24 Saat Çankırı Kaya Tuzu ve Türevleri Kullanımı

24 Saat Çankırı Kaya Tuzu ve Türevleri Kullanımı

24 Saat Çankırı Kaya Tuzu ve Türevleri Kullanımı

Tuz hayatımızın küçük bir detayı gibi görünse de kullanım alanı itibariyle gerçeğin böyle olmadığı açıktır. İlk başta sadece gıda maddesi olarak düşünülse de endüstriyel amaçlardan tutunda pek çok açıdan kullanabilmekteyiz. Aslında biz günün 24 saati türü ne olursa olsun tuz kullanmaktayız. Şurası gerçek ki pek çok tuz türünde olumlu ya da olumsuz yönde tartışmalar olsa da bu yazımız daha çok doğal Çankırı kaya tuzu ve türevlerini tüketen bireylerin 24 saat içerisinde ki kullanımını kapsamaktadır daha çok. Bu nedenle aşağıda ki açıklamalar genel olarak tuz ya da özelde deniz tuzu, göl tuzu, rafine edilmiş tuzlar, himalaya tuzu, İngiliz tuzu( Epsom salt), Çin tuzu(MSG) gibi türlerin kullanımından bahsetmemektedir.

Bahsettiğimiz meseleyi yukarıda ki kapsamda canlandırırsak 24 saatlik kullanımda nasıl bir sonuçla karşılaşacağımıza gelin birlikte bakalım.

Güne Başlarken Tuz Sabunu

Tuz sabunu uyandıktan sonra eller ve yüzler yıkanırken özellikle cilt problemi yaşayanlar ve kaya tuzunun anti-bakteriyel özelliğinden yararlanmak isteyenlerce sıkça tercih edilmektedir.

Kahvaltı Öncesi Sole

Daha çok kahvaltıdan önce kullanımı tavsiye edilen sole, güne dinç başlamak isteyen bireylerin tercihi durumundadır. Çankırı kristal sole tuzundan daha önce hazırlamış olduğumuz soleden bir miktar almak güne enerji dolu başlamak isteyenlerin tercihi durumunda yer almaktadır. 

Kahvaltıda Çankırı Tuzu

Kahvaltılarımızda yer alan yumurta, et türleri, domates, acılı, peynir, zeytin gibi kahvaltılık çeşitleri içerisinde yer alan ya da üzerine eklemiş olduğumuz bir miktar Çankırı tuzu, kahvaltıda yer alan çeşitlerin lezzetini artırma amacıyla da kullanılabilmektedir.

Kahvaltıda daha önce öğütülmüş şekilde hazır olarak almış olduğumuz sofra tuzu olarak tabir edilen toz halinde yer alan Çankırı kaya tuzu kullanılabileceği gibi granül yani sofrada öğütme tuzu olarak ifade edilen ve tuz değirmeninde öğütülebileceği haliyle de kullanılabilmektedir.

Kahvaltı Sonrası Diş Bakım Tuzu ve Tuz Sabunu

Özellikle sodyum florür gibi maddelerin yer aldığı diş macunu gibi ürünler yerine kimyasal etkenlerden uzak ve doğal nitelik taşıyan ağız ve diş bakım tuzu kullanılabilmektedir. Öte yandan temizleyici açından tuz sabunu kullanılabilmektedir.

Çalışırken Tuz Lambası

Artık kahvaltılar yapıldı mesai saatleri yaklaştı. Ev hanımlarımız ev işleri ile ilgilenirken, öğrenciler ders çalışırken ya da kitap okurken( evde kaldıkları süre zarfınca), iş yerine gidecekler ofis gibi ortamlarda kullanılabilmektedir. Her ne kadar tasarruf açısından ve kapı ve pencerelerin gün içerisinde açılma ihtimalinin yüksek olmasına karşılık daha çok gece ve uyurken kullanmış olduğumuz tuz lambası gün içerisinde hava kalitesini artırmak, hoş bir görüntü oluşturmak gibi sebeplerle kullanılabilmekte ya da yakılabilmektedir.

Öğle Yemeğinde Çankırı Tuzu

Öğle yemeği hazır olduktan sonra yemeğe lezzet katması için Çankırı kristal kaya tuzu katabilmekteyiz. Yemek hazır olduktan sonra diyoruz çünkü Çankırı tuz lamba ailesi olarak sizlere yemek pişerken kaya tuzu kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu durum sürekli olarak gıda için kullanacağımız tuzun yapısını olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle Çankırı kaya tuzunu en saf yani organik haliyle tüketmenizi tavsiye etmekteyiz.

Gün Bitiminde tuz lambası, ayak tuzu, banyo tuzu

Gün bitiminde elbette ki gün içerisinde ki çalışmalarımız bizi bir hayli yordu ve dinlenmeye büyük bir ihtiyaç duyuyoruz. Tuz lambaları her zamanki gibi odalarımızda yanarken ve bize büyük bir huzur verirken bazı yapacaklarımız olabilir:

Mesela ayak tuzu kullanmak dinlendirici olarak kullanabileceğimiz ürünler arasında yer almaktadır. Öte yandan banyoda kullanabileceğimiz ve ayak bakım tuzu ile aynı özelliklere sahip olan banyo tuzu da dinlenmek adına kullandığımız ürünler arasında yer almaktadır.

Yatmadan ve yatarken kaya tuzu lambası ve tuz yastığı

Yatmadan Önce:

Yatmadan önce kaya tuzu lambasının ısınması için bir süre önce yakabiliriz. Öte yandan özellikle bel, boyun gibi rahatsızlıklardan yakınanlar tuz yastığını kullanmak üzere hazırlayabilmektedir.

Uyurken:

Daha önce yakarak ısınmasını sağlamış olduğumuz kaya tuzu lambası ve hazırlamış olduğumuz tuz yastığı özellikle uyurken kullandığımız ürünlerdendir.

Yukarı da yer alan kullanımlar değişkendir dolayısıyla farklılık taşımaktadır. Temel amacımız kaya tuzu ile ilgili tüm ürünlerin hayatımıza nasıl girdiğine ilişkin farkındalık oluşmasını sağlamaktır. Ancak genel bir açıklama yapmadık. Açıklamalarımız Çankırı kaya tuzu ve ürünleri ile ilgili kullanımları kapsayacak nitelik taşımaktadır.

Bir önceki blog yazımız olan olan tuz lambası fiyatları 2017 yılında ne olacak?başlıklı yazıda tuz lambası fiyatları 2017, tuz lamba fiyat, ucuz tuz lamba, tuz lambasının fiyatı, tuz lamba fiyatları, tuz lambası fiyatları Çankırı konularından bahsedilmiştir.

 

Yayınlanan 2017-04-19 KAYA TUZU 2 3359

2 Yorumlar

  • Mavi

    Mavi 2022-08-27 Yanıt

    Bildiğim kadarıyla bir ömrü yok. Ama, her gün belli bir saat yakılması lazım ki zamanla nemden erir. Günde 5-6 saat gibi duymuştum, 24 saat olsa daha iyi olur. Ayrıca tatile gittiğinizde yakamayacaginiz için hava almayan bir poşetin içine koyarak nemden erimesini önlenir. Aldığım tuz lambasının kılavuzunda yazıyordu.
  • Şebnem Çelikan

    Şebnem Çelikan 2017-05-16 Yanıt

    Merhaba, Öncelikle hızlı teslimatınız için çok teşekkür ederim. İnternet sitelerinde rastlayamadığım bir bilgiyi sizden edinmek istiyorum mümkünse. Bu kaya tuzu lambalarının bir ömrü var mı? kullandıkça ya da belli bir zaman geçtikçe, erimesi küçülmese ya da zamanla etkisini yitirmesi gibi bir durum söz konusu mudur? kısacası belli zamanlarda yenilemek gerekiyor mu?. bir de odamızda duracağı yerin bir özelliği olması gerekiyor mu (pencere önü, güneş alan ya da almayan bir yer gibi) yanıtlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Allah hayırlı ve helal kazançlar versin.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu