Çankırı Tuz Mağarası Ziyaret Saatleri Ve Adresi

Çankırı Tuz Mağarası Ziyaret Saatleri Ve Adresi

Çankırı Tuz Mağarası Ziyaret Saatleri Ve Adresi

  • Çankırı tuz mağarası nerede yer alıyor, nasıl gidebilirim?
  • Çankırı kaya tuzu mağarası açık mı?
  • Tuz mağarasının faydası var mı?
  • Çankırı kaya tuzu mağarası konaklama olanağı var mı?
  • Tuz mağarası giriş ücreti var mı?
  • Tuz mağarasında neler yer alıyor?

Her gün onlarca kişi sitemizin iletişim numaralarından bizlere ulaşarak Çankırı kaya tuzu mağarası ile ilgili yukarıda ki soruları sormaktadır. Bizde takipçilerimize faydalı olması açısından Çankırı tuz mağarası ile ilgili en merak edilen bilgileri sizler için derledik.

Çankırı Tuz Mağarası Hakkında Genel Bilgi

Mağarada günlük 500-1000 ton arasında tuz üretimi yapılmaktadır. Üretilen tuzların büyük bir bölümü sofralık doğal kristal kaya tuzu ve tuz lambası yapımında kullanılmaktadır. Sabit ısı ve nem özelliği nedeniyle alerjik astım, bronşit, KOAH, nefes darlığı hastaları tarafından ziyaret edilen tuz mağarası yakın gelecekte astım tedavi üniteleri ile hizmet verecek.

Tuz mağarasından çıkarılan sofralık kristal kaya tuzu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için sitemizde yer alan cankirituzlamba.com/blog/122_her-kaya-tuzu-gercekten-dogal-kristal-kaya-tuzu-mudur.html bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Astım ve nefes darlığı hastalarının uğrak mekânı Çankırı’daki tuz mağarasının profesyonel olarak sağlık alanında hizmet vereceği beklenmektedir.

Tuz mağarası Çankırı ilinde yer alan ve ziyaret edilmesi gereken önemli yerler arasında yer almaktadır. Türkiye’de tuz rezervi açısından lider konumda olan mağara birçok turist tarafından ziyaret edilerek sağlık turizmi alanında hizmet vermektedir.

Çankırı tuzu mağarası personeller ile günlük ortalama 1000 ton üretim yapmaktadır. Delme-patlatma yöntemi uygulanmaktadır. Mağaranın belirli alanlarına patlayıcı delikler açılmaktadır. Daha sonra buralara patlayıcı maddeler yerleştirilerek emniyetli şekilde patlatma gerçekleştirilerek tuz kayacı yerinden sökülüyor. Maden İşleri Genel Müdürlüğü bu nedenle insanların mağarada gezdirilmesine sıcak bakmamaktadır. Ancak konuyla ilgili ikna çalışmaları devam etmektedir. Bu nedenle mağaranın sadece turistik amaçlı olduğu söylenemez.

Çankırı Tuz Mağarası Nerede ve Hangi Saatlerde Açık?

Çankırı tuz mağarası konum

Çankırı kaya tuz mağarası Çankırı ilinin Balıbağ köyünde yer almaktadır. Mağara, Çankırı şehir merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Ayrıca Çankırı merkezine varmadan 5 km mesafede yer alan yönlendirici tabelayı takip ederek gidebilirsiniz.

Adres: Balıbağ Köyü, 18000 – Merkez / Çankırı

Çankırı tuz mağarasının adresine Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ziyaret Saatleri: Mağara için standart bir ziyaret saati olmamakla birlikte 10:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edilmesi önerilebilmektedir.

Çankırı Kaya Tuzu Mağarası Giriş Ücreti Var mı?

Tuz mağarasının şimdilik sağlık turizmi açısından değerlendirildiği söylenemez. Öte yandan ağırlıklı olarak tuz çıkarımında kullanılmaktadır. Bu nedenle şuan için mağara ziyaretleri için ücret talep edilmemektedir.

Tuz Mağarası Konaklama Olanağı

Çankırı’da tuz mağarasına yakın olan birçok otel yer almaktadır. Bu nedenle tuz mağarasını ziyaret amacıyla gelerek Çankırı’da konaklayabilecek ve kalabilecek kişiler için konaklama sorunu yaşanmamaktadır.

Tuz Mağarasında Neler Yer alıyor?

Çankırı kaya tuzu mağarasında sadece kaya tuzu kütlelerinin yer aldığı sade bir mağara ile karşılaşmayacaksınız. Peki mağaraya geldiğinizde neler ile karşılaşacağınızı buyurun inceleyelim.

Farklı Galeriler

Tuz mağarasında farklı boyutlarda birbirinden farklı galeriler yer almaktadır. Tuz mağarasına girdiğinizde küçük sayılmayacak ve farklı hisler uyandıracak galeriler ile karşılaşacaksınız.

Eşek ve Tavşan Fosili

Bu başlığın birçoğunuza şaşırtıcı gelebileceğini tahmin edebilmekteyiz. :) Yanlış okumadınız Çankırı tuz mağarasında 200 yıl önce bulunan eşek ve 10 yıl önce bulunan tavşan fosili bozulmamış olarak yer almaktadır. Yüzyıllar öncesinde insanlar eşeklerle tuz mağarasında tuz taşımaktadır. Çankırı’da yer alan eşek fosilinin de bu dönemlerden günümüze ulaştığı bilinmektedir.

Bu fosillerin bozulmadan günümüze ulaşmasının en önemli nedeni tuz mağarasının antibakteriyel olmasıyla ilgilidir. Hatta konuyla ilgili olarak eşeğin çürümediği fark edilince Ankara Maden Teknik Arama( MTA) müzesine götürülse de çürümeye başlayan eşek yeniden tuz mağarasına götürülmektedir.

Kaya Tuzu Lambası ve Tuz Heykelleri

Tuz mağarasında daha dekoratif bir görüntü oluşturması için kristal kaya tuzundan üretilen farklı boyutlarda ki tuz lambası çeşitlerini ve tuz heykellerini de görebileceksiniz.

Eski Tarihi Araçlar

Çankırı tuzu mağarasında eski dönemlerden kalma tarihi araçlarda sergilenmektedir.

Sarkıt ve Dikitler

Tuz mağarasında tuzdan sarkıt ve dikitlerde yer almaktadır.

Değerli takipçilerimiz Çankırı kaya tuzu mağarasından çıkarılan Çankırı tuzu ürünlerini satın alabilmek ya da sipariş oluşturabilmek için https://www.cankirituzlamba.com/ bağlantısından Çankırı kaya tuzu kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Görsel Kaynak: http://www.cankiri.gov.tr/tuz-magarasi

 

Yayınlanan 2019-05-15 TUZ LAMBA, KAYA TUZU, ÇANKIRI TUZ MAĞARASI 2 33317

2 Yorumlar

  • Ferhat Mor

    Ferhat Mor 2023-09-01 Yanıt

    Tuz mağrasına gelen Astım ve Koah hastaları için nasıl bir tedavi yöntemi uygulanıyor.. Yani hastalar mağarada ne yapıyor.. Belirli bir saat mağaranın havasını soluyup içinde mi kalıyorlar.. Bu süreç kaç gün devam ediyor.. Vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • Ercüment

    Ercüment 2019-05-16 Yanıt

    İyi günler,

    Özenle hazırlanmış sitenize bakındım ve tuz tuğlası ürünü ile ilgili aşağıda belirteceğim hususlarda bana yardımcı olursanız sevinirim.

    Balıbağı'ndan doğal olarak çıkarılan ve beyaz renk olmasını istediğim Çankırı kaya tuzundan doğal halden kesimi yapılarak 20x10x10 cm ebatlarında kırıksız ve çatlaksız tuğlalar istiyorum.

    Sitenizde kilo başı 8 TL diyor, bana her bir 20x10x10 ebatlı tuğla kaç kilo gelecek, dönüş yaparsanız memnun olurum.

    Saygılarımla...

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu