Tuz Lambası Nasıl Çalışır ve Tuz Lambaları Hakkında Uzman Görüşleri (2. Bölüm)

Tuz Lambası Nasıl Çalışır ve Tuz Lambaları Hakkında Uzman Görüşleri (2. Bölüm)

Tuz Lambası Nasıl Çalışır ve Tuz Lambaları Hakkında Uzman Görüşleri (2. Bölüm)

Yazının ilk bölümünü okumak için : Tuz Lambası Nasıl Çalışır ve Tuz Lambaları Hakkında Uzman Görüşleri (1. Bölüm)

Astım ve alerji semptomlarını azaltın 

Çankırı kaya tuzundan üretilen tuz lambalar, estetik bir görünüm sağlamasını yanı sıra astım, bronşit ve diğer solunum rahatsızlıkları olanları rahatlatmada  çok faydalı etkilere sahip olduğu görülüyor.

Tuz lambalarının, gözle görülemeyecek derecede küçük olan küf, toz ve ev kirleri gibi partikül parçacıklarını süzdüğü söylenir. Bazı uzmanlar İnsanların odasına bir veya iki adet lamba koymasının alerji belirtilerini muazzam derecede hafifletmesine yardımcı olduğunu belirtmektedir. Bazı astım hastaları bile genel olarak doğal kaya tuzu lambalarından yararlandığını ifade etmektedir.

Solunumu geliştirin

Yapılan çalışmalar negatif iyonların pozitif,  pozitif iyonların ise negatif etkiye sahip olduğunu göstermektedir

Havada yer alan daha fazla negatif iyon, ciğerlerinizin yabancı partiküllerden daha temiz tutulduğu anlamına gelir. Teorik olarak, bir tuz lambası soluduğunuz havayı filtrelemenize ve akciğerlerinizi temiz tutmanıza yardımcı olur.

Enerji seviyelerini arttırın

En cesur iddialardan birisidir. Pozitif iyonlar vücudunuzdaki enerjiyi süzdüğü için tuz lambaları sizi daha enerjik hale getirebilir. Genellikle negatif iyonların oldukça bol olduğu doğada olmanın verdiği zindelik bu lambalara atfedilir.

Daha iyi uyumanıza yardımcı olun

Diğer bir iddia, kaya tuz lambaların daha iyi uyumanıza yardımcı olmasıdır. Bu iddianın temelinde ki teori ise havadaki pozitif iyonlara aşırı maruz kalmanın, beyinde düzensiz uyku düzenine neden olan kan ve oksijen tedariğinin azalmasına neden olmasıdır.

Negatif iyonların ruh halini düzeltmesi

Araştırmalar, negatif iyonların mevsimsel depresyondan muzdarip insanlara yararı olabileceğini ve diğer depresyon biçimlerine de yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır.

Lambaların serotonin üretimini artırdığını iddia etmek makul ancak kanıtlanmamıştır.

Stres düzeyini azaltın ve performansı artırın

Bilgisayarda 40 dakikalık bir görev tamamlayan insanlar üzerine yapılan bir araştırmada, negatif iyonlara maruz kalmak stres ve kaygı düzeyini artırdığı ve performans düzeyini yükselttiğini ortaya koymaktadır.

Araştırmada görev performansı, hava iyonlarının negatif olması nedeniyle önemli ölçüde artmıştır. Bu sonuçlar, eksi iyonların bilgisayar operasyonunun neden olduğu stresin azaltılması ve hızla iyileşmesinde etkili olduğunu düşündürmektedir.

Yayınlanan 2017-12-25 TUZ LAMBA 4 2195

4 Yorumlar

  • Serdal KARAKAYA

    Serdal KARAKAYA 2017-12-29 Yanıt


    iyi akşamlar iyi çalışmalar diliyorum modelini whatsapp ve maildende atacağım tuz lambaların bize fiyatı ne kadardır? yağmur damlası görünümlügaz tuz lambası-yağmur damlası kaya tuzu lambası-kayatuzu altlıklı yagmur damlası tuz lambası-uzun yağmur damlası tuz lambası-iki katlı vazo çankırıtuz lambası-kırmızı vazo çankırı tuz lamba- doğal tuz lamba 3kg- dogal tuz lamba 2 kg. bilgi verirseniz mail olarak sevinirim 3 adet siparişim var fiyatlar dogrultusuyla iyi çalışmalar diliyorum
  • Esra

    Esra 2017-12-29 Yanıt

    20 tl lik tuz lamba var mı
  • Serap BAŞ

    Serap BAŞ 2017-12-27 Yanıt

    TUZ LAMBASINI SEÇTİM SATIN AA TIKLADIM VE KARŞIMA ADRES EKRANI GELDİ. SOLDA İSİM SOY İSİM E MAİL ADRESİ, ALTINDA DA ADRES BİLGİLERİ YER ALIYOR. BEN SİPARİŞİMİ HEDİYE OLARAK GÖNDERMEK İSTİYORUM. İSİM SOY İSİM BÖLÜMÜNE KENDİ İSMİMİ Mİ YOKSA HEDİYEYİ ALACAK KİŞİNİN İSMİNİ Mİ YAZMAM GEREKİYOR
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-12-29 Yanıt

      Merhabalar, tuz lambasını kim alacaksa onun ismini belirtmeniz yeterlidir. Ayrıca hediye olarak gönderileceğini ve ilave not ekleme talebiniz varsa açıklama alanına bunu belirtmeniz durumunda ürün-ürünleriniz bu şekilde gönderilecektir.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu