Bazı Kaya Tuzu ve Tuz Lambası Firmalarının Başarısızlığı

Bazı Kaya Tuzu ve Tuz Lambası Firmalarının Başarısızlığı

Pek çok kaya tuzu ve tuz lambası firması ne oldu da amacına ulaşamadı?

Bugüne kadar tuz lambası ve kristal Çankırı kaya tuzu satışı ve üretimi yapan pek çok firma ve site tabiri caizse ‘’piyasadan silindi’’. Peki neden yüzlerce firma ya da satış sitesi bir noktadan sonra hedefine ulaşamadı ve battı? Elbette bu soruya ilişkin konuyu‘’başarısız oldukları için’’ şeklinde ki kaçamak bir cevapla kapatmamızı istiyor olamazsınız bizden.

Aslında bu durumun altında yatan pek çok etken bulunmakla birlikte en önemlilerini sıralarsak aşağıda ki sonuçları söyleyebiliriz:

-  Neyazıkki ülkemizde sadece Çankırı tuzu satışı yapan değil diğer kaya tuzların satışını ve tuz lamba satışını yapan pek çok firma ve site üzülerek söylemeliyiz ki yaptığı işin pekte farkında değil. Farkındalıktan kastımız kaya tuzu, tuz sabunu, tuz lamba gibi tuza dair satılan ne varsa bu ürünlerle ilgili yeterince donanıma sahip olunmaması elbette.

- Ülkemizde kaya tuzu ve tuz lamba konusunda yerel anlamda kayda değer veri üretilememekte ve başarısız firma ve siteleri gözlemlediğimizde genelde müşteriye aktarılan bilgiler kulaktan dolma olmaktadır.

-   Satılan ürünlere ilişkin yeterince tanıtıcı faaliyetlerin yapılmaması da atlanmaması gereken en önemli etkenlerden birisi elbette.

-  Özellikle tuz lambası yapımı ve satımı büyük bir özen gerektirmektedir. Yani üretici açısından baktığımızda tuz lambanın satışı sonrası ve öncesi alınması gereken tedbirler bulunmaktadır.  Müşteri açısından baktığımızda ise müşteriler kusursuz bir tuz lamba satın almak istemektedir doğal olarak. Örnek vermek gerekirse müşteri kaplumbağa tuz lambası satın alırken doğa da yer alan kaplumbağa ile orantısal olarak benzerlik göstermesini ister tuz lambasının. Şayet müşteri almış olduğu tuz lamba da gereken sabrın ve özenin gösterilmediğini görürse elbette ki devamlılık sağlanamayacak ve ticari amaca ulaşılamayacaktır. Bu durumda ilgili firmalar ‘’ başarısız’’ damgasını yiyecektir.

 Yanlış yöntemlerle prestij kaybına uğramış olan firmalar veya kaya tuzu ve kaya tuzu lambası satıcıları, başarılı olmak için yol gösterici nitelikte olan ‘’ tuz lamba nasıl yapılır ‘’ ve  ‘’ tuz lambası satılırken dikkat edilmesi gerekenler ’’ başlıklı yazılarımızda ki kriterlere   uyduğu takdirde daha da başarılı olacak kanımızca.

Peki bizi Çankırı tuzu ve tuz lamba alanında Türkiye’nin lideri yapan nedir?

- Kaya tuzu ve tuz lambası anlayışımız başlıklı yazımızda da detaylıca anlatıldığı üzere biz işimizle ilgili kendimizi değil müşterilerimizi odak noktasına koymaktayız. Yani müşteri odaklı anlayış çerçevesi içerisinde hareket etmekteyiz. Müşteri odaklı anlayıştan kastımız müşterilerimizin beklentilerine, duygu ve düşüncelerine göre hizmet anlayışımızı revize etmektir. Klasik ticaret anlayışıyla, agresif şekilde sadece kar amacı gözeterek hareket etmiyor oluşumuz ‘’ müşteri odaklı anlayış’’ ile hareket ettiğimizin en belirgin göstergelerindendir.

- Tuz lamba türlerimizi AR-GE çalışmaları kapsamında sürekli olarak artırmaya çalışıyoruz. Evet yunus balığı şekilli tuz lambası ürettik ama acaba kaya tuzundan tavşan şekilli tuz lambası yapsak gereken ilgi görülür mü, müşterilerimiz beklentimizin üzerinde beğenir mi diye sormak ve ve bu doğrultuda çeşitliliği artırmak söylemek istediğimiz. Ancak AR-GE çalışmalarımız bu kadarla sınırlı değil tuz lamba ile ilgili her aşama için geçerli elbette.

- En önemlisi ise sitemizde  ‘’ kaya tuzu faydaları’’ ve ‘’ tuz lamba faydaları’’ başlığı altında sadece genel kabul görmüş bilgiler ve müşteri yorumlarından yola çıkarak aktarılan bilgiler yer alır sadece. Farklı rollere bürünüp yani farklı uzmanlık alanları içerisine girerek etik olmayan ticari anlayışla müşteri talebini artırmaya dönük  ‘’şuna iyi gelir’’, ‘’şuna da iyi gelir’’ gibi söylemler içerisine girmeyiz. Bu konuda bizi daha iyi anlamanız için ‘’tıp sektörü değiliz tuz sektörüyüz ‘’ başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yayınlanan 2017-04-19 TUZ LAMBA, KAYA TUZU 4 3986

4 Yorumlar

  • Gülhan

    Gülhan 2017-09-22 Yanıt

    Piyasada yer alan kaya tuzlarını sahtesinden nasıl ayırt edebileceğiz. Yardımcı olur musunuz?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-22 Yanıt

      Merhaba Gülhan Hanım orijinal Çankırı kaya tuzu bir süre sonra katılaşır ancak rafine tuzlar katılaşmaz. Orijinal kaya tuzu koku yapmaz ve nadirde olsa damar olarak ifade edilen kil barındırır içinde. Bu konuda özellikle ''Gerçek Çankırı Kaya Tuzu'' başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Yazımızı https://www.cankirituzlamba.com/content/21-gercek-cankiri-kaya-tuzu linkinden okuyabilirsiniz.

  • Fikri AKGÜN

    Fikri AKGÜN 2017-09-17 Yanıt

    Merhaba, tuzlamba satın almak istiyorum fakat internette birçok satıcı var fiyatları çok farklı olabiliyor. sağlık için alacağım lambanın doğal yada işlenmiş olması arasında işlevi açısından bir fark varmıdır. Yani baskılı olan lamba doğal şekilli lambadan daha az mı etkilidir?
    • Çankırı Tuz Lamba

      Çankırı Tuz Lamba 2017-09-17 Yanıt

      Fikri Bey merhaba, eğer sadece sağlık etkenine göre ürün tercihinde bulunacaksanız kategorilerimizde yer alan doğal modellerden kullanacağınız alanın metrekaresine uygun kaya tuzu lambası tercihinde bulunabilirsiniz. Öte yandan sitemizde yer alan tüm ürünler doğaldır yani kimyasal herhangi süreçten geçmez. Doğal modeller kavramı vazo, lale gibi lambalardan farklı olarak şekillendirilmemiş tuz lambalarını ifade etmektedir.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu