Tuz Lambaları Uykusuzluk İle Nasıl Savaşmaktadır?

Tuz Lambaları Uykusuzluk İle Nasıl Savaşmaktadır?

Tuz Lambaları Uykusuzluk İle Nasıl Savaşmaktadır?

Uykusuzluk diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de en önemli sağlık problemleri arasında yer almaktadır.  Yapılan araştırmalara göre uykusuzluk oranı %10 civarında seyretmektedir. Türkiye’de yaklaşık olarak 8 milyon kişi kronik uykusuzluk sorunu yaşamaktadır. 

Uykusuzluk için başvurulan en doğal ve etkili yöntemler arasında Çankırı kaya tuzu lambaları da yer alabilmektedir. Tuz lambasının uyku kabiliyetini nasıl artırabildiğini daha iyi anlamak için bazı faydalardan bahsedelim.

Radikal Parçacıkları Yere Düşürme

Çankırı kaya tuz lambaları iç kısımda yer alan ampulün tuzu ısıtmasıyla eksi iyon yayar. Bu sağlıklı negatif iyonlar sayesinde lambalar havada yer alan radikal parçacıkları çeker ve nötrleşmesini sağlar. Özellikle kaya tuzu üzerinde yer alan kil (damar) bu parçacıkları lamba yandığı sürece tutar ve tekrar havaya bırakmaz. Bunun sonucunda bu maddeler ortamda yer almadığı için nefes alımı kolaylaşmakta ve birçok kişi dinlenmiş olarak uyanmaktadır. Ayrıca kristal tuz lambaların beyinde ki kan akışını teşvik etmesi nedeniyle uykuya dalmak kolaylaştığı gibi uykuda ki rahatlık daha da artar.

Ortamda Yer Alan Kokunun Azalması

Bir ortamda küf, toz, kir gibi etkenlerden dolayı rahatsız edici bir koku varsa rahat bir uyku ortamının olmaması gayet normal. Ortamda yer alan bu tür rahatsız edici kokular uykusuzluğa neden olacaktır.  Kaya tuzu gece lambaları ortamda yer alan bu tarz maddeleri kendisine çekeceği için kokunun azalmasına doğrudan katkı sağlayacaktır. 

Radyasyonun Etkisini Azaltmak

Radyasyon ya da elektromanyetik dalgaların azalması uykunun daha da kaliteli olmasına doğrudan katkı sağlayacaktır. Çünkü radyasyon uyku ile etkileşime girdiğinde huzursuzluk ortamı oluşturabileceği için uykunun kalite düzeyini düşürecektir.  

Gece tuzu lambası radyasyonun nötralize olmasına yardımcı olabilmektedir. Özellikle radyasyon emici biblo ve kırmızı tuz lamba gibi kaya tuzunda yer alan kil ya da damarın fazlaca olduğu ürünlerin elektromanyetik dalgaları geçişini önlediğine dair pek çok açıklama mevcuttur.  

Nem Düzeyinin Azalması

Tuz lambasının en önemli yönlerinden birisi de ortamda yer alan aşırı nemliliği dengelemesidir.  Aşırı nem termal stres olarak isimlendirilen özelikle psikoloji üzerinde olumsuz etki oluşturan stresin artmasını sağlamaktadır. Çankırı kaya tuzu merkezi noktasında yer alan ve ısıtıcı özelliğe sahip ampul sayesinde ısı düzeyi artar ve ortamda ki su moleküllerini kendisine çeker.  Tuz lambaların nem düzeyini dengelemesi sayesinde aşırı nemin doğurduğu termal stres ile öksürük ve horlama insidansı önemli ölçüde azalabileceği için uyku daha kaliteli hale gelecektir.

DİKKAT!  Yukarıda tuz lambasının uyku üzerinde ki pozitif etkilerinden bahsettik. Ancak tuz lambasının yanlış kullanımından dolayı bu etkiyi negatif hale getirmekte mümkün. Uyurken çok yakınımıza koyacağımız ya da yüksek watt değerine( 15 watt üzeri) sahip ampulle kullanılacak olan lamba, ışığıyla bizi olumsuz yönde etkileyecektir ve uyku kalitemizin düşmesine neden olacaktır. Ayrıca gece salgılanan ve yapılan araştırma sonuçlarına göre pek çok açıdan fayda sağlayan melatonin hormonunun salgılanmasını önleyecektir. Zaten kullanılan alanın dış ortamla ya da diğer odalarla temasının kesilmesi durumunda lamba nerede olursa olsun aynı etki ve faydayı sağlayacaktır. 

Bir önceki blog yazımız olan '' Doğal tuz ve tuz lamba hakkında söyleyeceklerim var'' başlıklı ve takipçilerimizden Sayın Çiğdem Ünal tarafından kaleme alınan yazıda kristal tuz, tuz lamba hakkında, doğal tuz, kristal tuz kullanımı, rafine tuz zararları, kristal tuz faydaları, sofra tuzu ve tuz mağarası konularından bahsedilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 4 3859

4 Yorumlar

  • Ercan AKTAŞ

    Ercan AKTAŞ 2017-10-28 Yanıt

    2 adet 8 kg lik tuzlambası siparişi verdim.telefonda aradım ve teyit ettirdim.sitede ve telefonda yanında tuz ve tuz sabunu hediye gönderileceği de söylendi.(siteden baktıgımda hediyelerin 15 tl kadar olduğunu gördüm.bunun yerine ederi kadar(4-5 adet) tuz tuğlası gönderilmesini rica ettim.
    birkaç gün sonra paket geldi.kutudan 2 adet lamba ve 1 adet sabundan daha kücük bir tuz parçası cıktı.yani satıcı sözünde durmamıştı.
    telefonla ulaştığım satıcı elemanlarının bir hata yaptığını yanlışlığın telefi edileceğini 1 adet tuz lambası ve 4-5 adet gerçek tuz tuğlası göndereceğini iade etmeme gerek olmadığını söyledi.
    ve aradan neredeyse bir hafta geçti.sonuç kocaman bir sıfır
    bu süre içinde birkaç tane siteden mesaj gönderdim.facebook ta mesaj gönderdim şahış ilgileneceğini ve hemen ürünleri kargolayacağını söyledi.4-5 defada satıcıyla telefonda görştüm her seferinde göndereceğini söyledi
    şimdi ne yapmalıyım?okadar araştırıp sizden ürün alıp yanıltıldığımamı üzüleyim,okadar telefon ve mesajdan sonra bırakkın özürü açıklayıcı bir mesaj yazılmadığınamı üzüleyim.

    hala bekliyorum bakalım sonuç ne olacak...
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-10-28 Yanıt

      Merhabalar, size pazartesi itibariyle arama yapacagimizi bildirmistik. Ancak resmi facebook sayfamızda da ifade ettiğimiz üzere bizi uzen bir vefat olayi oldugu icin 27 Ekim tarihi itibariyle başladı çalışmalarımız. Size bir iş günü sonra ulaşılmış olacak. Anlayisiniz icin tesekkur eder, iyi calismalar dileriz
      • Ercan AKTAŞ

        Ercan AKTAŞ 2017-10-28 Yanıt

        Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.
  • Ahmet Bayındır

    Ahmet Bayındır 2017-08-28 Yanıt

    İyi günler sizden bir tuz lamba almak istiyorum. Şırnakta özel harekat polisi olarak görev yapmaktayım özel kargo şirketleri çalışmıyor sadece ptt kargo çalışıyor ürünü ptt kargo aracılığı ile gönderme şansınız var mı?

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu