

Yarenler diyarında yer alan tuz mağarasından çıkarılan kaya tuzundan el işlemesi ile üretilen tuz lambası doğal şekilde negatif iyon yayar. Doğal şekilde diyorum çünkü tuz jeneratörü gibi yapay değildir.

Negatif İyonun Faydaları

  •  Negatif iyon, Gelişim çağında yer alan çocukların gelişim sürecini sağlıklı şekilde atlatmasını sağlar.
  •  Negatif iyon, Konsantrasyon veya odaklanamama problemini doğrudan önlediği için tam verimlilik kavramına uygun bir çalışma ortamı ve fırsatı sağlar. Bu nedenle vücuda dinçlik verir.
  •  Negatif iyon, Bağışıklık sisteminin güçlendirir, yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
  •  Negatif iyon, Ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklara, stres, agresiflik, uyku problemi gibi rahatsızlıkları giderici ve önleyici etkiye sahiptir.
  •  Negatif iyon, Astım, bronşit, nefes darlığı, gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Grip, nezle ve diğer mevsimsel rahatsızlıkları önler. Akciğerin çalışma potansiyelini artırır.

Negatif iyonun bu özelliğini bilen bazı üreticiler negatif iyon yayan tuz jeneratörü satmaktadır. Ancak bizler cankirituzlamba.com olarak sizlere sağlıklı ve doğal negatif iyon yayan Çankırı tuz lambayı tavsiye etmekteyiz.

Yayınlanan 2017-04-17 TUZ LAMBA 22 79943

22 Yorumlar

  • Ersin BİÇİCİ

    Ersin BİÇİCİ 2019-12-21 Yanıt

    Ben dört kilogramlık doğal tuz lambası seçtim bir de kırmızı tuz lambası almak istiyorum ama şekilleri çok farklı ve büyük doğal tuz lambasının şeklinde kırmızı tuz lambası bulmanız mümkün mü ?
  • handan yılmazz

    handan yılmazz 2019-10-14 Yanıt

    bende yaklaşık altı aydır kullanıyorum.yatak odamızda ve kızımın odasında ı-olmazk üzere 3 adet aldık şekilsiz işlem görmemiş olandan aldık bizde faydası oldu bende çalıştıım ve günlük hayatın yorgunluğundan stres ve yorgunluk içinde kalkardım.kullandıpımızdan beri kendimi daha iyi hissdiyorum vitamin almışım gibi gece 2 de yatıp 6,5 ta alarmım çalmadan uyanıyorum ...inanmzdım bir tuz parçasının buna sebep olacvağına tavsiyediyorum .kızımın odasında da var başucunda negatif iyonlar ve tozların yere inme düşüncesiyle aldık ona da alerj,k bir durumumuz yok şükürler olsun . huzurlu bir uyku uyuyor ....hayırlı günler diliyorumm almak isteyene tavsiye ediyorum .
  • Hamza çelik

    Hamza çelik 2018-11-25 Yanıt

    Selamun aleyküm Evim çok rutubetli acaba bilen arkadaşlar bu lambanın rutubeti giderme özelliği gerçek midir ? Birde her odayamı konmalı yoksa eve 1 tane yeter mi teşekkürler .
  • Burcu

    Burcu 2018-10-21 Yanıt

    Merhaba. Yatak odama 2 adet 5 er kg ‘lık doğal tuz lambası aldım. Bir şey sormak istiyorum tuz lambalarını illa başucumuzdan 1-1,5 m uzağa mı koymamız gerekiyor. Odanın herhangi bir yerine ya da ikisini yan yana koysak olur mu? Birde her siparişimize hediye gönderildiği yazıyor bana hiç bir şey gelmedi. Hiç yorumlarda böyle bir şey okumamıştım. Fayda görürsem oğlum ve kızımın da odasına almak istiyorum.
  • Rabia Çelik

    Rabia Çelik 2018-02-28 Yanıt

    Kesinlikle astimi olanlar almali amasahsi fikrim netten degil guvendigini bildiginiz aktarlardan almanizdir, bu siteyi bilmiyorum daha once almadim kalitelerine dair bir garantileri varsa alinabilir, ben ozellikle sekil verilmemis islenmemis olani aldim , astim annem icin, ve odadaki agir rutubet kokusunu bir gunde giderdi, her eve lazim kesinlikle.
  • Havva

    Havva 2018-02-12 Yanıt

    Migren için faydası var mi
  • Nuran sekmen

    Nuran sekmen 2018-01-14 Yanıt

    Lambasiz kullansak lambasini yakmasakta faydasi olur mu
  • Aylin ÇAKIRER

    Aylin ÇAKIRER 2017-12-22 Yanıt

    Merhaba tuz lambasının yüksekte durması farkeder mi? Dolap üzerinde kullanıyorum.
  • Ömer Faruk BOYLU

    Ömer Faruk BOYLU 2017-11-19 Yanıt

    Merhaba, tuz lambasının etkisini ortalama kaç gündür kullanınca görebiliriz?
    • Ayşe Şahin TOSUN

      Ayşe Şahin TOSUN 2017-11-19 Yanıt

      Ben yaklaşık 1 yıldır tuz lamba kullanıyorum. Kullandığım ilk günden itibaren faydasını görmeye başladım.
  • Ferhan

    Ferhan 2017-11-17 Yanıt

    Tuz lambasınin evin metre karesinden biraz buyuk olmasinda sakinca olurmu acaba
  • Gülşah mizrakci

    Gülşah mizrakci 2017-11-02 Yanıt

    Merhaba bende almak istiyorum
  • Hasan BUCAK

    Hasan BUCAK 2017-10-13 Yanıt

    İyi akşamlar ben tuz lambası almak istiyorum 1 yaşında oğlum alerjik astım bronşit sürekli ilaç kullanıyoruz. Burada taraftarlı olandan istiyorum diğerleri gibi fayda eder mi yardımcı olursanız sevinirim
  • Yusuf

    Yusuf 2017-10-13 Yanıt

    Merhabalar benim evimde koku ve küfolusuyor kucukde erkek eevladım var tuz lambasinin yararı olurmu yazarsanız sevinirim
  • beyzanur

    beyzanur 2017-09-11 Yanıt

    Ben kullandım gerçekten çok faydasını gördüm.nefes almada rahatlama oldu. Sabahlari herzaman uykusuz yorgun kalkardim kullandigimdan beri dinc bir sekilde uyanıyorum. Alerji hastasıyım bu konuda da bana baya faydasi oldu artik yok denecek kadar az.
    • Ali

      Ali 2018-06-20 Yanıt

      Çankırı da var isteyene gettitirilir
      • umut keser

        umut keser 2019-08-28 Yanıt

        Bana getirir misin
  • yıldız

    yıldız 2017-08-27 Yanıt

    ben sipariş verdim gelir yakında orda gorundugu gibimi güvenilirmi yazacam hepsini kullanıncada bilgi verecem arkadaşlar.
  • Hayrettin Hatunoğlu

    Hayrettin Hatunoğlu 2017-07-07 Yanıt

    Bu yorumculardan birisi de kullandım. Şu faydasını gördün diye yazsaydı keşke. Herkes almadan kullanmadan soru soruyor.
  • murat

    murat 2017-06-30 Yanıt

    Urunleriniz cok guzel bende surekli almak istiyorum toptan sizden alip kendi cevremde satis yapiyorum fiyatlarinizda ne gibi bir indirim yaparsiniz veya yaparmisiniz?
  • Ebru KARAOSMAN

    Ebru KARAOSMAN 2017-05-25 Yanıt

    Merhaba, ben 3 adet 3 kg lık tuz lambası almak istiyorum. sormak istediğim biz gece lambası olarak kullanacağımız için çocugumun odası 6m2 bu lambada ise 12 m2 alanlar için yazıyor. bir sakıncası olur mu. 4 kg lık olanlarda minumum 15 m2 yazdığı için emin olamadım. minumum kelimesi aklımı karıştırdı; cevabınızı bekliyorum, tesekkurler.
  • Ahmet Can Tapu

    Ahmet Can Tapu 2017-05-14 Yanıt

    Hep alışveriş yaptığım bi yer gerçekten çok ilgililer gerçektende yeni tasarımınızı da beğendim. Hayırlı satışlar arkadaşlar

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu