Müşterilerimizin Tuz Lambası ile ilgili En Çok Sorduğu 3 Önemli Soru

Müşterilerimizin Tuz Lambası ile ilgili En Çok Sorduğu 3 Önemli Soru

Müşterilerimizin Tuz Lambası ile ilgili En Çok Sorduğu 3 Önemli Soru

Tuz lambası ile ilk kez karşılaşan müşterilerimiz ürünler ile ilgili çeşitli sorular sormaktadır. Çeşitli yazılarımızda bu soruların cevabına yanıt versekte bu yazımızda özelliklen sık sorulan üç önemli soruya kapsamlı olarak yanıt vermenin faydalı olacağı kanısındayız.

Müşterilerimizce ve takipçilerimizce en sık sorulan sorular aşağıda ki gibidir:

  •   Tuz lambasının bir kullanım ömrü var mı, zamanla etkisini yitiriyor mu?
  •   Tuz lambası erir mi?
  •   Tavsiye ettiğiniz kg ağırlığı üzerinde tuz lamba satın alırsak herhangi bir zararı olur mu?

Tuz Lambasının Kullanım Ömrü Yoktur

Tuz lambası milyonlarca yıl öncesinden günümüze kadar gelen doğal kristal kaya tuzundan üretilmektedir. İnsanlar özellikle astım, bronşit, nefes darlığı, KOAH, burun tıkanıklığı, şiddetli öksürük, migren gibi rahatsızlıkları için tuz mağaralarında belirli bir süre kalmaktadır. Kaya tuzu mağarasının bu etkisinden yararlanamayan bireyler, yine tuz mağaraları kadar verim alabileceği kristal tuz lambaları satın almaktadır. Tuz lambaları, milyonlarca yıl öncesinden günümüze gelen doğal kaya tuzundan üretilmektedir ve yıllar önce etki derecesi ne ise bugün de aynı derecede etkiye sahiptir. Bu nedenle tuz lambasının bir kullanım ömrü olduğuna ilişkin herhangi bir yorum yapılamaz. Çünkü kaya tuz lamba, mum ya da ampulle ısınarak fayda sağlamasına neden olan iki etken olan higroskopik hava temizleme ve negatif iyon yayma etkisini kaybetmez.

Tuz Lambası Erimez

Müşteri ve takipçilerimizce en sık sorulan bir başka soru ise tuz lambalarının eriyip erimemesidir. Kaya tuzunu aşındıran tek etken nem düzeyinin yüksek olması yani tuzun sulanmasıdır. Nem düzeyi yüksek olan yerlerde tuz lambası yakılırsa ve bu sayede kaya tuzu ısınırsa lamba neme karşı korunmuş olacaktır. Ayrıca normal nem düzeyine sahip ortamlarda lamba yakılmasa dahi aşınmayacaktır ya da erimeyecektir.

Tuz Lambası Tavsiye Edilen Kg Ağırlığı Üzerinde Alınırsa Zarar Değil Aksine Daha Çok Fayda Sağlar

Sitemizde özellikle doğal tuz lamba kategorisinde yer alan ürünlerin yanında ürünün, hangi alan büyüklüğü için ideal olduğundan bahsedilmiştir.  

Örneğin 5 kg ağırlığında ki doğal tuz lambası ürününün açıklamasında minimum 18 m² alanlar için ideal olduğu ifade edilmiştir.  Yaklaşık 18 m² alanda kullanmak üzere tuz lamba satın alacak müşteriler 5 kg yerine daha yüksek ağırlıkta ki lamba almanın herhangi bir zararı olup olmadığını sorabilmektedir.

Zararı şöyle dursun tuz lamba ağırlığı ne kadar yüksek olursa fayda-verimlilik düzeyi de aynı alan için doğru orantılı olarak artacaktır. Çünkü ısınan tuz miktarı artacak ve lambanın higroskopik hava temizleme etkisi ve negatif iyon yayılımı artacaktır.

Bir önceki blog yazımız olan ''Her Kaya Tuzu Gerçekten Doğal Kaya Tuzu Mudur? ''başlıklı yazıda doğallık ile özdeşleştirilen kaya tuzu çeşitlerinin de rafine edilebileceğinden bahsedilmiştir. Ayrıca özellikle market ve mağazalarda paket içerisinde satışı yapılan kaya tuzların doğal olup olmadığını nasıl anlayabileceğimize ilişkin bazı ipuçlarına yer verilmiştir.

 

Yayınlanan 2017-11-19 TUZ LAMBA 3 3581

3 Yorumlar

  • Melike

    Melike 2017-12-17 Yanıt

    Merhaba, 3 kg ağırlığında ki doğal tuz lambalarından almak istiyorum. Kapıda ve de kartla yapmak istiyorum. Biraz bilgi verir misiniz oğlum alerjisi var iyi gelir mi? Birde gündüz kullanıcakmıyız yoksa gecemi, yorumlara baktık inşallah bizde memnun kalırız alerjiye nesi iyi geliyor bu soruları bilmediğimiz için soruyorum.
  • Baran Can

    Baran Can 2017-11-19 Yanıt

    Merhaba tuz lambasi hakkinda merak ettigim bir sorum olacak, nemli ortamda daha mi etkili olur yani nem makinesi almami tavsiye edermisiniz tesekkurler konyada yasiyorum kuru havasi var tesekkurler.
  • Atakan

    Atakan 2017-11-19 Yanıt

    Oğlumda faranjit var Faydası olurmukı Bogazda kuruluk kızarıklık ve burun akıntısı devam ediyor arkasından Kalorifer var evimizde

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu