Tuz Lambası Satın Almada Karar Verme Süreci

Tuz Lambası Satın Almada Karar Verme Süreci

Tuz Lambası Satın Almada Karar Verme Süreci

Tuz lambası türlerinin tamamı için aynı amacın geçerli olduğunu söyleyemeyiz.  Bununla birlikte her bir lambanın da tekbir amacı ya da aynı amaca hizmet ettiğinden de bahsedemeyiz. Bu nedenle tuz lambası satın alma işleminden önce bir karar verme sürecinden geçeceğimizi söylemek yerinde olacaktır.

 Biz de bu noktada bu sürecin olumlu yönde hızlanması ve amaca en uygun kararı almak adına yapılması gerekenlerden ya da yapılmasını tavsiye ettiklerimizden bahsedeceğiz. Bu yazımızda tuz lambası satın almadan önce karar verme sürecinde sorulması gereken sorulardan bahsedeceğiz.

İster faydası için olsun ister faydası dışında ki etmenler için olsun ilk sorumuzda amacımızı ortaya koymamız gerekecektir. Daha sonra ki sorular bu amaç sorusu arkasında şekillenecektir.

Tuz lambası pek çok amaçla tercih edilebilir.  Tek başına sağlık yönüyle tercih edilebileceği gibi tek başına dekoratif amaçlı da tercih edilebilir. Bazen temel olarak belirtmiş olduğumuz iki amacı da maksimum düzeyde karşılayacak şekilde de seçilebilir.

Eğer amacınız sadece sağlık yani tuz lambasının faydası ise işinizin oldukça kolay olduğunu söyleyebiliriz. Bu yönde sizlere tavsiye edeceğimiz modellerimizin elbette ki doğal tuz lambası olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü doğal gece lambalarımızın kg itibariyle daha çok negatif iyon yayabileceği için yani pozitif iyonlara karşı yaymış olduğu negatif iyonlarla iyon dengesini sağlayacağı için sadece fayda yönüyle tercih eden müşterilerimiz açısından oldukça avantajlıdır.

 Ancak tüm doğal iyon lambalarının aynı etkiyi gösterdiğini söylemek mümkün değil. Isınan tuz miktarı arttıkça yayılan sağlıklı iyonlar artacağı için ağırlığın maksimum düzeyde olması önem arz etmektedir.

Eğer amacınız fayda ise sormanız gereken tek bir soru vardır:

Soru: Tuz lambası almakta ki amacınız nedir? (Sağlık-fayda)

Sonuç: Amacınız tek başına sağlık yani fayda yönü ise doğal modeller içerisinde yer alan doğal Çankırı gece lambaları tavsiye edilebilir.

Eğer amacınız faydadan ziyade görsellikse burada sorulması gereken dört temel soru olduğunu söyleyebiliriz.( Amaç, kim için, alt amaç, mesaj). Bu durumu örneklerle açıklamakta yarar olduğu kanısındayız.

Örnek 1:  Tuz lambası almakta ki amacınız nedir?( Görsellik-estetik)

Tuz lambasını kim için alacaksınız? ( Kendi evim için alacağım)

Kendi evinize almaktaki amacınız nedir? ( Daha çok ziyaretçilerimin farklı ve güzel bir görünüm ile karşılaşmasını sağlamak)

Bu görünümü nasıl bir mesaj vererek sağlamayı düşünüyorsunuz? (Nostaljik tuz lambası alarak)

Sonuç: Tornalık ürünlerimizden gaz lambası ya da vazo tuz lambası amacınızı karşılayabilir.

Örnek 2: Tuz lambası almaktaki amacınız nedir( Görsellik-Estetik)

Kim için alacaksınız? ( Kız arkadaşım için hediye olarak almak istiyorum)

Kız arkadaşınıza almaktaki amacınız nedir? ( Farklı bir hediye verme isteği)

Bu görünümü nasıl bir mesaj vererek sağlamayı düşünüyorsunuz? (Romantik olduğumu hissettiren bir tuz lambası satın alarak)

Sonuç: Kalp şekilli tuzlambası türleri ya da şömine tuz lambası amacınızı karşılayabilir.

Örnek 3: Tuz lambası almaktaki amacınız nedir? ( Görsellik –Estetik)

Kime almayı düşünüyorsunuz?  ( Arkadaşım için almayı düşünüyorum)

Arkadaşınıza almaktaki amacınız nedir? ( Özel bir nedeni yok)

Tercih edeceğiniz üründe nasıl bir mesaj vermek istiyorsunuz?( Ona iyi bir dost olduğumuzu hissettirebilmek istiyorum)

Sonuç: Yüzey baskılı tuz lambaları üzerine sevdiğiniz ya da arkadaşınızın sevdiği bir yazıyı istediğiniz şekillerle baskı olarak yaptırmak amacınızı karşılayabilir.

Hem faydası hem de estetik yönü yüksek bir kaya tuzu lambası almak istiyorsanız yine yukarıda ki dört soruya cevap vermeniz gerekmektedir. Ancak burada kg ağırlığı detayına daha çok dikkat etmemiz gerekmektedir.

Şimdi tuz lambası satın almak ya da sipariş vermek isteyip karar verme aşamasını hızlandırmak için aşağıda ki soruları sorabilirsiniz ve sonuç olarak hangi ürünün amacınızı en çok karşılayan ürün olduğunu belirleyebilirsiniz.

Müşterilerimiz için karar verme sürecine dönük örnek sorular:

1) Tuz lambası satın almakta ki amacınız nedir?

Cevap:

2) Kime almayı düşünüyorsunuz?

Cevap:

3) Bahsettiğiniz kişiye almakta ki alt amacınız nedir?

Cevap:

4) Tercih ettiğiniz ürün ya da ürünlerde nasıl bir mesaj vermek istiyorsunuz?

Cevap:

Sonuç:

Bir önceki blog yazımız ''2016 Yılı İkinci Çeyreğinde Toptan Tuz Lambası Satışı'' başlıklı yazı toptan tuz lambası, tuz gece lambası hakkında bilgiler içermektedir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 2 1990

2 Yorumlar

  • Yasemin BOZKURT

    Yasemin BOZKURT 2017-09-11 Yanıt

    Merhaba ben nostaljik bir tuz lambası almak istiyorum bana hangi lambalarınızdan önerirsiniz? Ayrıca nostaljik ya da diğer tuz lambalarını nerelerde kullanabilirim ben yatak odam için almak istiyorum daha çok.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-11 Yanıt

      Merhaba Yasemin Hanım, Nostajik tuz lambası olarak sizlere Gaz lambası ya da vazo tuz lambası modellerimizi önerebiliriz. Gerek nostaljik tuz lambası gerek diğer iyon lambalarını evinizin yatak odası, oturma odası, misafir odası gibi tüm alanlarında kullanabilirsiniz.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu