Tuz Gece Lambası

Tuz Gece Lambası

Tuz Gece Lambası

Tuz lambası ile eşdeğer bazı kavramlar mevcuttur. Bu kavramlardan bir sonra ki yazımızın konu başlığı olan  “Tuz Lamba ile Eşdeğer Kavramlar’’  başlığında bahsedilecektir. Bu kavramlardan birisi de tuz gece lambası ya da gece tuzu lambasıdır.

Tuz Gece Lambası Nedir?

Abajur Tuz Lambası Gece Romantik Görünüm"Tuz gece lambası", negatif iyon lambasının sadece faydasından yararlanmak amacıyla değil gece kısmen aydınlatma ihtiyacının karşılanması amacı da taşıyan bireylerce kullanılan tabirdir. Bu aydınlatma ihtiyacı kitap okumak için olabileceği gibi gece ve acil durumlarda karanlık alanları kısmen de olsa aydınlatmakta olabilir.

Tuzlu gece lambası ampul ile birlikte kullanılmaktadır. Kullanılacak ampul çeşidi( Watt düzeyi), aydınlatmanın derecesinde belirleyicidir.

Doğal Tuz Taşı Gece Lambası  Seçimi

Seçeceğiniz tuz gece lambası fiyatları ne olursa olsun, 10-15 watt ampul kullanılacağı için elektrik masrafınız fazla olmayacak.  Bu nedenle gece tuzu lambası kullanmaktan çekinmemelisiniz.

Tuz gece lambasını uyku kalitesini artırmak ve güven hissi için kullanabilirsiniz. Eğer amacınız aynı ortamda yer alan diğer kişileri rahatsız etmemekse doğal kristal tuz lamba tercih edilebilir. Eğer dekorasyon kaygınız varsa doğal tuz gece lambası dışında ki dekoratif ürünleri seçebilirsiniz.

Tuz Gece Lambası Faydaları-Zararları

Genel Faydalar

Tuz taşı gece lambası faydaları birçok yazımızda yer alan “tuz lambası faydaları” ile aynıdır. Bunlardan bazıları odanın nemini düzenleyerek nem kontrolünü sağlamasıdır.  Nem kontrolü bizim daha enerjik hissetmemize katkı sağlar.  İçerisinde yer alan ampulün kristal tuzu ısıtmasıyla birlikte lamba absorbe edilen suyu tutma yeteneğine sahiptir. Bu suyu tutarken alerjenleri de kendisine çeker. Kas ağrılarını azaltması da bilinen faydaları arasında yer almaktadır. Gece boyunca bir tuz gece lambasını yanık tutmak aşırı nemin sebep olduğu kas ağrılarının azalmasına yardımcı olacaktır.

Kaynak: Tuz Lambası Faydaları ve Kullanma Kılavuzu

“Gece Lambası Olarak Kullanıldığında” Tuz Lambası Faydaları
  • Uyku kalitesin artmasına yardımcı olur.
  • Gece güvenlik hissinin oluşmasını sağlar.
  • Kalp, abajur, vazo, yağmur damlası modellerinden bazı çeşitler romantik bir hava oluşturur.
  • İlaç, su gibi ihtiyaç duyduğumuz ve çekmeceli komodinlerin üzerinde bulunduracağımız gece tuzu lambası onları görmemizde bize yardımcı olacaktır.
  • Kitap ve dergileri okumamızda  “okuma lambası” görevini üstlenir.
  • Çocuk odaları ve yatak odalarında karanlığı önlemek amacıyla kullanılabilir.
  • Eğer elektromanyetik dalgalar (radyasyon) yayan cep telefonlarını gece yanınızda bulundurmanız gerekliyse kristal kaya tuzundan üretilen gece lambaları bu dalgaların olumsuz etkisini önlemede yardımcı olacaktır.
Zararı var mı?

Gece lambaları genel olarak yatağımızın hemen yanında bulunan küçük aydınlatma ürünüdür. Uyku sorunu olan kişiler ya da gece lambası kullanmadan uyuyamayanlar tavanda ki lambanın kuvvetli ışığının doğrudan göze gelmesini istemezler. Ancak tuz gece lambasını zararlı hale gelmesini önlemek istiyorsak ürün için kullandığımız ampulün 10-15 watt’ı geçmemesini sağlamalıyız. 

Bir önceki blog yazımız olan “Doğal Kristal Tuz Lambası Fiyatları ve Faydaları” başlıklı yazıda doğal tuz gece lambaların resim, ağırlık, kullanım alanı ve fiyatları hakkında detaylıca bilgi verilmiştir.

Yazıyı okumak için: https://www.cankirituzlamba.com/blog/146_dogal-kristal-tuz-lambasi-fiyatlari-ve-faydalari.html 

Yayınlanan 2018-07-22 TUZ LAMBA, NEGATİF İYON 0 2139

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu