Canan Karatay’dan Koronavirüse Karşı Kristal Kaya Tuzu

Canan Karatay’dan Koronavirüse Karşı Kristal Kaya Tuzu

Prof. Dr. Canan Karatay’dan Koronavirüse Karşı Kristal Kaya Tuzu

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs Kovid-19 sebebiyle şuana kadar binlerce kişi yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz günlerde İran’da da rastlanan koronavirüse karşı ülkemiz tarafından birçok önlem alınırken ayrıca bilim insanları tarafından da derinlemesine çalışmalar yapılmaktadır.

Dünya gündeminin tam merkezinde yer alan ölümcül koronavirüs ile ilgili iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay’da konuyla ilgili katıldığı bir televizyon programında önemli tavsiyelerde/uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Canan Karatay’ın konuyla ilgili kristal kaya tuzu tavsiyesi özellikle dikkat çekti. Canan Karatay içtiğimiz su içerisine kristal kaya tuzu koyulmasından bahsetmiştir.

CNN TÜRK’TE yayınlanan bir programda Canan Karatay koronavirüs ile ilgili aşağıda ki ayrıntılara dikkat çekti:

Canan Karatay tarafından öncelikle koronavirüsün yeni bir şey olmadığı vurgulandı. Şimdiye kadar hâlihazırda 6 tane koronavirüs olduğunu belirten Karatay, 7. Olarak 19 olduğunu belirtti.

Senelerden beri bu virüsün olduğunu ve yeni olmadığını belirten Canan Karatay, konunun panik olarak sunulmasını doğru bulmadı. Amerika Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi( CDC) raporuna göre Ocak ayının ortasına( 18 Ocak’a ) kadar 15 milyon kişinin grip olduğunu belirtmiştir. Bu hastaların 140 bini hastaneye yatmış. Bu hastalardan 8.200 kişi’de vefat etmiş. Neden bunlar söylenmiyor da koronavirüs söyleniyor? Ayrıca Çin’de ölenlerin büyük çoğunluğu 80 yaşının üzerinde. Yani ölenlerin tek değil birçok hastalığı var. Bu nedenle bu durum dünyayı çokta korkutacak bir durum değil. Zaten biz virüsler ile yaşamaktayız.

Prof. Dr. Canan Karatay, vücudumuzda yer alan mikrobiyon ( virüs ve bakteriler) sayısı vücudumuzda ki hücrelerin sayısından çok fazla. Amerika’da sadece Kasım, Aralık ve Ocak aylarında 8 bin kişi ölmüş. Yani bu yeni bir şey değil.

Koronavirüs ve Grip Virüsüne Karşı Kristal Kaya Tuzu, Kelle Paça…

  • Kelle paça bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  • Kış aylarında temiz havada dolaşacağız. Ayrıca kış aylarında soğuktan korkmayacağız,  sıcak çok tehlikeli.
  • Kış aylarında kalabalık yerlerden uzak duracağız, evlerimizi havalandıracağız.
  • Bol su içeceğiz. Ancak bol suyu kristal kaya tuzu ile içeceğiz.

Bir bardak suya ne kadar kristal kaya tuzu koyulmasının sorulması üzerine Canan Karatay, ne kadar içebiliyorsak o kadar koyulması gerektiğini belirtmiştir.

Neden Kristal Kaya Tuzu?

Kristal kaya tuzunda 84 tane dengeli mineral yer almaktadır. Bildiğimiz Sodyum Klorür olan sofra tuzundan bahsetmiyorum.

Vücudumuzda bulunan dost bakterilerin sayısı ve gücü artırılmalı. Bunu kış sebzeleri ile sağlayabiliriz. En başta lahana, turp, kereviz, sarımsak, soğan, pırasa, pancar… Ayrıca soğuk sıkım zeytinyağı, köy tereyağı da prebiyotiktir. Bunlar çok önemli. Bunlar tuzu azalmamış sağlıklı bir topraktaysa ki doğa bize bunu göstermektedir.

Probiyotikler ise canlı bakterilerdir. Ev yoğurdu, ev sirkesi, turşu suyunda bulunur.

Peki, Prof. Dr. Canan Karatay’ın belirtmiş olduğu içeceğimiz suyu kristal kaya tuzu nasıl hazırlayıp içebiliriz?

Çankırı Tuz Lamba’dan Kaya Tuzlu Su Tarifi

İki şekilde yapabiliriz. Öncelikle Prof. Dr. Canan Karatay’ında ifade ettiği üzere kullanılacak tuzun kristal nitelikte ki kaya tuzu olması gerekir. Bu tuz Çankırı tuzu olabileceği gibi Kırıkkale Delice tuzu, Kırşehir tuzu vb. diğer kristal kaya tuzu çeşitleri de olabilir. Bizim tavsiyemiz sole tuz kullanımı ile sole hazırlanmasıdır. Yani tamamen kristal olan kaya tuzunun belirli ölçülerde kullanılmasıdır. Ancak yemeklik kristal Çankırı tuzu çeşitleri ile ya da diğer kaya tuzu çeşitleri ile de bu karışım hazırlanabilir.

Çankırı kristal kaya tuzu çeşitleri için cankirituzlamba.com/25-cankiri-kaya-tuzu bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlanan 2020-02-25 HABERLER, KAYA TUZU, DELİCE TUZU, TUZLU SU 0 11999

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu