Tuz Lambası Tasarımı

Tuz Lambası Tasarımı

Tuz Lambası Tasarımı

Tuz lambası tasarımı, tuzlamba yapımının en büyük ayağıdır şüphesiz. Tuz lambası üzerine harcanan emeği fiziksel emek ve zihinsel emek adı altında ikiye ayırırsak tasarımın tasarımı, zihinsel emeğin yoğunlaştığı kısım olarak ele almamız gerekir. Bu aşama yani tasarım boyutu, iyon lambası alım ve satımı ile ilgilenen bir işletmenin prestij ve başarısıyla doğrudan ilgilidir. O halde kaya tuzu lambası alım-satımı ya da üretim-satımı gerçekleştiren bir firma AR-GE çalışmalarının önemli bir bölümünü bu aşamaya kaydırmalıdır.

Yukarı da tuz lamba içim iki farklı emeğin ağırlık kazandığını belirttik. Bu tespitten yola çıkarak tuz lamba için zihinsel gücün ön plana çıktığını belirttik. Bütün bunlar sağlıklı iyon lambaları için zihinsel emek veren kişi ya da kişilerin bazı donanımlara sahip olmasını gerekli kılmaktadır.

Tuz lamba tasarımı yapan kişilerin sahip olması gereken nitelikler:

Tuz lamba tasarımı ile ilgilenen bir kişi iyi bir genel kültür bilgisine sahip olmalıdır. Çünkü genel kültür seviyesi yüksek olan bir kişi bireylerin talep ve beklentilerini en iyi şekilde yoklar ve tuz lamba tasarımını bu yönde şekillendirir. Örnek vererek ifademizi daha da somutlaştırmak gerekirse Rusya'da ayı çok sevilen bir hayvan türüdür. Öyle ki kahramanlık sembolü gibi olumlu çağrışımları barındıran bu hayvanı bir Rusya vatandaşına söylediğinizde muhtemeldirki olumlu tepkiler alacaksınız. Bu durumda genel kültür seviyesi yüksek olan bir iyon lambası tasarımcısı üretmiş olduğu tuz lambalarını Rusya pazarına girerek pazarlayacaksa bu figürü de tasarımları arasına koymayı ihmal etmeyecektir. Yine aynı ülkeden yola çıkacak olursak dünyanın en büyük arama motoru Google Rusya'da sık kullanılmadığı için özel istek üzerinde Rusya'da Google logolu tuz lamba tasarlatmak isteyen Rus vatandaşı yok denecek kadar az olacağı için beklenti ve talebi iyi şekilde analiz eden bir tasarımcı, doğaldır ki Google logolu tuz lamba tasarlatmayacaktır.

Tuz lamba tasarımcısı genel kültür bilgisinin yanında doğayla iç içe, kent yaşamından mümkün olduğunca uzak olmalıdır. Aslında bu tartışmaya açık bir konudur. Bunu savunuyor olmamızın en öneli sebebi kent hayatının monotonlaştığı ve her gün yapılan faaliyetlerin aynılaştığı bu zaman diliminde doğadan uzaklaşmak doğal olanı üretmeyi zorlaştırır. Söz gelimi bitki ve hayvan şekilli tuz lambası kategorisi içerisinde yer alan lale kaya tuzu lambası doğaldır ki doğal yaşamı içtenlikle yaşayan bir birey tarafından çok daha kolay üretilecektir.

Büyük bir sabır tuz lamba tasarımı yapan bir kişide aranması gereken en önemli özelliktir. Üretilen tüm kaya lambaları sabırla amacına ulaşır. Çünkü tuz lamba yapımı belirli ölçü de sanatı da kapsadığı için büyük titizlik yahut özen ile olmalıdır. 

Tasarıcmı yenilikleri takip etmeli ve sürekli olarak tuz lamba ile ilgili yapmış olduğu tasarımlarda bir öncekinden daha iyi nasıl olabilirim sorusunu kendisine sürekli olarak yöneltmelidir. 

Bütün bu donanımların yanında özellikle üniversitelerin Güzel Sanatlar alanında anlatılan temel bilgilere de önemli ölçüde sahip olmalıdır. Çünkü tuz lamba tasarımı uygulama bilgisinin geliştirilmesi açısından teorik bilgiyi de gerekli kılmaktadır.

Yukarı da tuz lambası tasarlayan kişi ya da kişilerin sahip olması gereken donanımlardan bahsetsekte bu donanımlar değişen dünya ile birlikte doğaldır ki daha da artabilecektir. 

Bir önceki blog yazımız olan '' bazı kaya tuzu ve tuz lambası firmalarının başarısızlığı ''adlı makale de tuz lamba satışı yapan pek çok site ve firmanın piyasadan neden silindiği nedensel olarak ortaya koyulmakla birlikte bu nedenlere ilişkin çözüm yolları hakkında bilgi verilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA 4 3667

4 Yorumlar

  • Samet ERTÜRK

    Samet ERTÜRK 2017-11-19 Yanıt

    Merhaba,
    Ben sizden tuz lambası alıp ticaretini yapmak istiyorum
    Sakarya da
    Dönüş yapar mısınız?
  • Emine Narin

    Emine Narin 2017-10-28 Yanıt

    Evim kücük 85 mtkare 1tane 9 kg olan tuz lambasindan alsam salonumda yaksam bütün eve faydasi olurmu?
  •  Lal MANİSALI

    Lal MANİSALI 2017-10-02 Yanıt

    Merhaba,
    İzmir Otobüs Terminali işletmemizde kış dönemlerinde yola dökülmek üzere kullanılacak olan tuz çuval fiyatlarınızı rica ederim,
    İyi çalışmalar,

  • Ercan Kskin

    Ercan Kskin 2017-10-02 Yanıt

    Merhabalar kolay gelsin benim sorum her ürün için ayrı açıklama var 4kg astım 5 kg üst solunum için yazmışssınız hepsi bir değilmi bunların astım için 4 kg alıcam yoksa standart mı

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu