Kaya Tuzu ve Su

Kaya Tuzu ve Su

KAYA TUZU VE SU

Hayatımızda olmazsa olmaz iki önemli gıda vardır ki bu gıdalar kaya tuzu ve sudur.  Aslında sizlere tuz ve su demeliydim. Doğru ifade şekli bu olmasına rağmen tuz ifadesi içerisine tüm tuzlar girebileceği için tuz ifadesini kaya tuzu ile sınırlandırdım.

Kaya tuzu neden bizim için sudan sonra en önemli gıda maddesidir?

Çünkü vücudumuzun mineral dengesini kaya tuzu ile karşıladığımızı söyleyebiliriz. Kaya tuzu içerisinde bilinen 80 küsür mineral var. Bu sayının 100 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ancak kaya tuzu rafine edilmemeli. Diğer deyişle fabrikasyon işleminden geçmemeli. Çünkü rafine edilmiş kaya tuzu belirli sıcaklıktan geçtiği için hem mineral zenginliğini kaybediyor hem de akışkanlık ve beyazlık kazanmak için çeşitli kimyasal süreçlerden geçtiği için doğallığını kaybediyor.

Bizden satın aldığınız kaya tuzları hangi özelliklere sahiptir ve biz hangi tuzları satmaktayız?

Bizim sitemizden satın almış olduğunuz tuz sadece kaya tuzudur ve kaya tuzları içerisinde yer alan Çankırı kaya tuzudur.

Biz sizlere deniz tuzu, göl tuzu gibi tuzları ağır metaller içerdiği için satmamaktayız. Ayrıca yurt dışından getirilen ve çeşitli isimler adı altında satılan Himalaya tuzu, İngiliz tuzu, Çin tuzu gibi yerli olmayan tuzları satmamaktayız.

Satmış olduğumuz kaya tuzu Çankırı tuz mağarasından elde edilen Çankırı tuzu olmakla birlikte bu tuzların seçimini büyük bir özenle yapmaktayız.

Çankırı tuz mağarasından elde edilen kaya tuzlarını Çankırı kaya tuzu başlıklı yazımızda görüleceği üzere taş değirmenimizde metalle hiçbir teması olmayacak şekilde öğüterek sunmaktayız. Öğütme işlemimiz Çankırı toz tuz, granül tuz olmak üzere iki boyut ve çeşittedir.

Tüketicilerimizin bazıları hiçbir öğütülmemiş tuz talep etmektedirlerdir ki onlar içinde parça beyaz tuz adı altında öğütülmemiş kaya tuzu satmaktayız.

Kaya tuzunu öğüttükten sonra paketleme makinemizde 1’er kg olacak şekilde el değmeden paketleyerek satışa sunmaktayız.

Peki  kaya tuzları içerisinde yer alan Çankırı kaya tuzu hangi açılardan diğer kaya tuzlarından farklıdır? Bunun cevabı hakkında fikir sahibi olmak için Kaya Tuzu & Çankırı kaya tuzu başlıklı Çankırı kaya tuzunu öteki kaya tuzları ile karşılaştıran ve karşılaştırma yaparken hem Çankırı kaya tuzu hem de diğer kaya tuzları hakkında bilgi edinebileceğiniz yazımızı tavsiye ediyoruz. 

Yayınlanan 2017-05-10 KAYA TUZU 0 2596

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu