İyi Ki Tuz Lambası Kullanıyorum

İyi Ki Tuz Lambası Kullanıyorum

Kaya tuzunun tuz lambası olarak kullanılması fikrinin keşfi yakın zamanlara dayanmaktadır. Tuz lambasının ham maddesi kaya tuzu olan dekoratif ve insan sağlığı açısından faydaları bulunan bir lamba çeşididir. Çankırı kaya tuzu mağaralarından kimyasal teması olmadan doğal yöntemlerle çıkarılan doğal tuz kütlelerinden üretilen tuz lambaları kullanan bireylerin vazgeçilmezi olmaktadır. Genellikle yatak odalarında gece lambası olarak tercih edilen doğal tuz lambasının ofis ve benzeri iş yerlerinde de oldukça fazla kullanıldığı bilinmektedir.

Günümüz de tuz lambasının adından bu kadar sıkça söz ettirmesinin sebebi fiziksel ve ruhsal açıdan birçok rahatsızlığa doğal çözüm olmasıdır. İlaç veya tıbbi herhangi bir ürün kullanmadan, kimyasal ile temas etmeden sadece bir tuş ile insan sağlığı açısından faydalı olan negatif iyonları harekete geçirebilirsiniz. Yaşamımızın tuz lambasından önce ve tuz lambasından sonrası diye ayrılacağı iyi ki tuz lambası kullanıyorum diyebileceğiniz uzun süreli kullanım sağlayan tuz lambası Çankırı'nın doğal oluşumlu tuz mağaralarından kopup gelmektedir.

İYİ Kİ TUZ LAMBASI KULLANIYORUM

Tuz Lambasının Şifa Olduğu Rahatsızlıklar

Öncelikle doğal kaya tuzu lambasının bir ilaç olmadığını ortaya çıkan rahatsızlıklarınızı öncelikle uzman doktor teşhisi ve tedavisi sürecine başlamanız gerektiğini belirttikten sonra bilinen diğer alternatif tıp yöntemleri gibi tuz lambasının da doğal olarak bazı rahatsızlıklara şifa olduğu ve tedavi sürecini kolaylaştırdığı, hastalıkların oluşumunu engellediği gözlemlenmiştir.

Tuz lambası bulunduğu ortamda ki nemi tutma, negatif iyon yayma ve havayı iyonize etme özellikleri bulunur. Bu özellikleri sayesinde hastaların iyi ki tuz lambası kullanıyorum diyebileceği aşağıda belirtmekte olduğumuz rahatsızlıkların tedavi süreçlerinde destekleyici olur.

  • Krup, koah, öksürük
  • Astım atakları
  • Grip gibi soğuk algınlığına bağlı rahatsızlıklar
  • Solunum alerjileri gibi tüm üst solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde destekleyici tedavi olarak görev alır ve hastalıkların oluşum sürecini engellerken iyileşme sürecini de hızlandırır.
  • Strese bağlı baş ağrısı
  • Kas ağrıları
  • Uykusuzluk

Siz de bu rahatsızlıkların herhangi birinden muzdaripseniz web sitemiz üzerinden dilediğiniz ağırlık veya şekilde sipariş oluşturabilirsiniz.

Tuz Lambası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her tuz lambası farklı ağırlıklara sahip olarak üretilmektedir. Bunun sebebi tuz lambasının kullanılacağı mekan boyutlarının da farklılık göstermesidir. Kullanılacak olan mekanın m2’sine bağlı olarak doğru ağırlıkta tuz lambası seçmeniz alacağınız verimi de direkt olarak artıracaktır. Örneğin 10 m2 büyüklükte ki çalışma odası veya yatak odası gibi ortamlarda 4-5 kg ağırlığa sahip olan tuz lambası ideal ağırlık olarak kabul edilmektedir. Ofis gibi daha büyük ortamlarda veya elektromanyetik ışınların fazla olduğu mekanlarda 9-10 kg ağırlığında ki tuz lambalarının tercih edilmesi önerilmektedir.

Tuz Lambasının Doğru Kullanımı

Siz de kullandığınız doğal kaya tuzu tuz lambasının rahatsızlıklarınızın doğal çözümü olması ve iyi ki tuz lambası kullanıyorum diyebilmeniz için satın alacağınız tuz lambası seçimine dikkat etmeli ve doğru kullanmaya özen göstermelisiniz. Öncelikle odanızın büyüklüğüne oranla doğru seçim yaparak aldığınız tuz lambanızı uyumadan önce yatak odanızda bir kaç saat çalıştırabileceğiniz gibi gün içerisinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha etkili sonuç almanın en önemli kuralı kullanıldığı odanın kapısının kapalı olması ve belirli aralıklarla tuz lambasının temizliğinin yapılması gerektiğidir.

Tuz lambanızın temizliği için iki günde bir çok ıslak veya çok kuru olmayan nemli bir bez ile ovarak temizleyebilirsiniz.

Tuz Lambası Nasıl Etki Eder?

Prize takarak çalıştırdığınız tuz lambanız bir süre sonra ısınarak negatif iyon yaymaya başlayacaktır. Ortaya çıkan bu enerji doğal kaya tuzu ile etkileşime girerek ortama negatif iyon salınımı yapacaktır. Evinizde kullandığınız televizyon, telefon, tablet, telefon gibi teknolojik cihazların yaydığı zararlı elektromanyetik ışınların tutulmasını negatif  iyonlar sayesinde sağlar. Aynı zamanda ortamda uçuşan toz, tüy ve benzeri kirlerin tutulması da yine doğal tuz lambasının ısınarak negatif iyon yaymasıyla olmaktadır.

Tuz Lambasının Sağladığı Faydalar

Doğal kaya tuzu lambasını kullanan kişilerin vazgeçilmezinin olmasının en önemli sebebi tuz lambasından uzun süreli sağladıkları faydadır. Uzun yıllar aynı performansta kullanım sağlayabileceğiniz tuz lambasının size ve sevdiklerinize doğal olarak sunacağı faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Sinüslerde oluşmuş olan iltahabı azaaltmada yardımcı olur.
  • Mide asidini düzenlerken aynı zamanda sindirim uyarısında da bulunarak iştah açmaya yardımcı olur.
  • Nefes darlığı, astım, bronşit, alerjik üst solunum yolu hastalıklarında bronşları açılmasına yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve dolaylı olarak vücut  direnç kazanır.

Bu ve benzeri üst solunum yolu hastalıklarının tedavi sürecinde büyük rol alan tuz lambası tamamen doğal yöntemler kullanılarak çıkarılır ve yine işlenip son halini alması için el yapımı içeren bir süreçten geçer.

Tuz lambasının faydaları hakkında kapsamlı bilgi edinmek cankirituzlamba.com/blog/104_tuz-lambalari-faydalari-ve-kullanma-kilavuzu.html bağlantısında yer alan tuz lambasının faydaları ve kullanma kılavuzu başlıklı yazımızı bağlantıyı tıklayarak özellikle okumanızı tavsiye ederiz.

Yayınlanan 2021-05-23 TUZ LAMBA, KAYA TUZU, NEGATİF İYON 0 1146

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu