Kaya Tuzu Konferansı

Kaya Tuzu Konferansı

Kaya Tuzu Konferansı

Kaya tuzu ile ilgili Çankırı ilinde konferans düzenleyen Prof. Dr. Canan Karatay, dinleyicilerine kaya tuzu ile ilgili pek çok detaydan bahsetmiştir. Karatay, kaya tuzunun çok önemli bir mineral olduğunu ifade ederken konuşmasının devamında kaya tuzunun faydalarından bahsetmiştir.

19.11.2015 tarihinde düzenlenen Kaya tuzu konferansında Prof. Dr. Canan Karatay tarafından kaya tuzu ile ilgili yer alan bazı ifadeler aşağıda ki gibidir:

'' Kaya tuzu sağlıklıdır, kaya tuzu en önemli bir mineraldir. Halittir adı. Saftır, rafine olmamıştır, rafine edilmemiştir.  Hiçbir kimyasal, ek kimyasal içermez ve çevresel kirlenmeyle çevresel kirlenmenin etkisi yoktur. Sağlıklıdır, halit minerali çok önemli bir mineraldir. Bakın tuz diyoruz ama aslında mineral. Ve insan vücudunun, vücudumuzun ihtiyacı olan 92 elementten/mineralden 84'ünü doğal olarak dengeli bir şekilde içermektedir. Doğal ve dengeli. Ömrü uzatır, ömrü uzattığını biliyoruz.

Nereden biliyoruz? Zeytin ağacından. Zeytin ağaçları 13 asır-20 asır yaşıorlar ve zeytin ağaçları kayalardan besleniyorlar. Bu zeytin ağacının vücudunun altında şukadar topak olabilir mi? O, bunu kaldırabilir mi? Bu zeytin ağacının kökü kayalardadır. Kayalardan beslendikleri için ölmüyorlar. Zeytinde öyle, zeytin ağacında öyle, zeytin ağacının yaprağında öyle. Kayalardan aldığı, kaya tuzunun onlara sağaldığı minerallerle ayakta duruyorlar. En önemli 84 element var fakat en önemlileri bizim insan vücudumuzda makro dediğimiz işte kalsiyum, demir, çinko, potasyum, magnezyum, bakır...Şimdi bunları ilaç olarak senin bakıra ihtiyacın var birazda çinko tableti alıyorum(!).Ancak kaya tuzunda hepsi var. Birkere faydalıdır, faydalarını yavaş yavaş sayalım ondan sonra da bitiriyorum''

Kaya Tuzunun Faydaları:

'' Hazmı kolaylaştırır, gaz gidericidir, Midede hazmı iyi yaptığı için gaz gidericidir.Mide yanmasını önler, gastriti önler, reflüyü önler. Vücuda giren minerallerin bütün hücrelerin içine girmesini hızlandırır, yardımcıdır. Ve vücudumuzda ki elektrolitlerin dengesini sağlar. Kan dolaşımınızı uyarır, düzenler ve vücuttaki büyün hücreler mineralle çalışır, tuzla çalışır. Böbreklerimiz tuzla çalışır, kalbimiz tuzla çalışır, akciğerimiz tuzla çalışır. Dengeli olması lazım ve aynı zamanda vücudumuzda biriken toksik minerallerin ve rafine edilmiş diğer tuzların atılmasını sağlar. Kan basıncını düzeltir, stabilize eder. Aman çok fazla tuz yemeyin kan basıncınız yükselir(!).Rafine tuz içindir o. Çünkü rafine tuz nedir? sodyum ve klorürdür. Birazda yapay iyot. Birazda içine akışkalığı sağlayıcı aliminyum vs. katılmıştır. O tehlikelidir. Bu( kaya tuzu), mineraldir. Rafine tuz mineral değildir. Acıkmayı önlüyor, tok tutuyor onu bilirsiniz ve tok kalıp kilo vermeyi sağlıyor. Hatalandığımı zaman kaya tuzuyla yapılmış, suyla eritilmişbir gargara boğaz ağrılarını giderir. İnfluenza grip belirtilerini azaltır. Nefes açıcıdır. Biliyorsunuz bu kaya tuzu mağaralarında astım tedavisi yapılıyor. İnşallah bizimde valimiz bana müjde verdi: Bizimde Çankırı'daki mağaralarımız sağlık yönlü kullanılacak, çok önemli.

Tuzlu su buharı ile ki evde yapabilirsiniz: Kaynatıp suyun buharı ile astımlı çocuklara, alerjik çocuklara, bronşite... Burunu açar, nefesi açar, kulak tıkanıklığı şikayetlerini azaltır ve düzeltir. Tuzlu su, banyonuza tuzu koyup içerisine girdiğiniz zaman evde yapılmış kaynak suyu gibidir. Eklem ve kas ağrılarını hemen giderir ve ve vücuttaki birikmiş ödemleri çözüyor. Özellikle adet öncesi ödemleri çözüyor. Hanımların en büyük sıkıntısıdır. Ve de adelelerde ve eklemlerde güçlük sağlar, güç sağlar. En önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirir. Şimdi kış geliyor. Efendim ne yapalım, nasıl bağışıklık sistemimizi güçlendirelim hastalanmamak için? Portakal suyu içelim, C vitamini çok(!). Portakal suyunun ne yaptığını demin gördük. Tuzlu su çok önemli. Solunum, dolaşım, sinir sitemini güçlendiriyor. Vücudumuzda tuz(bahsedilen tuz rafine tuz) olduğu zaman sinirli oluyoruz. Kemik ve bağ dokusunu güçlendirir. Osteoporozu önler. Çünkü içerisinde 82 türlü element var. Yalnız kalsiyum değil. Yalnız kalsiyum veriliyor sende osteoporoz var deyip. Yalnız kalsiyum işe yaramıyor. Dengeli mineraller vücudumuza girecek. Kemikte hepsi var. Metabolizmayı hızlandırır.'' Sitemizde yer alan Çankırı kaya tuzu türlerini görebilmek için kaya tuzu ve değirmen adlı kategorimizi tıklayabilirsiniz. Kaya tuzunun faydalarından bahsettikten sonra sözlerinin devamında tuz lambası faydasına da kısaca değinen Prof. Dr. Canan Karatay tuz lamalarının hava kalitesini artıran özelliğine değindi:

Tuz Lambası ile ilgili Prof. Dr. Canan Karatay'ın İfadeleri:

'' Tabi ki lambalarımız böyle masaya koyduğumuz zaman oda havasını temizler''

Konferans bitiminde kaya tuzunun boyu uzatıp uzatmayacağına ilişkin soruya ise Prof. Dr.Canan Karatay aşağıda ki cevabı verdi:

''Tabiki uzatır. Çünkü mineraller, adalelerimiz, kemiklerimiz ve eklemlerimizin yapısı için çok önemlidir. Eksikliği boy kısalığı yapar.''

Bir önceki blog yazımız olan '' tuz lambası tasarımı '' başlıklı makalede tuz lambası tasarımı hakkında kapsamlı bilgi verilirken tuz lambası tasarlayan kişi yada kişilerinde özelliklerine değinilmiştir. Yazının devamında bizi Çankırı kaya tuzu ve tuz lamba alanında Türkiye'nin lideri yapan etkenlere değinilmiştir.

Yayınlanan 2017-04-19 HABERLER 7 6587

7 Yorumlar

  • Ayşen ACAR

    Ayşen ACAR 2017-11-30 Yanıt

    tuz lambası almak istiyorum yalnız kg karar veremedim. Oğlumun alerjisi var toza karşı kışın kaloriferlerde yanında sürekli burnu tıkanıyor burnu tıkanınca boğaz enfeksiyonu oluyor, burnu tıkandığı için sürekli geniz akıntısı ve öksürük oluyor yan yana 2 ayrı odada kullanmak istiyorum, kapıları kapatınca koridor ve iki odanın büyüklüğü yaklaşık 60 m2. Kaç kg almam gerekir ve hangi ürününüzü almalıyım.
  • ScottShoro

    ScottShoro 2017-11-19 Yanıt

    Hello. http://jakshgy773733.us
  • İbrahim

    İbrahim 2017-10-09 Yanıt

    Merhabalar.Ben tuz lambası hakkında soracağım bir şey var.Havayı temizliyor galiba.Yüz sağlığı için de faydası var mıdır?Çünkü yüzdeki sivilce ve diğer faktörler cildin kuruluğundan ve havadaki nemsizlikten kaynaklanıyor.
  • Hatice Akbulut

    Hatice Akbulut 2017-10-09 Yanıt

    Merhaba..Kızımın odası 3.30x2.70 kaç kg lık lamba almam gerekiyor. Bilgi verirseniz hemen sipariş vereceğim
  • BEKİR

    BEKİR 2017-10-03 Yanıt

    Uzerine toplamada sikinti yoksa bakterileri sorun yok. Cunku cevremdende siparis verecekler var sitenize guvenerek Iyi geceler yeterki faydasini gorsun oglum
    Kac gunde etkisini goruruz
    Son kez sorum.olsun
    Ilk gunden etki gorulmez herhalde
  • BEKİR

    BEKİR 2017-10-03 Yanıt

    Bu saatte yazdigim icin cok ozur dilerim fakat sormadan rahat uyuyamicam. Bugun siparis ettigim 7 kiloluk tuz lambasi geldi. Oglum icin almistim. Fakat 6 saattir yaniyor ve elledigimde hic sicak degil hafif ilik ve ayrica isik sadece orta kisimda gorunuyor ust ve alt kisimlar beyaz renk duruyor. Bu sekilde faydasini gorurmuyuz lambanin. Kisada olsa bir cevap yazarsaniz sevinirim. Iyi geceler tekrar ozur dilerim
  • Bilge Temiz

    Bilge Temiz 2017-06-01 Yanıt

    Ben sedef hastasıyım. Kaya tuzunun sedef hastalığı üzerindeki etkilerini okudum. Uygulama hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu