Tuz Tuğlasının Kullanım Alanları

Tuz Tuğlasının Kullanım Alanları

Himalaya tuz tuğlası Pakistan sınırlarında bulunan Pencap bölgesinden çıkarılan kaya formundaki tuzlardan oluşturulan bir tuz çeşididir. Pembemsi bir renge sahip olan himalaya tuzu sofra tuzu olarak kullanımının yanı sıra son yıllarda tuz tuğlası ve tuz lambası olarakta yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Besin değeri sofra tuzuna benzeyen himalaya tuzunu demir, kalsiyum, çinko, magnezyum, krom, sülfat gibi 84 adet minerali bünyesinde barındırır. Mineral kaynağı doğal kaya tuzunun ve himalaya tuzunun tuz tuğlası formunda kullanılarak oluşturulan spa merkezlerinde veya terapi odalarında belirli süre içerisinde vücudunuza şifa olarak alabilmeniz mümkündür.

Çankırı ve Himalaya Tuz Tuğlası Kullanım Alanları

Doğal kaya tuzu tuğlasının( Çankırı tuzu, Kırşehir tuzu, Nevşehir tuzu vb. tuzlardan üretilen) veya himalaya tuz tuğlasının her geçen gün çeşitli kullanım alanları ortaya çıkmaktadır. Mesela tuz tuğlalarının veya diğer adıyla tuz bloklarının Dry Aged Soğutma Sistemlerinde kullanıldığını hiç duydunuz mu? Faydası kanıtlanmış olan birbirinden özel kullanım alanları şu şekildedir;

  • Himalaya tuz tuğlası ve Çankırı tuz tuğlası yoga, spa merkezi, tuz tuğlası yatağı gibi rahatlatıcı terapi mekanlarında ruhsal ve fiziksel açıdan tedavi edici olarak kullanılır.
  • Tuz tuğlasının bir diğer yaygın kullanım alanında ısıtılarak her türlü yiyeceğin doğrudan pişirilmesi aşamasında kullanılması işlemidir. Çok yüksek ısıda ısıtılmış olan tuz bloğu tüm yiyeceklerde eşsiz tepki gösterirken yiyeceklerinizi hafif tuzlayarak lezzetli ve hafif bir pişirme şekli sunar.
  • Tuz tuğlasının son dönemlerde oldukça popülerlik kazanmış olan kullanım şeklide kuru dinlendirilmiş et üretilmesi işleminde dry aged soğutma sistemleri dolaplarında kullanılmasıdır.

tuz tuğlası kullanım alanları

Dry Aged Soğutma Sistemleri İçerisinde Tuz Tuğlaları 

Dry aged dolaplarında kullanılan tuz tuğlasının nem çekici özelliği sayesinde soğutma sistemi içerisinde ki etin yumuşayarak hızlı pişmesine katkı sağlarken ayrıca bu süreçte bakteri ve mikropların da üremesine engel olur. Özellikle et ve et ürünleri üreticilerinin ilgi odağı olan tuz tuğlasının kalitesi bu noktada en önemli faktördür. Soğutma sistemleri için orijinal, doğal, ve dayanıklı tuz tuğlası bloğu temini için firmamızla iletişime geçebilir veya hızlı sipariş oluşturabilirsiniz.

dry aged soğutma sistemleri

Tuz Tuğlası – Tuz Bloğu Faydaları

Tuz tuğlası kullanımında en çok tercih edilen yöntem olan Haloterapi amacıyla terapi odasında bulunan duvar, taban ve tavanda yoğun tuz kullanımı sayesinde birçok cilt hastalığına, üst solunum yolu rahatsızlıklarına ve psikolojik sorunların tedavisinde iyileştirici etkisi olduğu görülmüştür. Sizler de aşağıda listelemekte olduğumuz rahatsızlıklardan herhangi birinden şikayetçiyseniz ve zararsız, ilaçsız aynı zamanda doğal bir tedavi yöntemi arayışındaysanız tuz tuğlasıyla dizayn edilmiş bir Haloterapi odasında veya terapi yatağında şifa bulabilirsiniz.

  • Astım, bronşit, koah, krup, grip, öksürük, nefes darlığı gibi birçok solunum yolu rahatsızlarını rahatlatıcı, tedavi edici ve hastalıkların oluşmasını önleyici etkisi gözlemlenmiştir.
  • Alerji, egzama, sedef, akne, dermatit gibi cilt rahatsızlıkları azaltır ve iyileştirme sürecini hızlandırır.
  • Horlamayı önler ve düzenli bir uyku sistemi oluşmasına yardımcı olur.
  • Soğuk algınlığı, mevsim geçişlerinde oluşan hastalıkları ilaçsız olarak tedavi eder.
  • Polene karşı oluşan alerjik reaksiyonu engeller.

Tuz Tuğlasıyla Yapılan Tuz Odası Terapi Süreci Nasıl İşler?

Tuz tuğlasıyla döşenmiş olan tuz terapi odasında tuğlaların arka kısmına yerleştirilen ışık sisteminin aktifleşmesiyle bir süre sonra tuz tuğlasının da ısınmasını ve ortama negatif iyon dediğimiz faydaları iyonları yaymasını sağlar. Ortama yayılan bu iyonlar tedavi sürecini başlatır ve düzenli terapi sonrası etkili sonuç almanıza yardımcı olur.

Bir önceki yazımız olan "Tuz Tuğlası Nedir, Ne İşe Yarar" başlıklı yazıda kaya tuzu tuğlası tanımından ve fonksiyonlarından bahsedilmiştir. 

Yayınlanan 2021-05-31 TUZ TUĞLASI, DRY AGED DOLAPLARI TUZ TUĞLASI 0 2262

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu