En İyi Tuz Lambası Seçimi Nasıl Olmalı?

En İyi Tuz Lambası Seçimi Nasıl Olmalı?

En İyi Tuz Lambası Seçimi Nasıl Olmalı?

Eviniz veya iş yeriniz için bir tuz lambası seçerken, dikkat edilmesi gereken birkaç önemli faktör vardır. Sadece en düşük fiyatı elde etmek bu seçim için yeterli değildir.

Kaliteli bir tuz lamba on yıllardır sürecek,  harika bir görünüme sahip olacak, uzun süre dayanacak ve çok daha fayda sağlayacak nitelikte olmalıdır. Bu nitelikteki lambalara biraz daha fazla para vermeye değer.

Çankırı doğal tuz lambası almadan önce bilinmesi gereken 4 şey var:

Renk

Her kristal tuz lambası eşsizdir ve birbirine ne kadar benzerse benzesin üretilmiş olduğu kaya tuzu çeşitlerine göre farklı renk tonlarına sahip olabilmektedir.  Lambanın üretildiği kaya tuzunun beyaza yakın olması yüksek kalitede olduğunu ancak turuncu ve pembe gibi farklı renklere sahip olması düşük kalitede ki kristal tuzlardan üretildiği göstermektedir. Çünkü tuzun beyazlık seviyesi içeriğinde ki elementlerin dengeli dağıldığını göstermektedir.  Dünyada yer alan tuzlar içerisinde beyazlık derecesi en yüksek olan tuz  Çankırı kristal kaya tuzudur.  Çankırı kaya tuzu lambası hangi renk ampul takılırsa takılsın beyaz renginden dolayı o ışığın rengini vermektedir. Bu nedenle renk terapisi açısından farklı renkte ki ampuller tercih edilebilir. Ancak himalaya kaya tuzu lambası gibi pembe ve turuncu renklerde ki tuzlardan üretilen lambalar ışık rengi ne olursa olsun tuzun rengini bastıramamaktadır.  Çankırı Tuz Lamba olarak beyaz ve kil oranı yüksek lambaları tavsiye etmekteyiz.

Boyut

Tuz lambalarının ağırlığı arttıkça ısınan tuz miktarı artacağı için faydası da doğru orantılı olarak artacaktır.  Bu nedenle kullanılacak oda boyutu ile kulılacak lamba arasında doğru bir orantı olmalıdır.

Bir tuz lambasının ağırlığı, hava temizleme kabiliyetinin iyi bir göstergesidir. Daha büyük ve daha ağır olan lambalar daha çok verimlilik sağlayacaktır.

  • Çalışma ofisinde 4-5 kiloluk kristal tuz lamba idealdir.
  • 10 metrekareye kadar olan küçük alanlar için yaklaşık 3 - 4 kilo kristal tuz lamba tercih edilebilir.
  •  Daha büyük bir yatak odası, mutfak veya diğer alanlar için 6 kg üzerinde ki doğal kaya tuzu lambaları tercih edilmelidir.
  • Daha fazla elektromanyetik ışınımın bulunduğu daha büyük alanlar ve ofis ortamları için, en azından 9-10 kg ağırlığında ki büyük bir kaya tuzlu lamba satın almak daha iyi. Ayrıca bu alanlar için kırmızı lambalar ve radyasyon önleyici tuz bibloları çok daha etkili olacaktır.

Şekil

Himalaya ya da Çankırı kaya tuzu lambasının şekli, havayı temizleme veya negatif iyon üretme kabiliyetini etkilemez. Burada sadece yüzey alanı önemlidir; bu nedenle, daha büyük tuz lambalarına yüksek faydalar atfedilir.

Üzerinde kimyasal bir madde kullanılan ve cila kullanılan tuz lambaları ile çok fazla şekillendirilmiş olan lambalar doğal kaya tuzu lambaları kadar etkili değildir.  Ayrıca tuz kasası, sepet tuz lambaları ve ferforje lambaların yararlı etkilerini artırmak için tuz blokları miktarı yüksek olmalıdır.

Çankırı Tuz Lamba ürünleri el işçiliği ile doğal yöntemlerle üretilmektedir. Ayrıca şekli ne olursa olsun aynı ağırlıktaki tüm lambalar aynı faydayı sağlamaktadır.

Diğer Hususlar

  • Eğer bir tuz lambası alacaksanız kaliteli bir Çankırı tuzu lambası satın aldığınızdan emin olun.  Ayrıca kristal tuz kadar tabanın, kablo ve ampulün kalitesi de çok önemlidir.
  • Güçlü ve güvenli bir taban,  ağır olabilen ve iyi bir desteğe ihtiyaç duyan büyük kaya tuzu lambaları için önemli bir özelliktir.
  • En iyi kristal tuz lambalarının ampulü güvenilir ve sağlam olmalıdır. Ayrıca ampul wattı ile lamba ağırlığı uyumlu olmalıdır. Büyük ağırlıkta ki lambalar için yüksek watt derecesine sahip ampuller tercih edilmelidir. Güçlü bir watt ampul olmadan, tuz lambaları düzgün şekilde ısınmaz ve nemlilik seviyesi arttıkça lamba tabanı sulanabilir. Gerçek kristal tuz lambasının düzgün çalışması için dokunulduğunda sıcaklık hissedilmelidir.
  • Lambanız sıcak değilse veya çok nemli ortamlarda fazla su damlatıyorsa, ampulün voltajını artırmayı deneyin.
  • Tuz lambaları için ısıya dayanıklı ampul kullanmanız gerektiğini de unutmayın. İyi kalitede ki bir tuz lambaları doğru türde bir ampul ile gelecektir ancak ampul kalitesi ne olursa olsun sonunda bunlarında bir ömrü olacağını ve değiştirmeniz gerekeceğini unutmayın. 
  • Çeşitli müşteri yorumlarını okumanızı tavsiye ederiz.  Tuz lambasının kalitesi konusunda satın alan müşterilerin mutlu olup olmadığını kontrol edin. Hatalar olabilir, ancak iyi satıcılar olası bir problemi çabucak düzeltmelidir.  

Tuz lambalarının bildirilen faydalarının tümünü karşılamak için kapsamlı bilimsel çalışmalar bulmak zor olsa da çevredeki alerjenleri kesinlikle temizleyebilirler. Ayrıca insanların kişisel deneyimlerine ilişkin birçok olumlu eleştiri onları düşünmeye değer kılar. Sağlık konularıyla ilgilenen bir arkadaşınız için hediye olarakta satın alabilirsiniz.

Bir önceki blog yazımız olan ''Şifa Kaynağı Çankırı Kaya Tuzu'' başlıklı yazıda Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Çankırı kaya tuzu ve Çankırı tuzundan üretilen ürünlerin satışını yapan Burhan Gökçe'den bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-08-28 TUZ LAMBA 12 21948

12 Yorumlar

  • Fatma

    Fatma 2021-11-16 Yanıt

    Ben sarı olandan sipariş verdim ama siyah geldi rengin önemi varmı acaba berrak ettim yorumunuz merak ediyorum
  • gökhan

    gökhan 2021-05-05 Yanıt

    ben sipariş verdim ama umarım dağılıp parçalanmaz
  • dinçay

    dinçay 2020-05-02 Yanıt

    Merhaba , iyi günler. 15 M2 Bebek odasının nemi % 75 civarında oluyor, bunu azaltabilir miyiz ? Azaltanilirsek eğer hangi ürünü önerirsiniz?
  • yasemin yalçın

    yasemin yalçın 2018-12-08 Yanıt

    Sürekli mi yanık kalması gerekir su akmaması için
  • Nazlı

    Nazlı 2018-10-04 Yanıt

    9 kiloluk bir tuz lambasına kaç watlık ampul takılması gerekli bilgi verirmisiniz
  • Tarık OLGUNSOY

    Tarık OLGUNSOY 2017-09-19 Yanıt

    Yatak odası için satılan 2li ürünler sadece nefes darlığı astım icinmi yararlı yoksa hem ona hemde radyasyon yayan cihazlarada etkilimi ona göre alım yapıcam?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-19 Yanıt

      Tarık bey merhaba, yatak odası için satılan çiftli ürünler doğal kaya tuzu lambası çeşitlerindendir. Doğal kaya tuzu lambaları diğer lambalarımız gibi belirli oranlarda kil barındıran ve bu sayede elektromanyetik dalgaların geçişini önleyen dekoratif lambalardandır. Bu nedenle ayrıca radyasyon yayan elektronik cihazlar açısından da etkilidir.
  • Sinan TUNA

    Sinan TUNA 2017-09-12 Yanıt

    himalaya tuz lambasi orjinal oldugu nasil anlasilir?
  • Şükrü Şahin OVA

    Şükrü Şahin OVA 2017-09-10 Yanıt

    2kg lik tuz lamba ne kadarlik odaya faydali
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-10 Yanıt

      Merhaba Şükrü Bey, 2 kg ağırlığında ki doğal tuz lambasının yaklaşık 6-7 m2 alana kadar verimli olabileceğini söyleyebiliriz. Bu hesabı kg ağırlığını 3 katsayısına çarparak yapabiliriz.
  • Hatice YİĞİT

    Hatice YİĞİT 2017-09-10 Yanıt

    Yaklaşık 4 ay önce Çankırı'daki arkadaşım bana iki tane tuz lamba hediye etti. Şuan alt kısmından su geliyor. Neden böyle oluyor açıklayabilir misiniz?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-10 Yanıt

      Merhaba Hatice Hanım, tuz lambasının belirli süreden sonra alt kısmından su akması nemlilik ile ilgilidir. Eğer tuz lambalarını nemli bir ortamda yakmazsanız üzerinde yer alan kaya tuzu sulanacaktır. Eğer lambayı nemli ortamlarda ve zamanlarda açık tutarsanız hem ısısı kendisini koruyacak hem de ortamı aşırı neme karşı koruyacaktır.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu