Bulaşık Makinesi Tuzuna Neden İhtiyaç Duyarız?

Bulaşık Makinesi Tuzuna Neden İhtiyaç Duyarız?

Bulaşık Makinesi Tuzuna Neden İhtiyaç Duyarız?

Tuz kullanım alanı en geniş maddeler arasında yer almaktadır. Bizler her ne kadar tuzu gıda maddesi olarak düşünsekte tuz lambası, tuz sabunu, kaya tuzu yastığı, bulaşık makinesi tuzu gibi birbirinden farklı işleve sahip pek farklı alanlarda kullanılmaya başlandı. Özellikle sert şebeke suyuna sahip bölgelerde bulaşık yıkamada tuz önemli bir ihtiyaç halini aldı.

Kullanmış olduğunuzu bulaşık makinesine Çankırı Tuz Lamba Özel Tuz koymanız durumunda makinenizin performansı daha da yükselecek ve bu durum makinenizin daha uzun çalışmasına katkı sağlayacaktır. Bir makineye yemekleri daha lezzetli hale getirmek için kullandığımız tuzu belirli formatlara sokup bulaşık makinesinde kullanmak eminim ki birçoğumuza ilginç gelecektir. Peki, neden bulaşık tuzu kullanmalıyız ya da niçin böyle bir tuza ihtiyaç duyarız maddeler halinde inceleyelim.  Bir yandan da bulaşık makinesi tuzunu yakından tanıyalım.

  • Çankırı kaya tuzundan tamamen doğal yöntemlerle üretmiş olduğumuz ve hiçbir şekilde kimyasal maddelerin içeriğinde yer almadığı Çankırı Tuz Lamba markalı bulaşık makinesi tuzunda sodyum ve klorür olmak üzere iki önemli element vardır. Bu elementler deniz tuzu, göl tuzundan ya da kaya tuzundan üretilen rafine tuzlarda da vardır. Ancak Çankırı Tuz Lamba Bulaşık Tuzunun en önemli farkı kimyasal müdahaleden geçmemesidir ve mineral kaybına uğramamasıdır. Çankırı Tuz Lamba Bulaşık Makinesi Tuzu, demir ve karbonat miktarını çok az içerir ve bu durum suyun sertliğini azaltarak bulaşık makinenizin zarar görmesini önler.
  • Bulaşık makinesi tuzu bulaşıklarınız ile temas etmez. İlk olarak yumuşatıcı bölümden akarak atık su ile birlikte atılır.
  • Bulaşık makinesi tuzu, makinenin yumuşatıcı bölmesinde yer alan ve ‘’iyon değiştirici reçinelerine’’ tuzun içeriğinde yer alan ağırlıklı elementler arasında yer alan sodyum sağlayarak aktif hale gelir. Sodyum ile birlikte bu reçineler sert suya neden olan magnezyum ve kalsiyum iyonlarını çekerek pasif hale getirir. Bunun sonucunda su yumuşar.
  • Bulaşık makinesi tuzu, granül nitelikteki kristal kaya tuzundan üretilir. İri taneli yapısı sayesinde toz halinde ki tuzlara göre çok daha yavaş yumuşar. Bu sayede yumuşatıcı birimin tıkanmasına neden olmaz.
  • Çankırı Tuz Lamba Bulaşık Makinesi Tuzu, topaklaşmayı önleyici kimyasal maddeler içermez. Zaten doğal yöntemlerle Çankırı kaya tuzunun kristal kısmından üretilen iri taneli özel tuz için bu amaçla herhangi bir madde kullanılması da gerekmez. Granül ve tamamen organik olan bulaşık makinesi tuzu ısı derecesi ne olursa olsun topaklaşmayacağı için toz tuzlar gibi makinenin yumuşatıcısını tıkamaz!

Çankırı Tuz Lamba Bulaşık Tuzu kullanmak için ilk yapılması gereken genel olarak makinenin en alt kısmında ve tahliye deliğinin yanında olan yumuşatıcı birimini belirlemeliyiz. Tuz haznesinin su ile dolu olsa dahi tuzu içerisine dökebiliriz. Daha sonra kapağı kapalı hale getirerek makine tuzunu kullanıma hazır hale getirebiliriz. Mümkün olduğunca bulaşık makinesi tuzu düzenli olarak kullanılmalı ve en fazla 4 hafta da bir 1,5 kg ağırlığında ki özel tuz tüketilmelidir. Bulunduğunuz bölgede ki sertlik seviyesi bu sürenin daha da kısalmasını sağlayabilir. Özellikle kullanmış olduğunuz bölgede ki suyun ne derece sert olduğunun bilinmesi büyük önem taşır.Genel olarak bulaşık makinelerinde yer alan yumuşatıcı birimin su sertliği ile ilgili bir programı bulunmaktadır. Temizliğin maksimum düzeyde olması için bu programın doğru şekilde kullanılması gerekir. Yemek tuzundan tuz lambalarına kadar çok farklı alanlarda kullanılan tuzun bulaşık makinesinde kullanılıyor olması da şaşırtıcı olabilir belki ama şurası bir gerçek ki tarih boyunca tuz her daim büyük bir öneme sahip olmuştur ve bu önem günümüze kadar sürekli olarak artmıştır.

Siz de temiz ve ışıltılı bulaşıklar ve performansı ok daha yüksek bir bulaşık makinesine sahip olmak için Çankırı Tuz Lamba Bulaşık Makinesi Tuzu kullanın ve sert suyun hem bulaşıklar hem de bulaşık makinesi üzerinde oluşturacağı riskleri bertaraf edin.

 Bir önceki blog yazımız olan ''Tuz Tüketimi Konusunda Olumlu Açıklamalar'' başlıklı yazıda ''The Salt Fix'' adlı kitabın da yazarı olan James Dinicolantonio isimli bilim insanının tuz ile ilgili olumlu açıklamalarından bahsedilmiştir.  Tuz tüketimine sıcak bakmayan insanların da düşüncelerinin de yer aldığı yazıda Çankırı Tuz Lamba'nın da tuz tüketimi ile ilgili açıklamalarına yer verilmiştir. 

Yayınlanan 2017-08-17 Tarafından Rabia ÖZATA BULAŞIK MAKİNESİ TUZU 1 2880

1 Yorum

  • metin sözer

    metin sözer 2018-04-23 Yanıt

    bulaşık makinesi tuzu ile birlikte çakıl taşı büyüklüğünde iri taneli çankırı kaya tuzunu nasıl temin edebilirim.veya çakıl taşı iriliğindeki kaya tuzunu da bulaşık makinesinde kullanabiliyormuyuz. Bulaşık makinası tuzu başka bir işlemden geçirilerek kimyasallştırılıyormu veya doğal özelliği değiştiriliyormu.
    bilgi vermenizi arz ederim.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu