Yaşam Kalitesi İçin Tuz Lambası Modelleri ve Faydaları

Yaşam Kalitesi İçin Tuz Lambası Modelleri ve Faydaları

Yaşam Kalitesi için Tuz Lambası Modelleri ve Faydaları

Tuz Lambası Modelleri ve Faydalarıİstanbul gibi büyük şehirlerimizde yaşam koşullarına bağlı olarak bazı sorunlarda artış meydana gelmiştir. Bu sorunlardan en belirgin olanı hava kirliliği, uyku kalitesizliği ve bozukluğu ve bütün bunlara bağlı olarak gelişen odaklanamama problemidir. Sanayileşmenin ve çevre kirliliğinin getirdiği sorunlara çözüm bulmak için insanlar yapay ürünlerden ziyade doğada ulaşabileceğimiz ürünlere ulaşmaktadır. Yaşam kalitesini artırmak için başvurulan ürünler arasında tuz lambaları yer almaktadır.

Çeşitli fiyatlarda satılan tuz lambasının fiyat değişkenliğini genel olarak ağırlığı, şekli ve boyutu oluşturmakla birlikte kablo, ampul gibi malzemelerin kalitesi ürün üzerine işlenebilen motif ve baskı da belirlemektedir.

Daha çok Çankırı doğal tuzu ve himalaya tuzundan üretilen doğal tuz lambaları, Çankırı Tuz Lamba’da 35 TL ile 450 TL aralığındadır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere genel olarak tuz lambasının ağırlığı, şekli ve boyutuna bağlı değişen bu fiyatlar kaliteye bağlı olmadığı için satın alırken ürünün kullanım amacı gözetilmelidir.

Tuz Lambası Modelleri ve Çeşitliliği

Çankırı tuzu ve Himalaya tuzundan yapılabilen tuz lambasının üretiminde ki kaynak sınırlı olsa da Çankırı Tuz Lamba’da çok farklı model seçenekleri yer almaktadır. Dekoratif ya da ürün faydası gibi pek çok kullanım amacına hitap eden bu ürünler farklı modellerle satış sunulmaktadır.

En çok talep edilen model ise ismini doğal görünümünden alan, şekillendirilmemiş ve baskı ya da desene tabi tutulmamış olan doğal tuz lambası modelleridir. Hem sadeliği hem de dekoratif amaçtan ziyade tuz lambaların faydası ön planda tutularak alınması bu ürün çeşitlerinin en çok tercih edilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu modeller 1,5 kg, 2 kg, 3 kg, 4 kg, 5 kg, 6 kg, 7 kg, 8 kg, 9 kg, 10 kg olmak üzere birçok ağırlığı bulunmaktadır.

Çankırı Tuz Lamba’da çeşitli kristal kaya tuzu parçacıklarıyla süslenen tuz kasası modelleri de yer almaktadır. Hem klasik tuz kasalardan hem de farklı şekillerde ki kasalar ile kristal tuzlardan üretilen bu modellerde kullanılan ampul renkleri ev dekoruna bağlı olarak değişmektedir. Bazı ürünlerde ışık miktarı ayarlanabilmektedir.

Özellikle yurt dışında yaşayan müşterilerimiz için daha küçük kg ağırlığında biblo şeklinde farklı şekil ya da resimlerle süslenebilen tuz lambaları da bulunmaktadır.

Bilgisayar kullanımının yaygınlık kazandığı bir dönemde yaşıyor olmamız bu elektronik araçların yaydığı dalgalara karşı USB bağlantılı iyon lambaları gibi farklı modellerin üretilmesini de sağlamıştır. Bu tarz lambalar hem radyasyonu olumsuz etkisini minimize etmekte hem de çalışmaların atıl kalmasını önlemektedir.

Yatak odalarında daha çok kalp, abajur, yağmur damlası, küre gibi dekoratif tuz lambaları kullanılmaktadır.

Ancak sadece yukarıda saydığımız modeller değil şömine, lale, yüzey baskılı, çanak, piramit, şekerlik, hayvan ve bitki şekilli gibi birçok modelin yer aldığı ürünler Çankırı Tuz Lamba’da satışa sunulmaktadır.

2019 Yılına Kadar ki Bilimsel Araştırmalara Göre Tuz Lambasını Faydaları

Her geçen gün insanların yaşam kalitesini daha da artırmak için başvurduğu tuz lambaları, kullanımın yaygınlaşmasına bağlı olarak çeşitlense de sağladığı fayda sabit kalmaktadır. Hem 2019 yılına kadar ki araştırmalar hem de kullanıcıların yorumlar dikkate alındığında tuz lambasının yaydığı negatif iyon ve nem çekici etkisini kanıtlar niteliktedir. Bu etkilerin sonucu olarak ortaya çıkan yararları aşağıda ki şekilde sıralayabiliriz:

  • Higroskopik etkisi(nem çekici) sayesinde nem dengesini sağlamaktadır.
  • Yaydığı negatif iyonlar, pozitif enerji sağlamaktadır.
  • Astım, bronşit, KOAH, nefes darlığı, horlama ve mevsimsel alerji hastalarının rahatsızlığını azalttığı ve bu rahatsızlıklara bağlı olarak atak geçirme sıklığının azaldığına dair birçok geri bildirim bulunmaktadır.
  • Uyku kalitesini ve düzenini artırdığı bilinmektedir.
  • Ofis gibi çalışma alanlarında ve öğrencilerce ders çalışırken kullanımında dikkat ve konsantrasyon artışını sağlayarak verimliliği artırabilmektedir.
  • Migren ataklarını ve baş ağrısını hafifletmek amacıyla da kullanılmaktadır.
  • Stresli kişiler ve stresli yaşam koşullarına sahip olan kişiler bulunduğu alanlarda tuz lambası kullanarak yaşam kalitesini artırmakta ve stres düzeylerinde azalma olabilmektedir.

Bir önceki blog yazımız olan "Kaya Tuzu Bakım ve Performans Ürünleri" başlıklı blog yazısında tuz sabunu, tuz yastığı, ayak bakım tuzu, ağız ve diş bakım tuzu, banyo tuzu ve bulaşık makinesi tuzu ürünleri hakkında bilgi verilmiştir.

Yayınlanan 2018-10-13 TUZ LAMBA, RADYASYON, NEGATİF İYON 6 2258

6 Yorumlar

  • Murat YALÇINKAYA

    Murat YALÇINKAYA 2018-10-24 Yanıt

    Merhaba✋ Ben tuz lambası siparişi verecektim fakat kafama takılan birkaç konu var. Daha önceden iki adet almıştım fakat ikisi farklı geldi birinin bir tarafı kara dolayısıyla orada ışık pek yok. Diğerinde de çizgi var. Yani sayfada görüldüğü gibi çıkmadı, ama yine seviyorum tabii. Şimdi birine hediye olarak göndermek istiyorum fakat o tipte olacak diye karar veremiyorum. Bununla birlikte hediye gideceği için üstünde fatura olur mu, fiyat yazar mı merak ediyorum. Fiyatın görünmesini istemem. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Mehmet ESEN

    Mehmet ESEN 2018-10-22 Yanıt

    Merhaba tuz maskot üretiminiz var mı?
  • Nurdan

    Nurdan 2018-10-18 Yanıt

    Pazartesi gunu sabah erken saatlerde iki adet iki kg lik tuz lambasi siparis ettim kredi karti ile odemesini yaptim ama henuz elime ulasmadi kargoya verildi olarakta gozukmuyor sorun nedir?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2018-10-18 Yanıt

      Merhaba Nurdan Hanım, ürününüz "yolda" gözükmektedir. Takip numaranızı mail adresinize tekrar ilettik. İyi günlerde kullanmanızı dileriz.
  • Mohammad

    Mohammad 2018-10-14 Yanıt

    Çankırı Tuz Lamba yetkilisine:

    İstanbul avrupa yakasında yeni yeni kurulacak olan bir şirketiyiz. Her ay 20-25 arası kamyon tuz siparişi verebilecek yurt içinde ve dışında müşterilere sahibiz. Sizlere bazı sorularımız var:

    1) Tuz paketlerine bizim markanın ismini yazmanız mümkün mü?

    2) Fiyat listesi gönderebilir misiniz? (250 gr plastik kutu ve poşet, 500 gr plastik kutu ve poşet, 750 gr, 1.5 kg, 3 kg) fiyatlar kdv dâhil olabilir mi?

    3) İstanbul avrupa yakasına (Bayrampaşa tarafları) nakliye imkânınız var mı? Varsa kamyon başına ücret hakkında bilgi alabilir miyim?

    4) Yurt dışına (Bağdad, Irak) nakliye imkânınız var mı? Varsa kamyon başına ücret hakkında bilgi alabilir miyim?
    Şimdiden teşekkürler saygılar, selamlar

    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2018-10-18 Yanıt

      Merhaba, mail adresinize gerekli bilgilendirme sağlanmıştır.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu