Tuz Lambasının Ömrü

Tuz Lambasının Ömrü

Tuz Lambasının Ömrü

Tuz lambası milyonlarca yıl öncesinden günümüze gelen doğal kristal kaya tuzu çeşitlerinden üretilmektedir. Bunlardan en yaygın bilineni Çankırı kaya tuzu ve Himalaya tuzudur. Ana maddesi kristal kaya tuzu olan ve tercih edilme sebebi daha çok tuz lambasının faydaları olan bu dekoratif lambalarla ilgili en sık karşılaştığımız soruların başında tuz lambasının ömrünün olup olmadığı konusudur.

Tuz lambalarının ömrü ile ilgili çeşitli blog ve forum sitelerinde bir yığın yanlış bilgi mevcuttur ne yazık ki. Bazı sitelerde tuz lamba ömrünün 10-20 yıl aralığında olduğu ve bu süre sonlarında zamanla etkisini kaybedeceği ile ilgili bilimsel dayanağı olmayan yanlış bilgiler aktarılmaktadır.

Tuz lambasının ömrü yoktur. Neden mi?

Milyonlarca yıl öncesinden günümüze gelen tuz ocakları(mağaraları) şifa amacıyla( astım, bronşit, KOAH, hırıltı, horlama, öksürük vb.) ziyaretçi akınına uğramaktadır. Bu mağaraları ziyaret eden bireyler solunumla ilgili şikayetleri için şifa bulduğunu dile getirmektedir genel olarak. Tuz gece lambası da tuz mağarasının sağladığı sağlıklı negatif iyon ortamını kullanıldığı alana taşıma amacıyla imal edilen ve bu amaçla satın alınan bir üründür.

İyon lambalarının ömrünün olmadığını iki temel etkene dayanarak ifade etmekteyiz:

1)  Şayet tuz lambalarının bir ömrü olsaydı ve zamanla etkisini kaybetseydi milyonlarca yıl öncesinden günümüze gelen tuz mağaralarında ki tuzlarda zamanla etkisini kaybedeceği için verim sağlamayacaktı ve mağaraları şifa amaçlı ziyaret eden insanlar fayda elde edemeyecekti.

2) Çankırı tuz lambası ya da himalaya tuz lambası ürünlerini yıllarca kullanıp hem bize hem de çeşitli platformlarda olumlu dönüt veren kullanıcılar böyle bir dönüt veremeyecekti.

Elbette Çankırı Tuz Lamba ekibi olarak bütün görüş ve araştırmalara açığız. Bu nedenle tuz lambasının ömrü ile ilgili iddia olarak nitelendirebileceğimiz ve kaynak olarak hangi araştırmaya dayanılarak yapıldığını bilmediğimiz açıklamalara da saygı duymaktayız. Ancak şayet bu açıklamalarda varsa araştırma sonuçları belirtilirse verilen bilgilerin sağlıklı olacağını düşüneceğiz elbette. Fakat kaynaksız ve araştırmaya dayanılmadan yapılan bir açıklama bilgi kirliliğine neden olacaktır.

Bir önceki blog yazımız olan ‘’Tuz Lambası Nasıl Çalışır ve Tuz Lambaları ile İlgili Uzman Görüşleri (2. Bölüm) ’’ başlıklı yazıda doğal kaya tuz lambalarının astım ve alerji semptomları, solunum, enerji seviyesi, uyku kalitesi, stres düzeyi, ruh hali üzerinde ki olumlu etkisinden bahsedilmiştir. 

Yayınlanan 2018-01-04 TUZ LAMBA 3 9137

3 Yorumlar

  • Yusuf

    Yusuf 2020-09-02 Yanıt

    Peki kilo farkları ne için
    2 kg tuz lambası ne kadar kullanılır mesela
  • Hüseyin KAYNAK

    Hüseyin KAYNAK 2018-01-10 Yanıt

    Merhabalar kırmızı tuz lambayla normal tuz lamba farkı nedir? Hediye olarak ne gönderiyorsunuz çünkü sofralık tuz ve değirmende almayı düşünüyorum.Hediyenizi öğrenirsem ona göre diğer seçeneği sipariş verebilirim.saygılar
  • Ekrem SERTAÇ

    Ekrem SERTAÇ 2018-01-05 Yanıt

    Özellikle gece boyunca hem öksürük hemde burun tıkanıklığı yaşıyorsanız kesinlikle almanız gereken bir ürün. Odanın havasını mükemmel şekilde ferahlatıyor ve çok rahatlatıyor.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu