Tıp Sektörü Değil Tuz Sektörüyüz !

TIP SEKTÖRÜ DEĞİLİZ TUZ SEKTÖRÜYÜZ

Çankırı tuzu ve tuz lambası tercihi genel olarak sağlığına önem veren tüketiciler tarafından yapılmaktadır. Çünkü son yıllarda fast-food olarak isimlendirilen hazır gıdaların artması , organik ürünlerin yerini maliyet ve rekabet koşulları nedeniyle hormon düzeyi yüksek gıdaların alması sağlığımızın ciddi derece de bozulmasına neden oldu kabul edersiniz ki. Bu duruma dur diyebilmek adına tıp doktorları yahut çeşitli maddelerin kimyası ile ilgilenen uzmanlar bu gidişatı durdurabilmek adına halkı bilgilendirmeye dönük olağanüstü çabalar sergiledi. Bu çabalar sonucunda tüketiciler artık hazır gıdalardan ziyade doğal gıdalara yönelmeye başladı. Bu gıdalardan birisi ve en önemlisi de kaya tuzudur. Öncelikle kaya tuzu veya kaya tuzu türleri arasında Çankırı tuzundan bahsetmek gerekirse biz genel olarak Çankırı tuzu özellikleri veya faydalarını soran kişilere Çankırı tuzunun 84 mineral taşıdığını ve analiz raporlarıyla birlikte dengeli mineral/element dağılımına sahip olduğunu söyledik. Ancak çeşitli rahatsızlıklarına iyi gelip gelmediğini soran bireylere bu durumun ilgili doktorlara sorulup onların ifadeleri doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini ifade ettik. Çünkü genel kabul görmüş faydalar dışında bizim Çankırı tuzu veya genel olarak kaya tuzunun ne tür rahatsızlıklara iyi geldiğini söyleme gibi bir yetkimiz olmadığı gibi uzmanlık alanımızın dışında ki bu konu hakkında konuşmamızda etik olamaz. Ne yazıkki bu konuda sanal dünyada öyle ifadeler yer alıyor ki insanın şaşırmaması elde değil. ‘’ Tuz lambası ve kaya tuzuna ilişkin bilgi kirliliği ‘’ başlıklı yazıyı okuyanlar bilirki Google üzerinde yapmış olduğunuz arama sonuçlarında tuz lambasının faydaları yada Çankırı kaya tuzunun faydaları ile ilgili çıkan dökümanları okuduğunuzda tutarsız pek çok bilgiyle karşılaştırığınızı göreceksiniz. Tıp doktoru veya uzmanlık alanı Çankırı kaya tuzu ya da tuz lambası hakkında konuşması kabul edilebilir olanlar dışında ki kişilerin bilinçli veya bilinçsizce yazmış olduğu ifadeler sağlıklı olayım diyerek çeşitli rahatsızlıkları için bahsi geçen bu ürünleri alternatif ürün şeklinde alan ya da destekleyici nitelikte düşünülerek alan kişileri hayal kırıklığına uğratabilmektedir.

Tuz lambası ile ilgili olarak da biz tuz lambalarının negatif iyon yayma yönünden ve odadaki oksijen miktarını artıran özelliğinden bahsettik. Kaya tuzu lambalarının bu özelliğini içerisinde ki lambanın tuzu ısıtmasıyla sağladığını ifade ettik. Bu iki özelliğin sonucu olarak da müşteri yorumlarından yola çıkılarak özellikle solunum yolu rahatsızlığı olanların rahatsızlığına iyi geldiği yönünde ki ifadelerini aktardık. Ancak tıp alanına giren ve son sözün tıp doktorlarına ait olduğu kısımlara girmedik ve girilmesini eleştirdiğimiz gibi etik bulmadık.

Sonuç olarak bizim sektörümüz tuz sektörü. Bizim kaya tuzu türleri içerisinde ki Çankırı kaya tuzu  ve tuz lambalarının faydalarından ve onun dışında ki ürünler olan tuz sabunu, tuz yastığı gibi ürünlerin faydasından bahsetmemiz etik olamaz. Bizim tuz lambasının faydaları ya da Çankırı tuzunun faydaları adı altında çeşitli bilgiler başlığı altında bahsetmiş olduğumuz bilgiler uzmanların ifadelerinden yola çıkarak genel kabul görmüş ve tüketici yorumları doğrultusunda aktarılan bilgilerdir. O nedenle subjektif olarak aktarıldığı( subjektiften kastımız sadece bize ait olan yorumlardır. Bahsedilen müşteri yorumları bize ait değil kullanıcı yorumları doğrultusunda kullanıcılara ilişkin öznel yorumlardır.) yanılgısana girilmemesi gerekir. Öte yandan çeşitli uzman görüşleri ve müşteri yorumlarından süzülerek aktarılan ‘’...faydaları’’ şeklinde aktarılan bilgiler kesinlikle teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Bu nedenle ana bilgiye, asıl bilgiye, kesin bilgiye, objektif bilgiye tam anlamıyla ulaşmanın yolu tıp doktoru bilgisidir. Biz daima son sözü doktorunuza bırakıyoruz.

Tekrar ifade edelim biz tıp sektörünün değil tuz sektörünün bir parçasıyız. 

Bir öndeki yazımız olan '' Kepeğe karşı Çankırı tuzu kürü '' başlıklı yazıda Çankırı tuzu, Çankırı tuzu kürü ve kepek hakkında bilgiler verilmiştir. 

Yayınlanan 2017-05-10 HABERLER 0 1664

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu