Tuz Lambasının Çocuklara ve Bebeklere Faydaları

Tuz Lambasının Çocuklara ve Bebeklere Faydaları

Tuz Lambasının Çocuklara ve Bebeklere Faydaları

Anneler ve babaların en önemli öncelikleri çocuklarının ve bebeklerinin sağlığıdır. Bu nedenle sağlığa faydası olduğu için tuz lambası almak isteyen anne ve babalar ürünü sipariş vermeden önce tarafımıza aşağıda yer alan birçok soruyu sormaktadır:

  • Tuz lambası bebeklere iyi gelir mi?
  • Kaya tuzu lambasının çocuklara/bebeklere zararı var mı?
  • Tuz lambasının bebeklere faydaları nelerdir?

Bu sorular çeşitlense de genel olarak sorulan soruların içeriğinin yukarıda ki soruları kapsadığını söyleyebiliriz.

Sitemizde yer alan birçok yazımızda görüleceği üzere doğal tuz lambası kullanmanın çocuklar ya da bebekler açısından bir farkı yoktur. Yaşı ya da cinsiyeti ne olursa olsun herkes Çankırı tuzu lambasını rahatlıkla kullanabilir. Ancak yanlış kullanımın önüne geçmek için aşağıda yer alan iki önemli uyarıyı dikkate almanızı öneririz:

Dikkat! Çankırı kaya tuzu lambası, adından da anlaşılacağı üzere tuz mağarasında yer alan kristal kaya tuzu kütlelerinden üretilmektedir. Bu nedenle ağırdır ve çocukların ve bebeklerin güvenliği için kolayca erişemeyeceği yerlere koymanızı öneririz.

Uyarı! Tuz lambası, tıbbi bir ürün değildir. Çocukların ve bebeklerin sağlık problemlerini tedavi etmez. Sadece ortamın hava kalitesini artırdığı için önleyici ve rahatlatıcı etkiye sahiptir. Çocuklarınızın ve bebeklerinizin sağlık sorunları için doktorlarınıza başvurmanızı tavsiye ederiz.

Tuz Lambasının Bebeklere ve Çocuklara Faydaları Nelerdir?

  • Yaydığı negatif iyonlar ve higroskopik etkisiyle ortamda yer alan fazlaca nemi çeken tuz lambası, gözümüzle göremeyeceğimiz küçüklükte yer alan kirleticileri yere düşürür ve kendisine çeker. Böylece yaşlıların, bebeklerin, çocukların ve hastaların ihtiyaç duyduğu temiz ve kaliteli havayı sunar.
  • Astım, bronşit, KOAH, burun tıkanıklığı, horlama, nefes darlığı vb. solunuma bağlı sağlık problemleri için rahatlatıcı ve önleyici etkiye sahiptir.
  • Kristal kaya tuzu çeşitlerinden olan Çankırı tuzu, elektromanyetik dalgalara karşı koruyu özelliklere sahiptir. Bu nedenle çocuklar ve bebekler için çok daha önemli ve zararlı olan radyasyona karşı tuz lambası kullanmak yerinde olacaktır.
  • Gelişim çağında ki bebek ve çocukların organları, gelişmiş bireylere göre daha hassastır. Bu nedenle ciğerleri kirliliğe karşı daha hassas olan çocuklar için alerjik astım, bronşit, KOAH, burun tıkanıklığı, horlama, saman nezlesi gibi solunuma bağlı rahatsızlıklara karşı koruyucu ve önleyici bir alternatiftir.
  • 4207 Sayılı Kanun ile 5727 Sayılı Kanunlar kapsamında sigara içilen alanlar daha da azalsa da maalesef çocuklarımızı ve bebeklerimiz, onları açık havaya çıkardığımızda istemeden de olsa sigara dumanına maruz kalabilmektedirler. Sigara ve fabrika dumanı, egzoz gazı, kimyasal atık ve maddelerin olumsuz etkisini en aza indirgemek için çocuklarınızın ve bebeklerinizin odasında tuz lambası bulundurmanız fayda sağlayacaktır.
  • Çocukların ve bebeklerin çok daha rahat bir ortamda uyumasına katkı sağlar.
  • Havanın vitaminleri olarak da ifade edilen kaya tuzu lambası, pozitif iyonları etkisiz hale getirir. Böylece çocuklar daha temiz bir havayı teneffüs etmiş olur.
  • Anne ve babalar ders çalışırken odaklanma sorunu yaşayan yani konsantre olamayan çocukları için, ders çalıştığı odanın masasına tuz lamba koyarak çocuklarının çalışmasını daha verimli hale getirebilir.
  • Gece lambası olarak da kullanılabilen dekoratif tuz gece lambası, çocuk ve bebekleri karanlığa karşı kendilerini daha güvenli hissetmelerini sağlar.

Tuz lambasının faydaları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için “tuz lambası faydaları ve kullanma kılavuzu” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yayınlanan 2020-02-09 TUZ LAMBA 0 7469

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu