Kapalı Alan Temizliğinin 3 Doğal Yolu

Kapalı Alan Temizliğinin 3 Doğal Yolu

Kapalı Alan Temizliğinin 3 Doğal Yolu

Birçok araştırma kapalı alanların hava kalitesi dış ortamda ki hava kalitesinden daha düşük olduğunu göstermektedir.  Çünkü kapalı alanlar dış alanlara göre daha fazla toksin ve kimyasal maddeler içerebilmektedir.  Kullandığımız yataktan mutfak araç-gereçlerine kadar her şey zararlı kimyasallar içerebilmektedir. Bu maddelere mümkün olduğunca az maruz kalmaya çalışsakta zararlı toksinlerden tamamen kurtulmak imkansız durumdadır.

Bazı Bitki Çeşitleri

Bazı bitki çeşitlerinin havayı arıttığı bilinmektedir. Lale, orkide gibi çiçek türleri havayı süzebilmektedir. Bu bitki çeşitlerini evimizde bulundurmamız ve muhafaza etmemiz yararlı bir seçenektir. 

Bal mumu

Bal mumu, doğal bal peteklerinin içerisinde yer alan bal alındıktan sonra eritilerek ortaya çıkmaktadır. Faydaları açısından tuz lambası ile benzer yönleri bulunmaktadır.  Bal mumunun nefes açıcı olduğu, saman nezlesine iyi geldiği astım, alerji ve sinüzit rahatsızlığına iyi geldiği, balgam oluşumunu önleyici etkisi olduğu bilinmektedir. 

Doğal bal mumları negatif iyon üreterek özellikle kapalı alanlarda yer alan toksinlerin uzak durmasına yardımcı olabilmektedir.  Ayrıca toz gibi alerjenleri temizleme de ve hava kalitesinin artmasını sağlayan bal mumunun özellikle astım ve alerjisi olanlara fayda sağladığı bilinmektedir.

Çankırı Kristal Tuz Lambaları

Çeşitli fiyat ve ağırlık seçeneklerine göre alınan doğal kristal kaya tuz lamba modelleri, kapalı mekanların temiz olmasını sağlayan en doğal yollardan birisidir. Çankırı kristal kaya tuzu ve himalaya tuzu kristalleri başta olmak üzere bazı diğer doğal kristal kaya tuzlarından üretilebilen tuz lambaları, bal mumları gibi negatif iyon üretebilmektedir.  

Çankırı doğal kristal tuz lamba, en etkili hava temizleyicileri arasında yer almaktadır.  Tuz lamba ampulünün, doğal kristal kaya tuzunu ısıtmasıyla birlikte lamba zararlı pozitif iyon parçacıklarına karşı eksi iyon yayar. Eksi iyon yayan tuz kristali; duman, evcil hayvanların tüyleri, polenler, virüsler, kıllar ve diğer birçok hava kirletici alerjenlerin temizlenmesini sağlar. Nefes almamızı kolaylaştıran ve bu nedenle astımı olan birçok kişi tarafından kullanılan iyon lambası, kötü kokuların azalmasına katkı sağlayabilmektedir.

 Bir önceki blog yazımız olan '' Çankırı Tuz Lambası'' başlıklı yazıda kristal kaya tuzu tanımına, tuz lambaların faydalarına ve Çankırı tuz lambasının kullanımına yer verilmiştir.

Yayınlanan 2018-07-07 TUZ LAMBA 1 1588

1 Yorum

  • Barış Sandıkcı

    Barış Sandıkcı 2018-07-08 Yanıt

    Tuz lambası ışığı yandığı surece mi etkili oluyor lamba falan kestiğinde ne yapabiliriz?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu