Tuz Lamba Zamanı !

Tuz Lamba Zamanı !

TUZ LAMBA ZAMANI

Tuzlamba zamanı başlıklı bir yazı yazmamızda ki temel amaç hergeçen gün tuz lambasına olan ihtiyacın her geçen gün daha da artmış olmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü özellikle büyük kentlerde havanın kalitesinde ki azalış bu kalitedeki yapay bozukluğa doğal çözümler bulmamıza neden olmuştur. Bu nedenle havanın kalitesini negatif iyonlarla pozitif hale getiren tuz lambaları, her geçen gün daha da ilgi duyulan ve ihtiyaç duyulan ürünler haline gelmiştir. Artık tuz lamba zamanını açık ve net şekilde söylememiz de büyük yarar vardır.

Tuz lamba zamanı ifadesi ilginç karşılanabilir. Amacımız yukarıda da ifade ettiğimiz üzere tuz lambasına dönük ihtiyacın belirgin düzeyde artmasından kaynaklanmaktadır. Ülkemizde başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere her geçen gün tuz lamba talebi artmaktadır.

Tuz lamba ile ilgili talep ve tanınma zamanları

Ülkemizde 2000 yılı öncelerinde tuz lamba hakkında done ve tanınma düzeyi yok denecek kadar azdı. 2000 yılından 2005 yılına kadarki süreçte insanlar daha çok tuz lambalarını tanımaya başlamıştır. Özellikle 2005 yılından 2010'a kadarki zaman diliminde tuz lambaları daha çok şekil yani görünüm açısından tercih edinmeye başlanmıştır. Yani tuz lambasının sağlık yönü çokta ele alınmamıştır. Çünkü tuz lambasının tuzdan yapılıyor olması insanlara çok ilgşnç gelmiştir ki bu ilginçlik tuz lambasının sağlık yönünü gölgelemiştir.

2010 yılından itibaren durum biraz daha farklı

Çünkü insanlarını tercihlerini her geçen gün sanayileşmenin artmasıyla birlikte sağlık unsuru belirlemiştir. Bugün ülkemizin özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Kocaeli gibi sanayi şehirleri sanayi yönünü daha da güçlendirmiş ancak bu durum insanlarımızın doğasını daha da zayıflatmıştır. Bu nedenle zamanın tuz lamba zamanı olduğunu dile getirmekteyiz.

O halde tuzlamba ile ilgili süreci üç aşamada özetleyebiliriz : tanıma, görsel tercih, sağlık yönlü tercih.

Bir önceki yazımız olan Çankırı tuzu başlıklı makalemizde Çankırı tuzu, Çankırı tuzu ile ilgili sorular ve Çankırı tuzu ile diğer kaya tuzu türleri başta olmak üzere diğer tuzlardan genel olarak farkından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-05-10 TUZ LAMBA 2 1840

2 Yorumlar

  • Semra AKYILDIZ

    Semra AKYILDIZ 2017-06-05 Yanıt

    Taraftar gece lambası kac metre kare odalar icin bilgi verirseniz sevinirim
  • Hüseyin AYDIN

    Hüseyin AYDIN 2017-05-24 Yanıt

    Merhabalar Kaya tuzu Hakkında bilgi almak istiyorum Ne gibi faydaları var Alerji ve astım hastalarına faydası varmı Tuzun içindeki lamba neye faydası var Kaya tuzun ömrü varmı Bilgi verirseniz sevinirim

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu