Kristal Tuz Lambalarının Etkisi

Kristal Tuz Lambalarının Etkisi

Kristal Tuz Lambalarının Etkisi

Dünyada 1990 yılından bugüne tuz lambası, oturma odası ve çalışma odası gibi mekanlarda bulunmaktaydı ve bu zamandan itibaren kaya tuzu lambalarının sağlık ve insan ruhu üzerinde ki etkisi araştırılmaktaydı. Bu çalışmalar sönük yapıda değildi elbette. Gayet sıcak ve bilimsel bir atmosferde yapılmaktaydı. Sahip olduğu hoş bir ışık ve doğal tonları ile ortamı daha da keyifli hale getiren Çankırı tuz lambası, pozitif iyonlara karşı yaymış olduğu negatif iyonlarla havayı zenginleştirmekte ve elektromanyetik kirliliği en aza indirmektedir. Beyaz olduğu için farklı içerisinde ki ışığın rengine bürünen tuz lamba, sahip olduğu rengin doğal ve güzel havasını o alana verebilmektedir. Örnek vermek gerekirse kırmızı, turuncu gibi sıcak renk olarak nitelendireceğimiz lambalarla kullanacağımız bu iyon lambaları oturma odası, yemek odası, çocuk odası gibi yaşam alanlarını sıcak hale getirmektedir.Bütün renklerin bir anlamı vardır ve bu renkler insan yaşamında olumlu ya da olumsuz etkiye sahiptir. Renk terapisi olarak isimlendirilen terapi türü de bu anlamların sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Mesela beyaz, pembe, sarı, turuncu, kırmızı gibi renkler insanlar üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Aslında bu renkler insan ruhu üzerinde ki olumlu etkisi nedeniyle renk terapisi üzerinde kullanıldığı gibi insan organizması üzerinde de kullanılmaktadır. Bütün bu renklerin etkisi farklılık göstermektedir. Örneğin bazı renkler cesaret duygusunu artırırken bazı renkler doğrudan rahatlatmaktadır.Bazı renkler yaratıcılık, konsantrasyon gibi yönleri güçlendirirken bazısı daha zinde olmaya katkı sağlamaktadır. İşte Çankırı tuz lambalarının en güzel yanı istenilen rengi alabilmesinde gizlidir. Oldukça popüler olan himalaya tuzu lambasının tuz rengi turuncu olduğu için içerisine hangi renk lamba koyarsanız koyun lamba o rengi alamamakta. Ancak Çankırı tuz lamba öyle değil. Hangi renge sahip ampulü takarsanız takın o ışığın rengini alabilmesi Çankırı tuz lambasının bahsi geçen himalaya tuz lambasına göre sadece bu yönüyle dahi bir adım önde olduğunu gösterebilmektedir. Bu nedenle bu kaya tuzu lambalarının seminerlerde, terapi odalarında, evlerde farklı odalarda ve daha pek çok kullanım alanında bırakmış olduğu hoş havadan dolayı çok mutlu olduğumuzu söyleyebiliriz.

Madem renklerin olumlu ya da olumsuz etkisinden bahsettik. Tuz lambası alırken renk seçimine karar vermede belirleyici durumda olan renklerin faydasından bahsetmekte fayda olduğu kanısındayız.

Beyaz Işık:Konsantrasyonu artırmaktadır.
Pembe ışık: Aktif yönü teşvik etmektedir.
Sarı ışık: Olumlu düşünme ve neşeli hale katkı sağlamaktadır.
Turuncu ışık: Yaratıcılığı teşvik etmekte ve sarı ışık gibi neşelendirmektedir.
Kırmızı renk: 

Aktif hale getirmekte ve iştah açmaktadır.

Tuz Lambasının İyonlaştırıcı Etkisi

Tuz lambalarının en önemli özelliği yaymış olduğu eksi iyonlardır. Birçok çalışma bu deneyimi çürütmek ya da kanıtlamak için yapılmıştır. Ancak bu yönde yapılan çalışmalar tuzun ısınmasıyla havada ki negatif iyonları zenginleştirdiğini ortaya koymuştur. Ayrıca tuz lamba, yaymış olduğu negatif iyonla elektrikli ev aletlerinin yaymış olduğu radyasyona karşı da etkilidir. Bu konuda ayrıntılı bilgi edinmek için radyasyona karşı kaya tuzu ve kaktüs yazısını okuyabilirsiniz. 

Bir önceki blog yazımız olan Hediye Tercihinde Tuz Lambası  başlıklı yazı hediye tuz lambası, tuz lambası tercihi, hediye konularında bilgi vermektedir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 5 3030

5 Yorumlar

  • Resul ŞAHİN

    Resul ŞAHİN 2017-09-20 Yanıt

    Evime gelen ziyaretçilerimiz evdeki değişikliği hemen farketmeye başlıyor ve uykuları gelmeye başlıyor :) Toplamda üç adet sipariş vermiştim birini oğlum aldı ve kızına çok fayda sağladığını ve çabuk etki ettiğini söyledi. Sizden tekrar tuz lambası ve daha önce hiç satın almadığım tuzdan sabun sipariş edeceğim daha sonra.
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-20 Yanıt

      Merhaba Resul Bey, ürünlerimizden memnun kalmanız memnuniyet verici. Elbette sitemizden veya müşteri hizmetlerimizden siparişinizi oluşturabilirsiniz :)) İyi günler dileriz.
  • Fatih

    Fatih 2017-09-12 Yanıt

    Yüzey baskılı tuz yambalarıda ortama negatif iyon salıyor mu. Sağlık için etkisi var mıi
  • SEMRA KARIŞMAN

    SEMRA KARIŞMAN 2017-09-12 Yanıt

    15 m²’den küçük çocuk odası için kaç kiloluk tuz lambası almalıyım. Birde alacağımız tuz lambası doğal mı olmalı?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-12 Yanıt

      Merhaba Semra Hanım, Genel olarak metrekare/3= kg şeklinde bir hesap yapmaktayız. Bu katsayı ortalama bir değerdir. 15 m² için lambanın verimli olabilmesi için 4,5-5 kg(en az) ağırlığında lamba alabilirsiniz. Bütün tuz lambalarımız doğaldır ve tuzun doğasını bozan herhangi bir işlemden geçmez. Doğal modeller kategorisi şekillendirmemiş lambaları ifade etmektedir. Sadece faydası için tuz lambası alacaksanız https://www.cankirituzlamba.com/14-dogal-modeller linkinde ki doğal modellerimizi tavsiye edebiliriz. Ancak hem estetik yönüyle hem de faydası için tuz lambası almayı düşünüyorsanız şekilli modellerimizi tercih edebilirsiniz.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu